8.1.17

Οι Τούρκοι χρησιμοποιούν τα Ίμια για εντυπώσεις και κάνουν “επίθεση” στη Ζουράφα!

Τις τελευταίες εβδομάδες η Τουρκία μέσω συγκεκριμένων ΜΜΕ επιχειρεί να δημιουργήσει μια εικόνα “πολέμου” γύρω από τις βραχονησίδες Ίμια.Δημοσιεύματα περί “θερμών επεισοδίων” και “έντασης” εμφανίζονται κάθε τόσο στον τουρκικό Τύπο. Η πραγματικότητα δεν έχει καμία σχέση μ΄ όσα γίνονται στα Ίμια.Αντιθέτως πραγματική ένταση στο Αιγαίο, υπάρχει σ΄ένα άλλο σημείο του: στην Ζουράφα! Η Ζουράφα ή Λαδόξερα έχει επιφάνεια 9 στρέμματα και μήκος ακτής 465 μέτρα σύμφωνα με μετρήσεις της Υδρογραφικής Υπηρεσία του Π.Ν. Απέχει 22 ν.μ περίπου από το φάρο της Αλεξανδρουπόλεως , είναι υπόλειμμα ηφαιστειογενούς νήσου και έχει παρατηρηθεί αξιόλογο θαλάσσιο ρεύμα ανατολικής διευθύνσεως κοντά της. Η ευρύτερη περιοχής της είναι πλούσιος ψαρότοπος , αλλά φυσικά το πιο σημαντικό είναι ότι αυτή η “κουκίδα γης” στο βορειοανατολικό Αιγαίο , “αυξάνει” τα ελληνικά χωρικά ύδατα μ΄ ότι αυτό συνεπάγεται. Γι΄ αυτό και η Τουρκία κατά τη προσφιλή της μέθοδο αμφισβητεί ακόμη και την ύπαρξή της. Όσο τα τουρκικά ΜΜΕ εμφανίζουν τα Ίμια ως “πεδίο ναυμαχιών” στην περιοχή της Ζουράφας Τούρκοι ψαράδες κάνουν κάθε μέρα ότι μπορούν για να προκαλέσουν επεισόδιο.Σε καθημερινή βάση τουλάχιστον 10 αλιευτικά παραβιάζουν τα χωρικά μας ύδατα και πλησιάζουν σε απόσταση μέχρι και 0,2 ν.μ. από την βραχονησίδα.

Έλληνες αλιείς αναφέρουν ότι οι κυβερνήτες των τουρκικών αλιευτικών έχουν στην κυριολεξία καταλάβει την περιοχή, ενώ πολλές φορές τα τουρκικά αλιευτικά “συνοδεύονται” από σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής το οποίο παίζει τον ρόλο του “μπράβου”, ενθαρρύνοντας τους Τούρκους ψαράδες να παραβιάζουν τα χωρικά μας ύδατα. Χαρακτηριστικό του θράσους των Τούρκων ψαράδων είναι το γεγονός ότι αρνούνται να φύγουν από την περιοχή όταν φτάνει στην περιοχή πλωτό του Λιμενικού, αγνοώντας επιδεικτικά τις κλήσεις μέσω ασυρμάτου και άλλων μέσων.

http://www.militaire.gr/

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΘΡΑΣΣΟΣ; ΤΙ ΕΙΣΤΕ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΟΨΕΤΕ ΤΟ ΘΡΑΣΣΟΣ; ΤΙΠΟΤΑ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ/ΠΤΗΣΕΙΣ/ΥΠΕΡΠΤΗΣΕΙΣ.
α. Ο συνολικός αριθμός των υπερπτήσεων του έτους 2016 είναι 57 και είναι οι περισσότερες για το χρονικό διάστημα 2009-2016. Ακολουθεί το 2009, κατά τη διάρκεια του οποίου καταγράφηκαν 51 υπερπτήσεις, ενώ το 2015 είχαμε 36.
β. Από τις 57 υπερπτήσεις του 2016 οι 29 πραγματοποιήθηκαν άνωθεν του συμπλέγματος ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ. Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι από μέχρι την 31/12/2015 δεν είχε καταγραφεί καμία υπέρπτηση άνωθεν του υπόψη συμπλέγματος.
γ. Το χαμηλότερο ύψος κατά τη διάρκεια υπέρπτησης τουρκικών εναερίων μέσων άνωθεν ελληνικού εδάφους, καταγράφηκε την 20 Δεκ 2016, όταν ελικοφόρο αεροπλάνο CN-235 πέταξε σε ύψος 100 ποδών άνωθεν της ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ. Τα επόμενα 2 χαμηλότερα ύψη καταγράφηκαν την 29 Απρ 2016 όταν και πάλι 1 CN-235 πέταξε 2 φορές πάνω από την ΠΑΝΑΓΙΑ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ στα 200 και 500 πόδια. ΕΣΕΙΣ ΠΑΛΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΝΕΤΕ. ΤΙΠΟΤΑ. ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑΣ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΕΧΕΤΕ ΑΝΑΓΑΓΕΙ ΣΕ ΑΚΡΟΓΩΝΙΑΙΟ ΛΙΘΟ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΑΜΥΝΤΙΚΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΣΑΣ, ΕΙΝΑΙ  Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ Η ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΕ ΧΩΡΟ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΔΟΞΕΡΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ: https://isxys.blogspot.com/2016/04/blog-post_604.html

No comments :