22/01/2017

Χίος: Ξεκάθαρο ΟΧΙ στην δημιουργία νέου κέντρου εισβολέων

Φωτιές στις τοπικές κοινωνίες των χωριών του Αγίου Γεωργίου Συκούση και της Βέσσας, άναψαν οι διαρροές ότι το Υπ. Εθνικής Άμυνας είναι ένα βήμα πριν δώσει το «πράσινο φως» για παραχώρηση του στρατοπέδου «Καγιαβά» στο Καμπί με σκοπό τη μετατροπή του σε hotspot. Με το άκουσμα της είδησης σήμανε συναγερμός στους κατοίκους, που θέλησαν να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στους ενδεχόμενους κυβερνητικούς σχεδιασμούς κάνοντας λόγω για χαριστική βολή στα χωριά μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2012 και του 2016. Αναλαμβάνοντας άμεσα δράση, οργάνωσαν το βράδυ της Παρασκευής επιτροπή αποτελούμενη από τα τοπικά συμβούλια των χωριών καθώς και τους πολιτιστικούς συλλόγους ενώ το πρωί του Σαββάτου συναντήθηκαν με αντιπροσωπεία του Δήμου Χίου προκειμένου να έχουν ενημέρωση για το ενδεχόμενο δημιουργίας hotspot.

Εκφράζοντας την αγωνία τους για τα όσα ακούγονται το τελευταίο διάστημα τόσο ο πρόεδρος του Αγίου Γεωργίου Β. Ποδιάς όσο και ο πρόεδρος της Βέσσας Β. Κουβαράκης, μετέφεραν την κάθετη αντίθεσή τους στη δημιουργία νέου hotspot ζητώντας παράλληλα τη στήριξη του Δήμου. Στη σύσκεψη στο Δημαρχείο διαπιστώθηκε ότι υπάρχει κενό πληροφόρησης αφού ούτε η Ταξιαρχία αλλά ούτε και ο Δήμος έχουν κάποια επίσημη ενημέρωση πέρα από το γεγονός ότι το ενδεχόμενο αξιοποίησης του συγκεκριμένου στρατοπέδου, στο οποίο φυλάσσονται σημαντικές ποσότητες πυρομαχικών, είχε τεθεί σε συζητήσεις ουκ ολίγες φορές από την έναρξη της προσφυγικής κρίσης μέχρι και σήμερα.Όπως μάλιστα σημείωσε ο Δήμαρχος Μανώλης Βουρνούς, ο Δήμος είναι κάθετα αντίθετος με τη δημιουργία νέου χώρου, αφού όπως είπε το βασικό ζητούμενο είναι η ενίσχυση των δομών στο υπάρχον hotspot της ΒΙ.ΑΛ. καθώς και η άμεση αποσυμφόρηση των νησιών.

«Δεν συζητάμε τίποτα άλλο. Δεν υπάρχουν κρυφές ατζέντες και μυστικές συνεννοήσεις. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα για εμάς αλλά και για τους υπολοίπους δημάρχους των 4 νησιών με τους οποίους βρισκόμαστε σε διαρκείς επαφές. Δεν δεχόμαστε καμία κουβέντα για νέες δομές. Συζητάμε μόνο για αποσυμφόρηση και τίποτα λιγότερο», επεσήμανε σε κατηγορηματικό τόνο ο κ. Βουρνούς, καλώντας με τη σειρά του τους κατοίκους να παλέψουν στο πλευρό του Δήμου.

Ένα ξεκάθαρο Όχι, χωρίς κόμματα χρώματα και... αρώματα, όπως ειπώθηκε, στο ενδεχόμενο δημιουργίας νέου hotspot στο στρατόπεδο «Καμπί», φώναξαν οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Αγ Γεώργιου Συκούση και των γύρω χωριών σε λαϊκή συνέλευση το απόγευμα του Σαββάτου. Παρουσία του Δημάρχου Μανώλη Βουρνού, εκπροσώπου της ΠΕ Χίου, αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, οι κάτοικοι της περιοχής ξεκαθάρισαν προς κάθε αρμόδιο ότι δεν πρόκειται να δεχτούν την δημιουργία μιας νέας δομής φιλοξενίας προσφύγων –μεταναστών. Παρ' όλο που τόσο η δημοτική αρχή, όσο και η ΠΕ Χίου τόνισαν ότι δεν υπαρχει επίσημη ενημέρωση για το θέμα (!) εν τούτοις οι κάτοικοι αποφάσισαν να μην επιτρέψουν, όπως είπαν, σε κανέναν να αποφασίσει για τον τόπο τους, δηλώνοντας ότι εκτός των πολιτικών πιέσεων που θα ασκηθούν οι ίδιοι θα αποκλείσουν την πρόσβαση σε κάθε μηχάνημα, που θα αντιληφτούν ότι θα προσπαθήσει να διαμορφώσει το Στρατόπεδο σε χώρο φιλοξενίας.

http://www.politischios.gr

No comments :

Post a Comment