18.1.17

Ρώσοι και Τούρκοι σε πρώτη κοινή αεροπορική επίθεση στη Συρία

Το ρωσικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι ρωσικά και τουρκικά στρατιωτικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν την πρώτη κοινή επιχείρηση στη Συρία. Η τουρκική πολεμική αεροπορία και οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις πραγματοποίησαν από κοινού επιθέσεις κατά της τρομοκρατικής ομάδας του ‘Ισλαμικού κράτους (Daesh) κοντά στην πόλη Αλ Μπαμπ στην επαρχία Χαλεπίου. «Εννέα μαχητικά αεροσκάφη των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων- ήτοι τεσσάρων Su-24M, τεσσάρων Su-25 και ενός Su-34 βομβαρδιστικού, καθώς και οκτώ μαχητικά της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας- ήτοι τέσσερα F-16 και τέσσερα F-4 μαχητικά, ενεπλάκησαν στην εναέρια εκστρατεία έπειτα από συμφωνία με τις συριακές αρχές, όπως δήλωσε στη Μόσχα ο Ρώσος στρατιωτικός Σεργκέι Ρουντσκόι, επικεφαλής της επιχειρησιακής διεύθυνσης των ρωσικών δυνάμεων. Σύμφωνα με τον ίδιο, χτυπήθηκαν 36 στόχοι από τα ρωσικά και τουρκικά μαχητικά. Οι πρώτες εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα των κοινών βομβαρδισμών Ρωσίας- Τουρκίας στη Συρία έχουν ιδιαίτερα αποτελέσματα, όπως είπε.

The Hellenic Information Team

Έτσι ο Πούτιν εκπαιδεύει τους άπειρους πιλότους του Ερντογάν–Νέος ρωσικός διασυρμός

Από ό,τι φαίνεται οι Ρώσοι ανέλαβαν και την εκπαίδευση των Τούρκων πιλότων, ιδιαίτερα των άπειρων που έχει βάλει στα αεροπλάνα ο Ερντογάν επειδή συνέλαβε όλους τους έμπειρους πιλότους του ως πραξικοπηματίες. Όλο το προηγούμενο διάστημα οι Τούρκοι πιλότοι δεν μπορούσαν να βρουν στόχο στην Αλ Μπαμπ και έτσι ο Ερντογάν ζήτησε βοήθεια από τη ρωσική πολεμική αεροπορία. Οι Ρώσοι αναταποκρίθηκαν και βομβάρδισαν πολλές φορές για λογαριασμό των Τούρκων στην Αλ Μπαμπ. Τώρα, από ό,τι φαίνεται, η συνεργασία Ρώσων και Τούρκων περνά σε νέα «αναβαθμισμένη» φάση. Αλήθεια, το ΝΑΤΟ τι λέει άραγε που οι Ρώσοι πιλότοι πετάνε μαζί με τους Τούρκους και στην ουσία τους εκπαιδεύουν αλλά και οι ίδιοι «μαθαίνουν» από τα αμερικανικά F-16 της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας;

Για πρώτη φορά ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη πέταξαν μαζί με τουρκικά σε κοινούς βομβαρδισμούς κατά των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στην πόλη Αλ Μπαμπ της βορειοδυτικής Συρίας, περίπου 40 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Χαλεπίου. Ο Ρώσος αντιστράτηγος Σεργκέι Ρουντσκόι, ανώτατος αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, δήλωσε ότι είναι η πρώτη φορά που οι πολεμικές αεροπορίες της Ρωσίας και της Τουρκίας συνεργάζονται με αυτό τον τρόπο. Η επιχείρηση διεξάγεται με την έγκριση της συριακής κυβέρνησης, διευκρίνισε ο αντιστράτηγος. Η ρωσική αεροπορία υποστηρίζει επίσης τις δυνάμεις του συριακού στρατού, οι οποίες μάχονται με τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους τόσο στην Ντέιρ Αλ Ζορ, όσο και στην Παλμύρα.

http://www.tribune.gr/

No comments :