12.2.17

Χίος: Μετρητά στους αιτούντες άσυλο !!!

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΟΛΟΙ ΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΑΣΥΛΟΥ ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ , (ΟΠΩΣ ΟΙ ΑΦΓΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΥΣ Ο.Η.Ε ΚΑΙ Ε.Ε ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΜΟ ΤΟΥΣ) ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΘΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ (ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ Μ.ΚΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ) ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΔΩ ΘΑ ΕΛΘΟΥΝ. ΑΥΤΗ Η ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΑΜΥΝΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ  ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ Ο ΟΗΕ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑ Ο ΜΟΥΖΑΛΑΣ ΤΟ ΘΕΩΡΗΣΕ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΣΥΜΦΩΝΗΘΗΚΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΣΟ, ΕΠΙΠΠΛΕΟΝ ΤΩΝ ΛΟΙΠΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΥΣ.

Σε εφαρμογή τίθεται από σήμερα Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017, το πρόγραμμα «μετρητά στους αιτούντες άσυλο» στη Χίο, το οποίο υλοποιείται από την ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, σε συνεργασία με την μη κυβερνητικήοργάνωση Samaritan’s Purse. Η καταβολή των μετρητών θα παρέχεται μέσω προπληρωμένων καρτών, που θα ανατροφοδοτούνται κάθε μήνα, με ένα ποσό που υπολογίστηκε με βάση την κάλυψη των βασικών εξόδων στην Ελλάδα (εκτός του ενοικίου/και του ποσού διαμονής), σύμφωνα με τα οριζόμενα κριτήρια που συμφωνήθηκαν από την κυβέρνηση. Οι κάρτες θα επιτρέπουν την ανάληψη μετρητών από τα ΑΤΜ, καθώς και την αγορά εμπορευμάτων από την εμπορική αγορά με την χρήση τερματικών μηχανών μόνον εντός Ελλάδας. Το πρόγραμμα αυτό δεν επηρεάζει την παροχή του φαγητού, καθώς και τις ιατρικές υπηρεσίες.


Το πρόγραμμα, για την υλοποίηση του οποίου είχαμε γράψει σε προηγούμενη ανάρτησή μας, αποσκοπεί, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Υ.Α., «ως ανθρωπιστική βοήθεια, να υποστηρίξει μεμονωμένα άτομα και οικογένειες να καλύψουν τις πιο βασικές ανάγκες τους, όπως συμπληρωματικό φαγητό, επικοινωνία, προϊόντα καθαρισμού, συγκοινωνία, ρουχισμό και εκπαιδευτικό υλικό για παιδιά. Αυτό το πρόγραμμα θα αντικαταστήσει το μεγαλύτερο μέρος της άμεσης βοήθειας σε είδος που παρέχονταν μέχρι τώρα στους αιτούντες άσυλο, στα νησιά». Η σχετική απόφαση ελήφθη από κοινού από την Υ.Α. και το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και τα σχετικά κονδύλια προέρχονται εξ ολοκλήρου από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Όπως τονίζει η ύπατη αρμοστεία σε σχετική ανακοίνωσή της «αυτή η παρέμβαση θα έχει ένα σημαντικά θετικό αντίκτυπο στις τοπικές επιχειρήσεις και στα μαγαζιά». Να σημειώσουμε ότι το ύψος της ενίσχυσης θα εξαρτάται από την οικογενειακή κατάσταση και θα κυμαίνεται από 90 ευρώ για ένα άτομο και θα φτάνει έως περίπου 500 ευρώ για τις πολυμελείς οικογένειες.

Το συνολικό ποσό για τους ευρισκόμενους στη Χίο εκτιμάται ότι θα κυμαίνεται από 150.000 έως 200.000 ευρώ μηνιαίως.

http://astraparis.gr/metrita-apo-simera-stous-aitountes-asilo/

No comments :