14/12/2016

Η σλαβική μειονότητα στην Αλβανία αντιδρά σε χαρακτηρισμό πληθυσμού ως «μη σλαβικoύ»

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΣΛΑΒΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΣΚΑΤΟΧΩΡΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΠΩΣ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΕΙΧΑΝ ΣΛΑΒΙΚΑ ΕΘΙΜΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ. ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΟΜΟΛΟΓΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ.

Ο ψευδομακεδονικός σύλλογος ‘Ίλιντεν’ που εδρεύει στα Τίρανα, απάντησε στη δήλωση του Αλβανού Διαμεσολαβητή Ιγκλί Τοτοζάνι, σύμφωνα με την οποία στην περιοχή Γκόρα, η μειονότητα ονομάζεται «Μειονότητα Γκοράνι». «Ο Διαμεσολαβητής αναφέρεται σε μια μειονότητα που ζει στην περιοχή Γκόρα, δεν υπάρχει τέτοια μειονότητα αλλά είναι εθνικά Σλάβοι, αναπόσπαστο μέρος του σλαβικού ιστού της ψευδομακεδονίας.

- Δεν μπορεί το τοπωνύμιο μιας περιοχής να προσδώσει ονομασία σε μια μειονότητα.
- Μιλούν σλαβικά και αγαπούν τα σλαβικά έθιμα και τις παραδόσεις που κληρονόμησαν από τους παππούδες τους και τους προπάππους τους», δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου ‘Ίλιντεν’, Νίκολα Γκιουργκιάϊ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του σλαβικού καναλιού ‘Αλφα’ των Σκοπίων, ο χαρακτηρισμός από τον διαμεσολαβητή ως «μειονότητα Γκοράνι» είναι αβάσιμος και χωρίς επιχειρήματα. Η περιοχή Γκόρα είναι μια δασώδης έκταση που καλύπτει ένα μέρος της Αλβανίας- μια περιοχή εννέα χωριών, που συνεχίζεται στο Κοσσυφοπέδιο με περίπου 18 χωριά, τα οποία κατοικούνται από τον πληθυσμό αυτόν. Σημειώνεται ότι σε παλαιότερα σε δημοσιεύματα του 'Βαλκανικού Περισκόπιο' είχε αναφερθεί ότι οι Βούλγαροι θεωρούν τους 'Γκοράνι' ως βουλγαρική μειονότητα.

The Hellenic Information Team

No comments :

Post a Comment