10/01/2017

Πτώση της αξίας του Bitcoin μετά από συστάσεις της κεντρικής τράπεζας της Κίνας

Το Bitcoin σημείωσε πτώση που έφτασε το 12% την Παρασκευή, αφού η κεντρική τράπεζα της Κίνας σύστησε στους επενδυτές να είναι πιο προσεκτικοί και λογικοί όσον αφορά σε επενδύσεις στο ψηφιακό νόμισμα- το οποίο φαίνεται να έχει μπροστά του μια μεγάλη πτώση μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Το Bitcoin ανέβαινε μέχρι την Τετάρτη, με την αξία του να αυξάνεται πάνω από 40% μέσα σε δύο εβδομάδες, για να φτάσει τα 1.139 δολάρια στο ευρωπαϊκό ανταλλακτήριο Bitstamp, λίγο πριν φτάσει το επίπεδο του ιστορικού ρεκόρ του (1.163 δολάρια). Ωστόσο το διαδικτυακό νόμισμα, που έχει επιδείξει συσχετισμό με την πορεία του κινεζικού γιουάν, έπεσε καθώς το γιουάν ανέβαινε την Πέμπτη- με την πτώση να φτάνει ακόμα και το 20% κάποια στιγμή. Η πτώση αυτή συνεχίστηκε και την Παρασκευή, φτάνοντας τα 871 δολάρια, πριν ανακάμψει στα 900. Το ψηφιακό νόμισμα έπεφτε κατά 0,5% στα 893 δολάρια στο Χονγκ Κονγκ τη Δευτέρα.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η πτώση φαίνεται να συνεχίζεται και αυτή την εβδομάδα, μετά την ανακοίνωση αργά το βράδυ της Παρασκευής από την κεντρική τράπεζα της Κίνας πως ζητήθηκε από το BTCChina (πλατφόρμα bitcoin trading) να πραγματοποιήσει ελέγχους και να επιλύσει οποιαδήποτε προβλήματα υπάρχουν. Ακόμα, υπό διερεύνηση είναι διάφορα μεγάλα ανταλλακτήρια, πιθανώς σχετικά με τη χρήση του ψηφιακού νομίσματος για την αποφυγή των capital controls στη χώρα. Δεν είναι η πρώτη φορά που η κινεζική κυβέρνηση προκαλεί πτώση του Bitcoin: Το 2013 είχε απαγορεύσει σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να διαχειρίζονται συναλλαγές με bitcoins, προκαλώντας πτώση στην τιμή. Την Παρασκευή η κινεζική κεντρική τράπεζα έδειξε εκ νέου ότι εμμένει σε αυτή τη στάση, τονίζοντας πως το Bitcoin είναι ένα εικονικό εμπόρευμα, χωρίς τη νομική υπόσταση ενός νομίσματος.

ΑΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΟΙ ΣΙΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΤΟΥ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ. ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΑΝΤΑ ΚΙ ΑΥΤΗ Η ΕΙΔΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ. ΤΟ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΕΜΜΕΣΩΣ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΣ ή ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΕΧΝΗΤΑ ΤΗΝ ΖΗΤΗΣΗ ΣΟΥ, ΔΙΑΘΕΤΩΝΤΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΕΡΙΚΛΕΙΣΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΠΩΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ/ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΧΑΛΙΦΑΤΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΩΣ ΚΥΡΙΑ ΜΕΘΟΔΟ ΠΛΗΡΩΜΩΝ/ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ.  Η ΙΔΙΑ Η ΚΙΝΑ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΚΥΡΙΩΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ Ν.ΑΜΕΡΙΚΗ.

No comments :

Post a Comment