31.1.17

Ευρωκοινοβούλιο: Περικοπή 7.000 ευρώ στην μηνιαία αποζημίωση της Λεπέν

Η αποζημίωση που λαμβάνει η ηγέτιδα της γαλλικής ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα περικοπεί από αύριο κατά 7.000 ευρώ αφού εκείνη αψήφησε το αίτημα να επιστρέψει περίπου 300.000 ευρώ τα οποία δεν χρησιμοποίησε για τον σκοπό που της χορηγήθηκαν. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Λεπέν, η ηγέτιδα του Εθνικού Μετώπου, πλήρωνε με τα χρήματα αυτά δύο υπαλλήλους του κόμματός της την περίοδο 2011-12. Ωστόσο, αυτοί ευρωπαϊκοί πόροι θα έπρεπε να χρησιμοποιηθούν μόνο για τους μισθούς των κοινοβουλευτικών βοηθών της. Οι ευρωπαϊκές αρχές έδωσαν στη Λεπέν περιθώριο μέχρι τα μεσάνυχτα για να επιστρέψει τα χρήματα. Αν δεν το κάνει, από αύριο ο μηνιαίος μισθός που λαμβάνει από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα περικοπεί κατά 50%, στα 3.000 ευρώ, ενώ θα χάσει και ορισμένες άλλες παροχές. Συνολικά, κάθε μήνα θα περικόπτονται 7.000 ευρώ από την αποζημίωσή της.

Η Λεπέν είχε δηλώσει ότι δεν θα "υποκύψει στη δίωξη" που υφίσταται επιστρέφοντας τα χρήματα. Σε μια ανακοίνωση που έστειλε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters περιέγραψε το αίτημα των Βρυξελλών ως μια "μονομερή απόφαση που έλαβαν οι πολιτικοί (της) αντίπαλοι (...) χωρίς αποδείξεις και χωρίς να περιμένουν την απόφαση των δικαστηρίων" στα οποία προσέφυγε η ίδια. Άλλοι πέντε ευρωβουλευτές του Εθνικού Μετώπου, μεταξύ των οποίων και ο πατέρας της Λεπέν, ο Ζαν-Μαρί, είχαν υποστεί περικοπές επειδή δεν επέστρεψαν χρήματα που είχαν σπαταλήσει σε άλλους σκοπούς από αυτούς για τους οποίους τους δόθηκαν. Πολλοί ευρωβουλευτές, από άλλες πολιτικές ομάδες, έχουν μπει στο στόχαστρο ερευνών για παρόμοιες υποθέσεις αλλά οι περισσότεροι συμφώνησαν να επιστρέψουν τα χρήματα.

ΑΜΠΕ

1 comment :

XXXX. said...

ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ...ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΚΕΝΤΡΑ Η ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΣΤΗΝ ΛΕΠΕΝ ΗΤΑΝ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ "ΧΤΥΠΗΜΑ" ΦΙΓΙΟΝ...ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΕ ΤΑ ΤΗΝ ΕΦΟΔΟ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ...ΒΓΑΖΕΙ "ΝΟΚ-ΑΟΥΤ" ΤΟΝ ΦΙΓΙΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΡΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ....ΜΕΝΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΑΝ ΤΟ ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΠΕΝ.....Η ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΑΚΙΑ;;ΧΑΧΑΧΑ ΑΝ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ...ΑΥΤΟ ΘΑ ΜΟΥ "ΔΕΙΞΕΙ" ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΙΚΗΤΗ.

http://www.tribune.gr/world/news/article/326377/galliki-astinomia-mpoukare-stin-ethnosinelefsi-ke-psachni-gia-ti-gineka-tou-figion.html

http://www.amna.gr/article-pagination.php?id=140833

Υ.Γ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΟΤΙ Η ΛΕΠΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΟΥΤΣΑΙΝΤΕΡ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ...ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΦΑΒΟΡΙ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ.ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΘΑ ΠΕΣΩ ΜΕΣΑ;;Ο ΦΙΓΙΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΣ....ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΛΕΠΕΝ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΝ ΘΑ ΠΑΙΧΤΕΙ Η ΠΑΡΤΙΔΑ.

ΧΧΧΧ.