31/01/2017

Τ.Χ.Σ: Η ρεμούλα, της διαφθοράς, την αρπακτή... ΩΩΩ ΣΑΠΙΛΑ !!! (Σκάσε και πλήρωνε)

Διαβάσαμε στον τύπο ότι η διαδικασία για ανάδειξη Διευθύνοντος συμβούλου του ΤΧΣ αναμένεται να επαναληφθεί, γιατί “δήθεν” δεν υπήρξαν αξιόλογες υποψηφιότητες: http://www.euro2day.gr/news/economy. Αναζητήσαμε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΤΧΣ κάποια σχετική ανακοίνωση για το αποτέλεσμα της διαδικασίας για να επιβεβαιώσουμε τις διαρροές στον τύπο και να καταλάβουμε έγκυρα τι έχει συμβεί. Δυστυχώς δεν βρήκαμε ακόμα κάποια αναφορά για το θέμα. Στην ιστοσελίδα όμως βρίσκεται ακόμα η προηγούμενη προκήρυξη. Μείναμε κατάπληκτοι από τα ελάχιστα προσόντα, που απαιτούνται: http://www.hfsf.gr/files/announceme. Πραγματικά κάποιοι θέλουν να πιστέψουμε ότι δεν βρέθηκε κανένας κατάλληλος με τα απαιτούμενα τυπικά προσόντα; ΤΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ. Ακόμα περισσότερο θα ανατριχιάσετε, αν μάθετε τον μισθό που θα λάβει ο “κατάλληλος” για τη θέση. “Σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Επιλογής που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ, το εύρος των προτεινόμενων αμοιβών του διευθύνοντος συμβούλου οριοθετείται μεταξύ 180.000 και 220.000 ευρώ ετησίως“ http://tvxs.gr/news/ellada/misthos. Σημειώστε ότι η Επιτροπή Επιλογής έκρινε σκόπιμο να επαναφέρει τις αμοιβές σ’ αυτά τα επίπεδα για στελέχη με τα παραπάνω ελάχιστα προσόντα.


Η ίδια επιτροπή, που δεν βρίσκει το κατάλληλο πρόσωπο για να στελεχώσει την κενή θέση... Αναρωτιόμαστε τι επιπλέον προσόντα θα πρέπει να κατέχουν τα μέλη της επιτροπής και πόσο κατάλληλα εκτέλεσαν ως σήμερα το έργο τους. Η εξέταση των υποψηφιοτήτων ως προς τα τυπικά προσόντα δεν έγινε από τους ίδιους, αλλά από μία διεθνή εταιρεία συμβούλων με έδρα την Βιέννη. Η Επιτροπή Επιλογής έπρεπε απλά να αποφασίσει να διαλέξει κάποιον υποψήφιο από όλους ή να δεχθεί την εισήγηση της εταιρείας συμβούλων. Εκτός βέβαια , αν έκρινε ότι η επιλογή δεν έγινε με σωστό τρόπο από την διεθνή εταιρεία συμβούλων ή αν δεν ικανοποιούσαν την Επιτροπή Επιλογής το πρόσωπο ή τα πρόσωπα, που αποτελούσαν την μικρότερη λίστα επιλογής της διεθνούς εταιρείας συμβούλων. Ποιό ακριβώς ήταν το πρόβλημα δεν μπορούμε να γνωρίζουμε. Μπορούμε μόνο να υποθέσουμε ότι δεν είχε σχέση με τα ελλειπή τυπικά προσόντα της/του υποψηφίου... Ούτε βέβαια και με το ποινικό μητρώο του, καθώς τυπικά δεν αναφερόταν κάτι τέτοιο στην προκήρυξη.

Αναμένουμε να δούμε την επίσημη ανακοίνωση για το θέμα. Ελπίζουμε μόνο να μάθουμε παράλληλα τον αριθμό και τα προσόντα των υποψηφίων, που απορρίφθηκαν ως “ακατάλληλοι”, για να σχηματίσουμε και εμείς την σωστή εντύπωση για την παρούσα δυσμενή εξέλιξη. Μέχρι τότε ίσως κάποιοι θα έπρεπε να απολογηθούν για τα κακά οικονομικά αποτελέσματα του Ταμείου, καθώς οι ζημιές του πρώτου εννεαμήνου του 2016 έφθασαν το ιλιγγιώδες ποσό του 1,16 δις ευρώ: http://www.protothema.gr/economy/ar. Φυσικό δεν είναι να συμβαίνει κάτι τέτοιο, αφού το Ταμείο ουσιαστικά παραμένει ακέφαλο ήδη για 7 μήνες; To Ταμείο αποτελεί νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, αλλά διαχειρίζεται δανεική περιουσία του Ελληνικού κράτους αξίας 44,19 δις ευρώ. Η διαχείριση αυτής της περιουσίας έγινε τόσο “επαγγελματικά”, ώστε στις 30.9.2016 να έχουν συσσωρευθεί ήδη ζημιές 36,6 δις ευρώ: http://www.hfsf.gr/files/HFSF_Inter...

No comments :

Post a Comment