25.1.17

Κίνα: Ανάπτυξη διηπειρωτικών πύραυλων Dongfeng-41 στα Β.Α

Το Πεκίνο έχει αναπτύξει προηγμένους διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους Dongfeng-41 ICBMs στην επαρχία Heilongjiang, η οποία συνορεύει με τη Ρωσία, σύμφωνα με εκθέσεις που βασίζονται σε εικόνες. Οι αναφορές αυτές πιθανώς διέρρευσαν αυτήν τη χρονική στιγμή για να συμπέσουν με την ανάληψη καθηκόντων από τον Ντόναλντ Τραμπ ως προέδρου των ΗΠΑ. «Οι εικόνες των Dongfeng-41 βαλλιστικών πυραύλων της Κίνας δημοσιεύθηκαν σε κινεζικές ιστοσελίδες» σύμφωνα με το Global Times επικαλούμενο αναφορές σε «ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης του Χονγκ Κονγκ και την Ταϊβάν». Ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων εντόπισαν ένα από αυτά, όπως το Apple Daily, με έδρα το Χονγκ Κονγκ. Αποκαλύφθηκε ότι οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν στην επαρχία Heilongjiang. Στρατιωτικοί αναλυτές πιστεύουν ότι αυτή είναι ίσως η δεύτερη συστοιχία βαλλιστικών πυραύλων Dongfeng-41 και θα πρέπει να αναπτυχθεί στη βορειοανατολική Κίνα (σ.σ. η τοποθέτηση των βαλλιστικών πυρηνικών πυραύλων εκεί γίνεται διότι είναι γεωγραφικά η βορειότερη κινεζική επαρχία και από αυτό το σημείο οι πύραυλοι αυτοί βάζουν στο μέγιστο βεληνεκές τους σχεδόν όλη την επικράτεια των ΗΠΑ).

Οι DF-41, εκτιμάται ότι έχουν εμβέλεια έως 15.000 χλμ και είναι ικανοί να έχουν μέχρι και 10 MIRV (multiple independently targetable reentry vehicle) πυρηνικές κεφαλές. Οι περισσότερες πληροφορίες για το προηγμένο όπλο παραμένουν απόρρητες σε υψηλό επίπεδο.

http://www.defence-point.gr/news/?p=169826

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΟΙ ΡΩΣΣΟΙ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ; ή ΜΕΝΟΥΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΣΙΝΩΝ ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΙΣ ΗΠΑ; ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΞΟΥΝ ΚΑΙ ΠΛΗΘΩΡΑ ΡΩΣΣΙΚΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ;  (ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: ΑΝ ΛΗΦΘΟΥΝ ΩΣ ΙΣΧΥΡΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΔΙΗΠΕΙΡΩΤΙΚΩΝ ΤΟΥ 90, ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΣΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΤΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ. ΚΑΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΛΙΣΗ, ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ, ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΕΥΚΟΛΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ. ΑΠΛΑ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΩ). ΑΡΑ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟΥΣ ΡΩΣΣΟΥΣ ΣΤΟΧΟΠΟΙΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΚΙ ΟΧΙ ΤΙΣ ΗΠΑ. ΟΧΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΙΓΝΙΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝ ΧΑΝΕΙΣ ή ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΠΩΣ ΣΟΥ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΔΕΝ ΤΡΑΒΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΖΟΡΙ ΝΑ ΤΑ ΤΙΝΑΞΕΙΣ ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΧΤΥΠΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΑΧΟ. ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ.

No comments :