4.1.17

Απαράδεκτα τα σχόλια του Κοτζιά λέει ο πρώην μεσολαβητής για το σκοπιανό Ο’ Νιλ

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΟΥΤΕ ΛΙΓΟ, ΟΥΤΕ ΠΟΛΥ, ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΓΙΔΕΥΤΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ. ΣΗΜΕΙΩΝΟΥΜΕ ΠΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΟΥΣΤΗ ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΝΑΜΕ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΜΙΧΘΕΙ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΑΛΛΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΠΛΗΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΥΤΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΔΗΘΕΝ ΓΛΩΣΣΑ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΛΑΒΟΤΑΤΑΡΟΥΣ ΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ. ΣΛΑΒΟΙ, ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ή ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΤΗΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ.

Ο πρώτος μεσολαβητής στη διαφορά του ονόματος Ελλάδας–Σκοπίων, παίρνει μια σαφή θέση υπέρ των Σκοπίων, σχολιάζοντας την συνέντευξη του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, στο ελληνικό πρακτορείο ειδήσεων, όπως αναφέρει η σλαβική τηλεόραση των Σκοπίων, Sitel.

«Συμφωνώ ότι η ιστορία δεν είναι φυλακή. Αλλά η ιστορία, δηλαδή, μια ψευδής ιστορία, είναι φυλακή στην οποία οι προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις έκαναν για τον εαυτό τους και για τον ελληνικό λαό. Ο Κοτζιάς δήλωσε ότι δεν υπάρχει ζήτημα αλυτρωτισμού από την ελληνική πλευρά και τον εμπιστεύομαι, αλλά θα πρέπει να γνωρίζει εξίσου καλά, ότι δεν υπάρχει κανένας αλυτρωτισμός από τη Δημοκρατία της μακεδονίας. Η μακεδονία επιβαίωσε επανειλημμένα αυτό με πολύ σαφείς δηλώσεις, ότι δεν υπάρχει κανένα τέτοια αίτημα από την Ελλάδα. Η γνώμη μου είναι ότι όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν θέλουν λύση σε αυτό το πρόβλημα, το οποίο οι ίδιες δημιούργησαν, επειδή γνωρίζουν ότι η μόνη λύση θα δοθεί με την αναγνώριση από όλες τις χώρες, ότι η μακεδονία έχει το δικαίωμα, δυνάμει του διεθνούς δικαίου, να χρησιμοποιεί το όνομα της επιλογής της. Αναφέρουμε, βέβαια, ότι δεν υπάρχει απολύτως καμία απειλή προς την Ελλάδα ή τον ελληνικό λαό», είπε ο Ο’Νιλ στη συνέντευξή του για το νέο έτος στη ‘Φωνή του Λαού’.

Σύμφωνα με τον πρέσβη Ο’Νιλ,- συνεχίζει το δημοσίευμα- η Ελλάδα δεν θέλει να διαπραγματευθεί σοβαρά για το θέμα αυτό και ότι η κυβέρνηση των Σκοπίων πρέπει να θέσει το όνομά της στον ΟΗΕ για να επιτύχει την αναγνώρισή της ως μακεδονία, ώστε να αρθούν οι οποιασδήποτε αμφιβολίες για το συνταγματικό όνομα της χώρας.

The Hellenic Information Team

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟ:  Σκοπιανός «καλλιτέχνης» στον Καναδά φωνάζει «Γ@μ@ την Ελλάδα»!

No comments :