18/01/2017

Λεφτά υπάρχουν: 1450 προσλήψεις σε δήμους προανήγγειλε η Θεανώ Φωτίου

Την εποχή που η ανεργία ολοένα και αυξάνεται και καμία ελπίδα για ανάπτυξη δεν υπάρχει, ο Συριζα πιστός στην ιδεοληψία της αριστεράς συνεχίζει τις προσλήψεις. Σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης, διαβάζουμε ότι σχεδιάζεται η πρόσληψη 1.450 εργαζομένων σε 254 Δήμους. Πιστή στο κτίσιμο κομματικού κράτους, η κυβέρνηση της αριστεράς προφανώς αδιαφορεί (αν όχι τιμωρεί) τον ιδιωτικό τομέα και όσους τολμήσουν να δραστηριοποιηθούν σε αυτόν, ενώ από την άλλη η στάση της προς τον δημόσιο τομέα είναι εντελώς διαφορετική.Όμως η δουλειά είναι ακόμη μισή.Εκτός από τις γνωστές ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό που υπάρχει σε πολλούς τομείς του δημοσίου, εξίσου γνωστές είναι οι ελλείψεις και σε εξοπλισμό. Στον τομέα αυτό δεν βλέπουμε να υπάρχει η ίδια δραστηριότητα όπως στον τομέα των προσλήψεων. Προχειρότητα; Ιδεοληψία; Ψηφοθηρία πριν από εκλογές; Μάλλον όλα αυτά μαζί.

Η ανακοίνωση του υπουργείου έχει ως εξής:

“Με αφορμή ανακριβή δημοσιεύματα σε εφημερίδες της Κυριακής, 15 Ιανουαρίου 2017, που επαναλήφθηκαν και από τηλεοπτικούς σταθμούς και έγιναν αντικείμενο ερώτησης βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, σχετικά με δήθεν αδιαφανείς προσλήψεις προσωπικού για τις δομές αντιμετώπισης της φτώχειας, το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης διευκρινίζει τα εξής:

1. Το Υπουργείο, ως υπεύθυνο για τον σχεδιασμό της Εθνικής Στρατηγικής για την Κοινωνική Ένταξη και την Κοινωνική Συνοχή, φρόντισε για την νομοθετική κατοχύρωση, τόσο των νέων δομών που υλοποιούνται για πρώτη φορά, όπως τα Κέντρα Κοινότητας σε 254 Δήμους, όσο και της διαδικασίας και των κριτηρίων που θα εφαρμοστούν για την στελέχωση όλων των δομών του νέου ΕΣΠΑ.

2. Στην προηγούμενη περίοδο, οι προσλήψεις σε δομές καταπολέμησης της φτώχειας είχαν γίνει μέσω ΜΚΟ σε 68 Δήμους και αφορούσαν 1.289 εργαζόμενους. Πολλές από εκείνες τις προσλήψεις είχαν χαρακτηριστεί, ορθά, από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, στην αντιπολίτευση τότε, αδιαφανείς και ρουσφετολογικές. Οι δράσεις του νέου ΕΣΠΑ είναι αποτέλεσμα διαβούλευσης του Υπουργείου, των Περιφερειών, των Δήμων και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σε αυτή τη διαβούλευση το Υπουργείο επέμεινε στη μεγαλύτερη δυνατή γεωγραφική διασπορά των δράσεων και στην αξιοκρατική και αντικειμενική διαδικασία προσλήψεων.

3. Σήμερα σχεδιάζεται η πρόσληψη 1450 εργαζομένων σε 254 Δήμους. Οι προσλήψεις αυτές, αναγκαίες για τη λειτουργία των δομών καταπολέμησης της φτώχειας και των Κέντρων Κοινότητας, θα γίνουν κατά κύριο λόγο από τους Δήμους μέσω ΑΣΕΠ. Εάν γίνουν προσλήψεις από ΜΚΟ συνεργαζόμενες με Δήμους, αυτές θα γίνουν με διαδικασίες και κριτήρια ΑΣΕΠ υπό τον έλεγχο των Διαχειριστικών Αρχών των Περιφερειών. Στις ελάχιστες περιπτώσεις που δικαιούχος της νέας δομής είναι ΜΚΟ που την υλοποιούσε στο παρελθόν, ο αρμόδιος Δήμος υποχρεούται να περιλάβει στην πρόσκληση σχέδιο για την προσαρμογή του προσωπικού στις νέες ανάγκες. Επομένως, η προσπάθεια να αξιοποιηθεί μια διαδικασία προς όφελος των ευάλωτων συμπολιτών μας και των Δήμων προκειμένου να καταγγελθεί η κυβέρνηση ότι εφαρμόζει τις ίδιες μεθόδους με τις προηγούμενες κυβερνήσεις χρησιμοποιεί παντελώς αβάσιμους ισχυρισμούς και τα σχετικά δημοσιεύματα είναι ψευδή. Όπως σε όλο το κράτος, έτσι και στο χαρτοφυλάκιο της Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Υπουργείου μας ισχύουν σήμερα κανόνες που εξασφαλίζουν τη διαφάνεια και αποκλείουν τις πελατειακές σχέσεις”.

http://www.elkosmos.gr/lefta-iparchoun-1450-proslipsis-se-dimous-proaningile-i-theano-fotiou/

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ... ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ Μ.Κ.Ο ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΕΣΠΑ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΣΥΝΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ 1450 ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΩΝ  ΚΗΦΗΝΩΝ. ΣΗΜΕΙΩΝΟΥΜΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΗΣΗ ΠΑΛΙ, ΞΑΝΑ, ΤΟΥ ΕΣΠΑ ΣΕ ΑΝΟΥΣΙΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΞΟΔΕΥΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΝΩ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΓΙΑ ΜΟΧΛΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΟΥΣ. ΙΤΑΛΙΑ, ΙΣΠΑΝΙΑ, ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΤΑΞΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΤΟΥΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ, ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΛΟΙΠΩΝ ΑΥΤΟΝΟΗΤΩΝ ΟΠΩΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΛΙΜΑΝΙΑ, ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ, ΔΙΚΤΥΑ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΕΣΠΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΗΘΕΙ ΣΕ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ, ΣΟΥΒΛΑΤΖΙΔΙΚΑ, ΜΑΣΑΤΖΙΔΙΚΑ, ΠΑΤΣΑΤΖΙΔΙΚΑ, ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ, ΤΡΙΤΟΚΛΑΣΑΤΟΥΣ ΞΕΝΩΝΕΣ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΚΑΙ ΑΠΙΘΑΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ (ΕΤΣΙ ΤΙΣ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ) ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΕ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΟΠΟΥ ΤΑ ΠΕΠ ΞΟΔΕΥΤΗΚΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΙΤΙΣΗ ΚΟΛΛΗΤΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ. (ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΚΑΤΣΑΡΙΔΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙ). ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΒΑΡΥΓΔΟΥΠΑ ΟΜΟΜΑΤΑ ΩΣΤΕ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΝΟΜΙΖΕΙ ΠΩΣ ΟΝΤΩΣ ΚΑΤΙ ΚΑΝΟΥΝ. (π.χ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ".) ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΙ ΠΟΥ ΜΕΣΩ ΣΤΗΜΕΝΩΝ Ι.Ε.Κ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΚΑΘΕ ΚΑΡΑΚΑΤΣΟΥΛΙΟ ΔΗΘΕΝ ΓΙΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ (ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ, ΤΕΧΝΙΚΗ, "ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ", "ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ",  ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΙΠΕΣ) ή ΑΚΟΜΗ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΧΡΗΣΗΣ Υ.Υ. (ή ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ) ΚΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΕΝΕ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ. ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ, ΑΠΟΡΡΟΦΟΥΝ ΚΑΘΕ ΙΚΜΑΔΑ ΚΑΙ ΩΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ "ΠΙΝΟΥΝ" ΚΑΘΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΡΜΟΥ ΤΟΠΟΥ.

ΤΟ ΕΣΠΑ ΕΠΙΣΗΣ ΜΟΝΟΝ ΕΔΩ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΑ, ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΡΑ ΤΗ ΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ.  ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ ΕΝΝΟΙΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΝΟΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ. ΑΥΤΑ, ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΟΥΤΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΟΣΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ. ΔΙΟΤΙ ΤΟΤΕ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΑΠΟΜΥΖΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΙΑΚΟΝΙΑΡΗΔΕΣ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΛΕΣ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΓΙΝΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

No comments :

Post a Comment