25/02/2017

Χανιά: 55 εισβολείς εντοπίστηκαν να περιφέρονται στο Ακρωτήρι. Τους αποβίβασε τουρκικό ιστιοφόρο, ανενόχλητο.

Περίπου 55 παράτυποι μετανάστες εντοπίστηκαν σήμερα το πρωί στην παραλία του Τερσανά στο Ακρωτήρι. Οι παράτυποι μετανάστες οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι νεαρής ηλικίας βρέθηκαν να περιφέρονται στην παραλία και κάτοικοι ειδοποίησαν τις αρχές. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες τους παρέλαβαν και τους μετέφεραν στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων για την καταμέτρηση, καταγραφή της εθνικότητας και λήψη των στοιχείων τους. Να σημειωθεί ότι όλα τα άτομα ήταν στεγνά και δεν εμφάνιζαν σημάδια ταλαιπωρίας κάτι που δείχνει ότι δεν έπεσαν στη θάλασσα. Επειδή δεν βρέθηκε σκάφος σήμερα πιθανολογείται ότι βάρκα τους έβγαλε στην παραλία τις μεταμεσονύχτιες ώρες, ενώ εξετάζεται αν υπάρχει συνέργεια από ντόπιο. Η εθνικότητά τους δεν έχει γίνει γνωστή ακόμα, εικάζεται ότι πιθανόν μπορεί να προέρχονται από το Πακιστάν αλλά προς το παρόν δεν έχει εξακριβωθεί καθώς η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Συνελήφθησαν τελικά οι διακινητές, που είχαν αποβιβάσει 55 αλλοδαπούς στην παραλία του Τερσανά στο Ακρωτήρι. Οι λιμενικές αρχές βρίσκονταν σε κινητοποίηση από το πρωί και "σάρωναν" τις θαλάσσιες περιοχές της Κρήτης για την αναζήτηση του σκάφους. Όπως φαίνεται, το περιπολικό σκάφος από του Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου εντόπισε το ιστιοφόρο μερικά ναυτικά μίλια νότια - νοτιοδυτικά από τη Σαντορίνη. Πρόκειται για ενα τουρκικό ιστιοφόρο 13 μέτρων που εντοπίστηκε από το ΠΛΣ119 Σκάφος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου. Στο ιστιοφόρο φέρεται να βρίσκονταν 3 άνδρες, οι οποίοι φέρονται ως οι δουλέμποροι και μάλλον Τούρκικης καταγωγής, οι οποίοι θα μεταφερθούν στα Χανιά, όπου και θα σχηματιστεί η σχετική δικογραφία για την υπόθεση. Σκοπός του μεγάλου σκάφους ειναι να ρυμουλκήσει το τουρκικό ιστιοφόρο και να το οδηγήσει στα Χανιά εκεί όπου η Λιμενική αρχή Χανίων έχει αναλάβει τη δικογραφία για τους λαθρομετανάστες.

Το 13μετρο ιστιοφόρο που αποβίβασε στα Χανιά τους 55 λαθρομετανάστες, βούλιαξε 20 ναυτικά μίλια έξω από το λιμάνι της Σούδας κατά την ρυμούλκηση του, λόγω εισροής υδάτων. Τελικά, αν και οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για 3 άτομα Τούρκικης καταγωγής, στο ιστιοφόρο επέβαιναν δυο άνδρες των οποίων τα στοιχεία δεν έχουν ακόμα διασταυρωθεί καθώς ο ένας από τους δυό δεν φέρει καν χαρτιά μαζί του, αλλά μάλλον πρόκειται για έναν Ρώσο και έναν Ουκρανό. Οι δύο άνδρες έχουν παραδοθεί στην αστυνομική διεύθυνση Χανίων που διενεργεί την προανάκριση.

http://flashnews.gr/

No comments :

Post a Comment