02/01/2017

Κίνα-Σχέδιο 901: Σε δοκιμές το νέο γιγάντιο πλοίο εφοδιαστικής υποστήριξης του Πολεμικού Ναυτικού - Έβγαλαν «βόλτα» τον... ICBM DF-41

Σύμφωνα με κινεζικά μέσα ενημέρωσης, το νέο γιγάντιο πλοίο εφοδιαστικής υποστήριξης των πλοίων του Κινέζικου Πολεμικού Ναυτικού, ξεκίνησε δοκιμές στη θάλασσα στις 18 Δεκεμβρίου. Το πλοίο που εκτιμάται ότι θα είναι εκτοπίσματος 45.000 τόνων, έχει προσωρινή ονομασία Σχέδιο 901 και θα κινείται από 4 αεροστρόβιλους οι οποίοι θα του δίνουν μια τελική ταχύτητα της τάξης των 25 κόμβων, ώστε να συμβαδίζει με την ομάδα μάχης του κινέζικου αεροπλανοφόρου Liaoning. Είναι εξοπλισμένο με τρεις γερανογέφυρες για μεταφορά προμηθειών και πυρομαχικών σε παλέτες καθώς και με πολλά σημεία με σωληνώσεις παροχών αεροπορικού καυσίμου και πετρελαίου, ώστε να μπορεί να ανεφοδιάζει ταυτόχρονα περισσότερα πολεμικά πλοία,σε σχέση με τα υφιστάμενα πλοία υποστήριξης (903A Qiandaohu) του Κινέζικου Ναυτικού, και το κυριότερο, σε μεγαλύτερες αποστάσεις από το μητροπολιτικό έδαφος της Κίνας. Το νέο πλοίο εφοδιαστικής υποστήριξης διαθέτει ελικοδρόμιο και υπόστεγο για εξυπηρέτηση ελικοπτέρου και μη επανδρωμένων αεροχημάτων. Είναι επίσης πιθανό, όπως και τα αντίστοιχα πλοία του Ναυτικού των ΗΠΑ, να φέρει όπλα για αυτοάμυνα, όπως συστήματα αντι-πυραυλικής άμυνας σημείου (CIWS) με πυροβόλα των 30 χιλιοστών.

http://defencenews.gr/

Φωτογραφίες του «φονιά των ΗΠΑ», νέας γενιάς διηπειρωτικό πύραυλο (ICBM: intercontinental ballistic missile) τύπου DF-41, έβγαλαν «βόλτα» για άγνωστο λόγο οι Κινέζοι, μια κίνηση η οποία καταγράφηκε στον φωτογραφικό φακό άγνωστου, άρα δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε εάν πρόκειται για σκόπιμη ενέργεια ή για κάποια επιβεβλημένη κίνηση – μεταφορά. Βέβαια, το να γίνεται η κίνηση αυτή «μέρα μεσημέρι» υπό το φως της ημέρας δηλαδή και όχι τη νύχτα, ίσως είναι λίγο περίεργο, χωρίς βέβαια να αποκλείεται να υπάρχουν όντως λόγοι που το επέβαλαν. Ο τριών σταδίων πύραυλος είναι εκτιμώμενου βάρους 80 τόνων, με δυνατότητα να φέρει 8-10 πυρηνικές κεφαλές, οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν έκρηξη ισχύος από 250 κιλοτόνους έως ένα μεγατόνο… Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες εκτίμησαν το 2013 ότι η Κίνα διαθέτει περί τις 260 πυρηνικές κεφαλές, κάποιες εκ των οποίων είναι ενεργές, έτοιμες για χρήση εάν απαιτηθεί. Οι ενεργοί βαλλιστικοί πύραυλοι εκτοξευόμενοι είτε από την ξηρά είτε από τη θάλασσα, εκτιμώνται σε 50-75.

ΦΩΤΟ ΕΔΩ: http://www.defence-point.gr/news/?p=168324

No comments :

Post a Comment