26/12/2016

Τουρκία: Κάθετη αύξηση της αγοράς φορητού οπλισμού

Δεν χρειάζεται να είσαι… μάγος ή να διαθέτεις ειδικές γνώσεις για να διαγνώσεις ότι κάτι δεν πάει καθόλου καλά στην Τουρκία του Ερντογάν και πως παραμένει μια μπαρουταποθήκη έτοιμη να εκραγεί. Αυτό αντιλαμβάνεται και ο πληθυσμός και σπεύδει όπως φαίνεται να προμηθευτεί όπλα, ώστε να είναι έτοιμος για το σενάριο του… «ο σώζων εαυτόν σωθήτω», όμως τα μέτρα που λαμβάνονται θα μπορούσαν να επισπεύδουν αθέλητα κάποιες καταστάσεις. Όπως μεταδίδει ο τουρκικός Τύπος, η προσωπική κατοχή όπλων στην Τουρκία αυξάνεται δραματικά, καθώς σε μια δεκαετία ο αριθμός των κατόχων έχει δεκαπλασιαστεί. Και να σκεφτεί κανείς πως όταν μιλάμε για τους επίσημα καταγεγραμμένους κατόχους φορητών όπλων, κυμαίνονται γύρω στο 15% των κατόχων, όχι όσους έχουν ένα καλάσνικοφ στο πατάρι ή άλλα όπλα…

Οι Τούρκοι δημοσιογράφοι ερμηνεύουν το φαινόμενο με το προφανές, ότι «δεν υπάρχει ασφάλεια στην Τουρκία». Το Umut Foundation, το οποίο έχει σκοπό την καταπολέμηση της κατοχής όπλων από τους πολίτες, έχει εξάγει τα δικά του συμπεράσματα. Συμπεραίνει, ότι η αύξηση είναι αποτέλεσμα της αύξησης των ειδήσεων που αφορούν πολέμους και βία, καθώς επίσης και των τρομοκρατικών επιθέσεων, αλλά και της αλλαγής των κανονισμών που αφορούν στο κυνήγι. Ρόλο έπαιξε και το αποτυχημένο πραξικόπημα στις 15 Ιουλίου… Η ουσία παραμένει, ωστόσο, ότι 17 εκατομμύρια έχουν το δικό τους όπλο εκ των οποίων μόνο τα 2,5 εκατομμύρια το έχουν δηλωμένο. Αν υποτεθεί ότι καθένας ζει σε οικογένεια 2-3 ατόμων, σκεφτείτε ποιο είναι το ποσοστό κατοχής όπλων ανά οικογένεια… Η Τουρκία είναι 27η χώρα στον κόσμο στην κατοχή όπλων από τον πληθυσμό, ενώ το 65% των εγκλημάτων που γίνονται στη χώρα γίνονται με τη χρήση φορητών όπλων.

http://www.defence-point.gr/news/?p=167908

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΕΜΕΙΣ ΑΠΛΩΣ ΣΗΜΕΙΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΚΑΤΟΧΗ ΠΥΡΟΒΟΛΩΝ ΟΠΛΩΝ (ΜΕΧΡΙ ΤΡΙΩΝ), ΟΧΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΛΕΙΟΚΑΝΩΝ ΚΑΤΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΤΩΝ Η.Π.Α. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ Η ΚΑΤΟΧΗ ΤΕΤΟΙΩΝ ΟΠΛΩΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΡΟΠΑΛΟΥ  ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΣ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΟΠΛΟ ΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΟΝΤΑΙ ΛΕΙΟΚΑΝΟ, (ΤΟ ΟΠΟΙΟ Η ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΩΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟ ΕΙΣΑΓΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ "ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗΡΑ"  ΣΤΗΝ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ) ΕΙΤΕ ΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥΝ ΣΕ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ, ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΕ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ "ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ" ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΤΟΧΗΣ.

ΤΩΡΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΠΩΣ ΠΗΡΑΝ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΤΩΝ ΛΕΓΟΜΕΝΩΝ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΠΙΕΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΕΓΓΡΑΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΧΩΝ "ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΩΝ" ΟΠΛΩΝ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΜΑΣΑΝΕ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ. ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΑΥΤΟΙ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΘΑ ΜΑΘΟΥΝ ΜΕ ΔΥΣΑΡΕΣΤΟ ΤΡΟΠΟ ΠΩΣ ΑΠΟ ΚΥΝΗΓΟΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΘΗΡΑΜΑΤΑ.

No comments :

Post a Comment