13.1.17

Στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης και Κύπρου ο τουρκικός στόλος βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη

Για πρώτη φορά μετά από το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου. Η έξοδός του έχει προκαλέσει την λογική ανησυχία της Αθήνας, η οποία παρακολουθεί τις κινήσεις των Τούρκων, με μονάδες του Στόλου στις οποίες επιβαίνουν, ο υπαρχηγός του Στόλου, ο διοικητής Φρεγατών και διοικητής Μοίρας Φρεγατών. Οι Τούρκοι έβγαλαν το Στόλο τους για την τριμηνιαία επιχειρησιακή αξιολόγηση. Κάτι που μετά από το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου δεν είχαν μπορέσει να κάνουν. Κυρίως λόγω των μεγάλων ελλείψεων που είχαν σε έμπειρο προσωπικό. Οι διώξεις του Ερντογάν δεν άφησαν ανεπηρέαστο το τουρκικό ναυτικό. Τα ξημερώματα της Δευτέρας οι Τούρκοι άρχισαν να αναπτύσσουν μονάδες στο βόρειο και στο νότιο Αιγαίο. Σταδιακά σ΄ αυτές τις περιοχές βγήκε σχεδόν όλος ο τουρκικός στόλος! Οι άσχημες καιρικές συνθήκες δεν τους επέτρεψαν να κάνουν και πολλά. Από χθες που ο καιρός άρχισε να βελτιώνεται, τα τουρκικά “απλώθηκαν” και ειδικά στο νότο “ανοίγονται” στην περιοχή μεταξύ Κρήτης και Κύπρου. Προφανώς δεν είναι σύμπτωση… Αν και θεωρητικά πρόκειται για μια επιχειρησιακή αξιολόγηση, η χρονική συγκυρία είναι απολύτως λογικό να κάνει την Αθήνα πιο καχύποπτη.

http://www.militaire.gr/

1 comment :

XXXX. said...

EAN KAI EΦΟΣΟΝ ΣΤΗΝ ΓΕΝΕΥΗ ΥΙΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΔΙΑ ΤΗΣ ΠΛΑΓΙΑΣ ΟΔΟΥ...ΤΟΤΕ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΩΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΣΚΟΥΝ ΒΕΤΟ ΣΤΗΝ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΟΖ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΑΥΔΟ.!!ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΟΛΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΥ.....ΟΡΙΟΘΕΤΟΥΝ ΤΑ "ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ" ΤΟΥΣ,ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΜΕΙΣ ΣΑΝ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΔΩΣΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΤΠ 1997...ΟΛΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΕΚΕΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ....ΤΑ ΛΕΓΑΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ,ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΕΙΡΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΒΡΙΣΙΕΣ,κ.λ.π ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΑΣ....ΜΕΡΙΚΟΙ ΝΟΜΙΖΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΤΙΠΟΤΕ....ΚΑΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΥΠΑΓΕΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΟΧΑΖΑΡΩΝ,ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΧΑΖΑΡΟΙ η Hanazir ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ "ΝΕΟ ΣΠΙΤΙ"...ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΦΟΡΑ,ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΤΟ ΛΕΓΑΜΕ,ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΑΤΕ.

Υ.Γ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΑΟΖ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΣΟ ΑΙΓΑΙΟ ΠΙΣΩ...ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΜΑΔΡΙΤΗΣ...ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΙΧΩΣ ΠΟΛΕΜΟ.

ΧΧΧΧ.