17/12/2016

Ομογενής από την Κρήτη σημαντικό στέλεχος του ISIS ;

Σύμφωνα με εκτενές ρεπορτάζ, ο Yahya Abu Hassan, που φέρεται να έχει ρόλο εκπροσώπου Τύπου στο ISIS, είναι ο Ιωάννης Γεωργιλάκης. Οι γονείς του ζουν στις ΗΠΑ και ο πατέρας του είναι απόφοιτος του West Point! Ο Ιωάννης Γεωργιλάκης έχει “βαφτιστεί” σε Abu Yahya και εντοπίστηκε από τον συντάκτη του ρεπορτάζ μετά από υπόδειξη υποστηρικτή των τζιχαντιστών. Του τον υπέδειξε ως πρόσωπο που γνωρίζει πολλά. Ο δημοσιογράφος αναζήτησε τον Yahya Abu Hassan μέσω twitter. Τον εντόπισε και όταν απάντησε στα μηνύματά του, του είπε πως είναι Έλληνας! Όπως γράφει ο συντάκτης του ρεπορτάζ, διαπίστωσε ότι ο συνομιλητής του μιλούσε άψογα αγγλικά και αραβικά και δήλωνε υπερήφανος για την συμμετοχή του στο ISIS. Ο δημοσιογράφος αρχικά αμφισβήτησε την ελληνική του καταγωγή, καθώς παρατήρησε ότι τόσο στο twitter, όσο και στο facebook δεν υπήρχαν καθόλου Έλληνες που να τον ακολουθούν. Ωστόσο μετά από ψάξιμο κατέληξε στη διαπίστωση ότι έχει Ελληνικές-Κρητικές ρίζες. Ο  Yahya Abu Hassan – Ιωάννης Γεωργελάς-Γεωργιλάκης είναι βαθιά αφοσιωμένος στην ιδέα του χαλιφάτου κι έχει εντυπωσιακές γνώσεις του ισλαμικού νόμου και της κλασικής αραβικής γλώσσας και λογοτεχνίας. Έχει γεννηθεί το 1984 και ασπάστηκε το Ισλάμ το 2002.

Διαβάστε το πλήρες ρεπορτάζ: https://www.theatlantic.com/magazine/archive/2017/03/the-american-leader-in-the-islamic-state/510872

1 comment :

  1. Το αραβικό γονίδιο ξυπνάει !
    Ας θυμηθούμε όλοι πως γ@μησε,ιδιαιτέρως την Κρήτη,ο βυζαντινός,κατά συνέπεια ανθέλληνας Νικηφόρος Φωκάς, βαφτίζοντας χριστιανούς τους άραβες κατακτητές της νήσου, με αντάλλαγμα την παραμονή τους εκεί !!!

    ReplyDelete