01/12/2016

Αριστοτέλης: ο πολυφυλετισμός προκαλεί κοινωνική αναταραχή

"Άλλη αιτία των επαναστάσεων είναι η διαφορά μεταξύ των φυλών, που δεν αποκτούν άμεσα κοινό πνεύμα· ένα κράτος δεν είναι δημιούργημα μίας ημέρας, ούτε προκύπτει από ένα πλήθος που συγκεντρώθηκε τυχαία. Συνεπώς, η υποδοχή ξένων στις αποικίες, είτε όταν ιδρύονται, είτε αργότερα, έχει γενικά προκαλέσει επαναστάσεις." (Αριστοτέλης, Πολιτικά, 1303a)

Χιλιετίες πριν την σημερινή παγκοσμιοποίηση, ο αρχαίος Ελληνικός κόσμος είχε ήδη έρθει σε επαφή με φαινόμενα φυλετικής αλλοίωσης, τα οποία οι Έλληνες φιλόσοφοι είχαν μελετήσει. Ο Αριστοτέλης, επιφανής εκπρόσωπος...της αρχαίας Ελληνικής σκέψης, μελετώντας την πολιτική και κοινωνική συμπεριφορά στο διάσημο σύγγραμμά του, έφτασε στο συμπέρασμα ότι η εισροή αλλοφύλων προκαλεί αναταραχές, λόγω της διαφορετικής ψυχοσύνθεσης που έχουν εκ φύσεως. Τα κράτη δεν δημιουργούνται από ένα πλήθος που συγκεντρώθηκε τυχαία, αλλά έχουν φυλετική βάση. Μάλιστα, ο Αριστοτέλης μιλούσε για μίξη μεταξύ λευκών, φανταστείτε τι άποψη θα είχε για μίξη με Αφρο-ασιάτες. Ότι βλέπουμε γύρω μας στη σύγχρονη εποχή, είχε ήδη μελετηθεί από τους αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους. Το συμπέρασμα ήταν σαφές: η εγκατάσταση διαφορετικών φυλών σε ένα κράτος οδηγεί αναπόφευκτα σε κοινωνική αναταραχή.

http://fyletika.blogspot.gr/2016/11/blog-post_27.html

2 comments :

  1. Anonymous1/12/16 11:19

    Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΑ ΕΛΕΓΕ....ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΘΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣΑΝ ΑΜΠΑΛΑ ΚΑΙ ΑΜΥΑΛΑ ΑΝΘΡΩΠΑΡΙΑ.!!ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΟΜΩΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΤΟ ΕΛΕΓΕ....ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΑ ΔΙΠΟΔΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕ ΤΟ "ΓΡΑΜΜΑ".ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΕΙΧΕ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΛΗ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ 1980 ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΛΟΤΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΟΥΡΓΚΟΥΤ ΟΖΑΛ....ΟΠΟΥ ΕΙΧΕ ΔΗΛΩΣΕΙ ΟΤΙ "δεν θα χρειαστεί να κάνουμε πόλεμο με τους Έλληνες, απλά θα τους στείλουμε 10.000.000 εκ. Τούρκους και το θέμα έχει τελειώσει",ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΒΑΛΕΙ ΣΕ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΤΕ ΤΗΝ "ΕΛΛΗΝΙΚΗ" ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ,ΩΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΦΤΙΑΞΕΙ ΕΠΙ ΧΑΡΤΟΥ ΚΑΠΟΙΑ ΣΧΕΔΙΑ,ΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΡΑ ΕΝΟΣ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟΥ.

    ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΩΣ ΑΛΛΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ,ΔΕΝ ΕΛΑΒΑΝ ΣΟΒΑΡΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΖΑΛ....ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑΣ ΝΩΘΡΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΣ...ΠΕΡΑΝ ΑΥΤΟΥ Ο "ΤΡΕΛΟΣ" ΕΡΝΤΟΓΑΝ,ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΙΧΜΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 13 ΣΥΝΑΠΤΑ ΕΤΗ...ΕΠΡΑΞΕ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΤΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΠΡΑΞΕΙ,ΟΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ,ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 13 ΕΤΗ ....Ο "ΤΡΕΛΟΣ" ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΠΟΣΟΒΗΣΕ 3 ΦΟΡΕΣ ΘΕΡΜΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ (ΒΑΡΙΟΠΟΥΛΑ 1-2 κ.λ.π),ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΚΕΜΑΛΙΚΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ,ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΗΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ!!ΕΕΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ,ΟΤΙ ΟΙ ΧΑΡΕΣ ΤΕΛΟΣ.!!

    ΜΕ ΑΥΤΟ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΟΤΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΛΛΗΝΑΣ,ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 13 ΕΤΗ...ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΠΙΜΕΝΩ ΟΤΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "ΤΡΕΛΟΣ"...ΤΡΕΛΟΙ,ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΟΙ ΚΑΙ ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΩΝ Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,Α.ΣΑΜΑΡΑ,ΑΛ.ΤΣΙΠΡΑ,Κ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΦΙΛΟΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΠΟΛΤΙΚΩΝ,ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΑΝ ΑΠΛΟΧΕΡΑ ΤΟΝ Ψ-Ω-Φ-Ο ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ,ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΕΥΑΤΟ.

    Υ.Γ Ο ΚΑΘΕΙΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ....Η ΚΑΘΑΡΣΗ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΘΑ ΕΠΕΛΘΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΠΟΤΑΜΟΥΣ ΑΙΜΑΤΟΣ.!!

    ΧΧΧΧ.

    ReplyDelete
  2. Anonymous1/12/16 20:00

    Το σχέδιο εξόντωσης μας ξεκινά πριν από το '80. Ξεκινά από τον καραμανλή (τον θείο) το '74 -75 που άρχισε να δέχεται δήθεν "αντιστασιακούς τούρκους" και να τους εγκαθιστά στην Θράκη.
    Θυμάμαι ότι έγραφαν οι εφημερίδες τότε, ότι μετά από 30 χρόνια θα υπάρχει πρόβλημα (λόγω μεγάλου αριθμού γεννήσεων) και δεν είναι σωστό να τους εγκαθιστούν εκεί γιατί είναι ακριτική περιοχή δίπλα στην τουρκία, θα αρχίσουν να λένε για μειονότητα, για ένωση με την τουρκία κ.λ.π.
    Ακριβώς αυτό συμβαίνει σήμερα!
    Όσο για τον ερντογάν, καλά κάνει, γιατί υπερασπίζεται την πατρίδα του και ξέρει ότι οι ελληνόφωνοι πολιτικοί [γιατί δεν είναι Έλληνες] θα υποχωρήσουν και θα ξεπουλήσουν τα πάντα...

    ReplyDelete