3.1.17

Μόσχα: η Ρωσία δεν θ΄ανεχθεί κατοχή συριακού εδάφους από την Τουρκία. - Κεμάλ Κιλιντζάρογλου: «Η Τουρκία περιέθαλπτε τζιχαντιστές από τη Συρία σε νοσοκομεία της»,

H Mόσχα δεν θ΄ανεχθεί καμιά κατοχή μακράς διαρκείας επί συριακού εδάφους επέμεινε χθες Δευτέρα 2 Γενάρη ο Vitaly Naoumkine, σύμβουλος του Staffan de Mistura του επιτρόπου του ΟΗΕ για τη Συρία. «Αν και η Ρωσία δέχθηκε τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας στη Β Συρία , αυτή δεν θ΄ανεχθεί καμιά στρατιωτική παρουσία μακράς διαρκείας στη Συρία και απορρίπτει κατηγορηματικά» μια τέτοια υφιστάμενη κατάσταση γνωστοποίησε ο Vitaly Naoumkine. Ερωτώμενος από το Sputnik, ο σύμβουλος του Staffan de Mistura πρόσθεσε: « Η Ρωσία δεν αντέδρασε μέχρι τώρα στις τουρκικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Β Συρία αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ευνοική στην κατοχή ενός μέρους της συριακής επικράτειας από μια άλλη χώρα.»

Μόλις ενημερωθήκαμε από πολύ έγκυρη πηγή ότι το site μας dimpenews.com μπλοκαρίστηκε στην Τουρκία και δεν έχουν πρόσβαση οι άνθρωποι εκεί για να μας παρακολουθούν. Είναι πολλαπλή τιμή για μας ...
- Πρώτον το ότι σε εποχές σκοτεινές του καθεστώτος Ερντογάν που η ελευθεροτυπία διώκεται που οι εφημερίδες κλείνουν,που οι δημοσιογράφοι και οι συγγραφείς φυλακίζονται που οι ακτιβιστές δολοφονούνται που οι διπλωμάτες εκτελούνται εν ψυχρώ on camera και που οι δημόσιοι λειτουργοί κατά χιλιάδες στοιβάζονται στις φυλακές,που οι μειονότητες υποβάλονται σε πογκρόμ, που το διαδίκτυο, το twitter και fb μπαίνουν στο γύψο να υποβαλόμαστε σε αυτή τη δίωξη. Η ελευθερία του τύπου και της έκφρασης είναι όχι μόνο ανθρώπινο δικαίωμα αλλά στην εποχή της πληροφορίας του διαδικτύου των πολυμέσων τείνει να γίνει και όρος επιβίωσης.
- Δεύτερον είναι η ύψιστη τιμή να σε έχουν στο στόχαστρο έστω και εξ αποστάσεως αν και ποτέ δεν μπορείς να γνωρίζεις πόσο κοντά σου βρίσκονται, στυγνά και ολοκληρωτικά καθεστώτα.
- Τρίτον είναι τιμή για το dimpenews που τις ημέρες που προβάλαμε το απαγορευμένο στην Τουρκία ολοκαύτωμα των 2 στρατιωτών της από την ISIS που ήταν χιλιάδες οι τούρκοι υπήκοοι που έμπαιναν στην σελίδα μας για να ενημερωθούν για τον φανατισμό και τα όρια του…. Ήταν σίγουρα αυτό που ενόχλησε πιο πολύ.

«Έκτοτε η ελευθερία της σκέψης δεν υπάρχει πια. Απομακρυνόμαστε ολοταχώς από το κράτος δικαίου και διολισθαίνουμε προς ένα καθεστώς του τρόμου.» (Orhan Pamuk Νόμπελ 2006)

http://www.dimpenews.com

Μετά τα νέα τρομοκρατικά χτυπήματα στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης, η αντιπολίτευση εξαπολύει σφοδρότατη επίθεση κατά του Τούρκου προέδρου και τον κατηγορεί ότι έχει διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα. Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιντζάρογλου αποκάλυψε ότι ο Ερντογάν και η τουρκική κυβέρνηση έχουν σχέσεις με το Ισλαμικό κράτος και τους τζιχαντιστές. «Η Τουρκία περιέθαλπτε τζιχαντιστές από τη Συρία σε νοσοκομεία της», υποστηρίζει ο Κεμάλ Κιλιντζάρογλου. Παράλληλα, ο ίδιος αποκαλύπτει ότι υπάρχει διάλογος της τουρκικής κυβέρνησης με παρακλάδι της Αλ Κάιντα, επισημαίνοντας πως 70 πόλεις της Τουρκίας έχουν ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος. Αξίζει να αναφερθεί πως η κυβέρνηση ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι παραχωρεί θωρακισμένο όχημα στον αρχηγό της Αντιπολίτευσης γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες, απειλείται η ζωή του από τρομοκράτες.

ΑΜΠΕ

No comments :