01/01/2017

Κροατία: Εντός του 2017 νέο μαχητικό α/φος

Μετά τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, αλλά και τη Σερβία που θα παραλάβει έξι MiG-29 από τη Ρωσία, ήρθε η σειρά και της Κροατίας να ανανεώσει τον στόλο της αντικαθιστώντας τα σοβιετικής προέλευσης αεροσκάφη με μία μοίρα από σύγχρονα δυτικά… Συμβουλευτική επιτροπή που συστάθηκε για να μελετήσει τις διαθέσιμες λύσεις και να προτείνει τη βέλτιστη από πολλές απόψεις επιλογή, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι καλύτερες δυο επιλογές της χώρας είναι είτε το σουηδικό Gripen της Saab, είτε το ελαφρύ μαχητικό FA-50 της κορεατικής KAI, αν και σε συνεργασία με τον αμερικανικό κολοσσό, τη Lockheed Martin. Φαίνεται πως η Κροατία επέρριψε τη λύση της προμήθειας μεταχειρισμένων μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-16 από όσα απέσυρε το Ισραήλ, αλλά και το Rafale της γαλλικής Dassault, πιθανότατα λόγω του κόστους και τον μικρό αριθμό μαχητικών που ενδιαφέρουν τους Κροάτες σε αυτή τη φάση.

Οι Σουηδοί φέρονται να έχουν καταθέσει πολύ δελεαστική πρόταση για την άμεση παράδοση τεσσάρων μαχητικών Gripen μέχρι την κατασκευή και παράδοση των δικών της, ενώ χρηματοδοτεί την προμήθεια με περίοδο αποπληρωμής 15 ετών και μάλιστα με τριετή περίοδο χάρητος στην αρχή. Η Saab θα μπορούσε να έχει πουλήσει το Gripen στους Κροάτες το 2007, όμως η οικονομική κρίση του 2008, κατέστρεψε κάθε σχεδιασμό, με αποτέλεσμα να χαθεί ένα συμβόλαιο ύψους 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στο πλαίσιο μια συμφωνίας η οποία τότε έμοιαζε πολύ πιθανό να ολοκληρωθεί.

http://www.defence-point.gr/news/?p=168265

5 comments :

  1. Anonymous1/1/17 18:00

    ΕΜΕΙΣ Θ'ΑΝΑΝΕΩΣΟΥΜΕ;;;

    -ΔΗΜΗΤΡΑ-

    ReplyDelete
  2. ΓΙΑΤΙ; ΑΦΟΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΕΡΑΜΥΝΑ ΔΕΝ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ (ΑΠΟ ΤΟ 70 ΚΙ ΕΝΘΕΝ) ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΟΥΝ. ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΗΘΕΝ "ΑΕΡΟΜΑΧΙΕΣ", ΕΜΠΛΟΚΕΣ, "Lock ΚΑΙ Kill" ΕΙΚΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΡΡΙΨΕΙΣ, ΠΟΥ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΟΥΤΩΣ ή ΑΛΛΩΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΑ ΑΡ@@@Α ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΠΕΤΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ ΟΠΟΥ ΚΙ ΟΠΟΤΕ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ; ΑΜΑ ΔΕ ΣΕ ΣΕΒΕΤΑΙ Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΣΕ ΦΟΒΑΤΑΙ ΕΙΤΕ ΣΕ ΜΟΥΡΛΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΣΦΑΛΙΑΡΑ. ΟΙ ΚΑΡΠΑΖΟΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ, ΕΥΛΥΓΙΣΤΗ ΜΕΣΗ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΑ ΓΟΝΑΤΑ.

    ΕΞΑΛΛΟΥ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΠΩΣ Η ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ Η ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΣΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΔΕΝ ΧΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΑΛΛΑ ΜΕ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ. ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΩΝΟΥΝ , ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ (ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΝΟΡΑ, Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟ ΕΙΠΕ) ΜΙΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΕΙΡΗΝΗΣ. ΚΑΚΟ ΠΡΑΜΑ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ -ΔΗΜΗΤΡΑ-, (ΟΛΟΙ ΟΙ ΧΑΜΕΝΟΙ ΤΟ ΛΕΝΕ) ΚΑΙ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΑΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ (ΑΛΛΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟ ΕΙΠΕ ΑΥΤΟ).

    ΕΞΑΛΛΟΥ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΔΙΑΔΟΧΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΙ. ΤΙ ΘΕΣ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ "ΟΠΛΑ" ΩΣΤΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΕ ΠΕΙΡΑΣΜΟ ΝΑ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ; ΚΙ ΑΝ ΟΛΑ ΣΤΡΑΒΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΞΕΚΟΛΙΑΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΤΟΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΠΕΙΣΟΥΜΕ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ;

    ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ. ΕΞΑΛΛΟΥ ΠΟΥ ΖΕΙΣ; ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΣΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΜΕ; ΤΟΣΟΥΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΝΑ ΤΑΙΣΟΥΜΕ; ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΡΩΤΑΣ. ΠΡΩΤΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ (ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΕΙ), ΠΡΩΤΑ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΞΟΔΑ;

    ReplyDelete
  3. Anonymous1/1/17 18:45

    Με βάση τα τελευταία σχόλια σου βγάζω το συμπέρασμα ότι το πήρες απόφαση κι εσύ ότι η κατάσταση δεν σώζεται με τίποτα πλέον!

    12G

    ReplyDelete
  4. Anonymous1/1/17 18:56

    ΧΑΧΑΧΑ''ΕΥΛΥΓΙΣΤΗ ΜΕΣΗ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΑ ΓΟΝΑΤΑ'' ΛΕΕΙ!ΤΑ ΚΟΛΛΗΤΗΡΙΑ ΗΤΑΝ ΕΤΣΙ ΟΤΑΝ Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΤΑ ΚΥΝΗΓΟΥΣΕ...

    -ΔΗΜΗΤΡΑ-

    ReplyDelete
  5. ΕΓΩ Ο ΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΙΣΧΥ"; ή Η -ΔΗΜΗΤΡΑ- ;

    ΟΧΙ ΙΣΑ-ΙΣΑ. Η ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΕΣΗ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ ΤΟΥ. ΑΝ ΔΕΝ ΕΝΤΟΠΙΣΤΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΔΕΜΙΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

    ΙΣΧΥΡΙΖΟΜΑΙ/ΣΤΕ ΠΩΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ 72 ΩΡΕΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ. ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥΣ. Η ΑΡΣΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΟΥΣ", ΑΝΟΙΓΕΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ/ΑΝΑΤΑΞΗΣ. ΑΡΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΥΜΒΕΙ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΡΟΥΘΟΥΝΙ ΟΥΤΕ ΣΤΗ Ε.Ε ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΟΗΕ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΠΛΑ ΚΗΡΥΣΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ-ΧΩΡΟ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ. ΑΥΤΕΣ ΟΙ 60-90 ΜΕΡΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ.

    ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ, ΑΥΤΟΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΕΠΙΚΑΛΕΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΟΙ ΤΩΡΙΝΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ. ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ Ε.Δ ΚΑΙ ΤΩΝ Σ.Α. ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΖΗΜΙΑ ΤΩΡΑ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΣΗ.

    ReplyDelete