20/01/2017

Βουλγαρία: Κόμμα ζητά δημοψήφισμα για τις βάσεις των Η.Π.Α - Το ίδρυμα του Σόρος θα επιχειρήσει να αποσταθεροποιήσει τη Βουλγαρία λέει ρωσικό Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών

Ο πρόεδρος του Атака’, Βόλεν Σιντέροφ, μετά την ορκωμοσία του Ράντεφ στο Κοινοβούλιο και την ομιλία του, έκανε τρεις προτάσεις στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Βουλγαρίας. Τον κάλεσε για αλλαγή του ονόματος του βουνού ‘Μουσαλά’, σε δημοψήφισμα για τις αμερικανικές βάσεις και την εισαγωγή στα σχολεία του μαθήματος των θρησκευτικών. Ο Σιντέροφ ζήτησε από τον πρόεδρο να αλλάξει την τουρκική ονομασία της υψηλότερης κορυφής ‘Μουσαλά’ με την ονομασία ‘Αγίου Ιβάν Ρίλσκι’. Ο ηγέτης του ‘Атака’ τόνισε είναι ο ουράνιος προστάτης της Βουλγαρίας, υπενθύμισε ότι σχετική πρόταση είχε κάνει το 2014 στον προηγούμενο πρόεδρο, αλλά ο Ρόσεν Πλεβνέλιεφ το αγνόησε. Έκανε επίσης το ερώτημα: «πρέπει στη Βουλγαρία να υπάρχουν τέσσερις στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ;». Ζήτησε την ενεργοποίηση του συντάγματος προκειμένου να γίνει διαβούλευση με το λαό. Και εάν η απάντηση των Βουλγάρων πολιτών είναι αρνητική τότε πρέπει να κλείσουν, είπε ο Σιντέροφ. Ο ίδιος αναφερόμενος στο τελευταίο αίτημα του κόμματός του είπε ότι ο Ράντεφ πρέπει να εκπληρώσει την προεκλογική υπόσχεσή του και να εργασθεί για την εισαγωγή της θρησκευτικής εκπαίδευσης στα βουλγαρικά σχολεία. «Θα τον στηρίξουμε και με τα δύο χέρια σε αυτό», είπε χαρακτηριστικά ο Σιντέροφ.

Το ρωσικό Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών, που έχει απήχηση στη Βουλγαρία, προειδοποίησε ότι προετοιμάζεται ‘Μαϊντάν’ κατά του εκλεγέντα προέδρου Ρούμεν Ράντεφ. Την ημέρα της ορκωμοσίας του Ράντεφ στο Κοινοβούλιο της Βουλγαρίας, το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria Novosti δημοσίευσε απόψεις του Ιγκόρ Ψενιτσνίκοφ, που επικαλούνταν ‘βουλγαρικά ηλεκτρονικά μέσα’ ότι το Σάββατο θα πραγματοποιηθούν «διαδηλώσεις με στόχο την αποσταθεροποίηση της κατάστασης στη χώρα από ορισμένα κόμματα που στρέφονται κατά της εκλογής του Ράντεφ». Ο συντάκτης είναι σύμβουλος του νέου διευθυντή του Ινστιτούτου, Μιχαήλ Φράντκοφ, ο οποίος διετέλεσε επικεφαλής των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών. Στη δημοσίευση του Ria Novosti με τίτλο «Ποιος μαγειρεύει Μαϊντάν στη Βουλγαρία», ο Ιγκόρ Ψενίτσνίκοφ ισχυρίζεται ότι η διαμαρτυρία κατά του Ράντεφ είχε προγραμματισθεί για το Σάββατο από οργανωμένες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις-ΜΚΟ που χρηματοδοτούνται από τις Ηνωμένες Πολιτείες για ποδηγέτηση της κοινωνίας. Ο συντάκτης αναφέρει ρητά ότι αυτές οι οργανώσεις συνδέονται πνευματικά με εκείνες των ρωσικών που προέβησαν σε επιθέσεις τα τελευταία χρόνια και αυτές συνδέονται με το ίδρυμα του Τζορτ Σόρος και το ίδρυμα «Η Αμερική για τη Βουλγαρία». Μάλιστα ο συντάκτης αναφέρει ότι οι ΜΚΟ αυτές θα πληρώσουν για να συμμετάσχουν στις διαδηλώσεις σε ‘ενεργούς πολίτες’, δηλαδή σε άτομα μέχρι 40 ετών το ποσό των 30 ευρώ ανά ημέρα συμμετοχής στις διαδηλώσεις. Τα συνθήματα έχουν, ήδη, ετοιμασθεί και θα είναι κατά του νέου προέδρου της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ και κατά της Ρωσίας. Σύμφωνα με τη βουλγαρική ‘mediapool.bg.’ το σκηνικό αυτό έχει οργανωθεί μετά από τη νίκη του Ράντεφ στην προεδρία της Βουλγαρίας, μία ένδειξη ότι οι Βούλγαροι επιδιώκουν μια επαναπροσέγγιση με τη Ρωσία.

The Hellenic Information Team

No comments :

Post a Comment