17.12.16

Αμερικανός αναλυτής, Μάικλ Ρούμπιν: Η Τουρκία θα διαιρεθεί, αλλά δεν έχει ακόμη διευκρινισθεί ένα θα γίνει ξεχωριστό κουρδικό κράτος ή θα σχηματισθεί ομοσπονδία

O Ρούμπιν αναφερόμενος στην απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου στην Τουρκία, ισχυρίζεται ότι με αυτήν άρχισε η διαδικασία διαίρεσης του τουρκικού κράτους. Ο αναλυτής σημειώνει ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει κηρύξει τον πόλεμο κατά των Κούρδων σε μια αιματηρή προσπάθειά του να τους ταπεινώσει. Συγχρόνως, αναζητώντας τις ψήφους της πλειοψηφίας των Κούρδων προσπαθεί να τους διασπάσει. Ο Ρούμπιν ανέφερε ότι η Τουρκία θα χωριστεί σε τμήματα. Τα σύνορα θα αλλάξουν σύντομα, αλλά ακόμη δεν έγινε σαφές εάν θα υπάρξουν δύο κράτη σε μια ομοσπονδία συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας. Ο Αμερικανός αναλυτής αναφερόμενος, επίσης, στον πρόεδρο της Τουρκίας, σημειώνει ότι ενώ ο Ατατούρκ είναι ο μεγάλος ηγέτης ιδρυτής της σύγχρονης Τουρκίας, ο Ερντογάν δεν κάνει τίποτε άλλο από να καταστρέψει αυτό το δημιούργημα. «Ο Ερντογάν θα περάσει ως ηγέτης, ματαιόδοξος, διεφθαρμένος και θα έχει την εικόνα του κακού ανθρώπου». Ο Μάικλ Ρούμπιν σημειώνει ότι θα συνεχισθεί η 'εμφύλια' διαμάχη στην Τουρκία ( η διαμάχη μέσα στην τουρκική επικράτεια μεταξύ Τούρκων και Κούρδων) και πρόκειται για τα πρώτα βήματα κατακερματισμού της χώρας.  Φέρνει ως παράδειγμα την Τσεχοσλοβακία, την Γιουγκοσλαβία, την Ινδία, αλλά και την Αιθιοπία με την Ερυθραία και το Σουδάν όπου το Νότιο Σουδάν ανακήρυξε την ανεξαρτησία του. Τα ίδια στο Μπαγκλαντές, στο Πακιστάν, στη Συρία.

Θα σημειώσει: «Οι Κούρδοι βλέπουν τους εαυτούς τους ως μια μεγάλη διεθνή κοινότητα, χωρίς πατρίδα. Δεκάδες εκατομμύρια Κούρδοι ζουν διασκορπισμένοι σε τέσσερις χώρες τη Μέση Ανατολή, την Τουρκία, τη Συρία, το Ιράν και το Ιράκ». Οι Κούρδοι βρίσκονται σε μια αδιάκοπη μάχη που διαρκεί εδώ και δεκαετίες, αρχής γενομένης από το Ιράκ. Οι Κούρδοι συγκρούσθηκαν με την Ιρακινή Μοναρχία από τις αρχές της δεκαετίας του 1960 και μετά τη μεγάλη σύγκρουση του 1961 δεν σταμάτησαν. Συγκρούσεις χαμηλής έντασης συνεχίστηκαν και τα επόμενα δέκα χρόνια. Στην Τουρκία ο πρωθυπουργός, τότε, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προσπάθησε να κάνει μια ειρηνευτική διαδικασία με τους Κούρδους, μέσω συνεχών συνομιλιών και υποσχέσεων. Όταν όμως είδε ότι οι Κούρδοι ενίσχυσαν στις εκλογές το Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών – HPD, τότε στράφηκε εναντίον τους. Δεν δίστασε να καταστρέψει κουρδικές πόλεις την Τσίζρε, τη Σιλόπι, τη Νουσαϊμπίν.Ο αναλυτής, τονίζει ότι οι Κούρδοι και οι Τούρκοι, έχουν ήδη διαιρεθεί. «Η συντριπτική πλειοψηφία των Τούρκων ακολουθούν το δυτικό τρόπο ζωής και αυτό τους απομακρύνει ολοένα από τον τρόπο ζωής των Κούρδων που ζουν στην νοτιοανατολική Τουρκία». Οι Τούρκοι που ζουν στην Αττάλεια, στην Προύσα, στη Σμύρνη, τους είναι αδιανόητο να ζήσουν στην νοτιοανατολική Τουρκία. Η Τουρκία διέρχεται τη διαδικασία διαίρεσης όχι γεωγραφικά ή εθνολογικά, αλλά ψυχολογικά. Η ψυχολογική διαίρεση καθιστά αδιανόητη την εθνοκάθαρση, σημειώνει η τουρκική ιστοσελίδα ‘Demokrat Haber’.

(Kaynak: Oda TV/Sputnik) [πηγή: Oda TV/Sputnik]

The Hellenic Information Team

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ":  ΕΜΠΛΕΚΟΜΑΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΔΙΟΤΙ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΕΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΩΡΙΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.  ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΡΕΥΣΤΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΑΣΣΕΤΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΥΤΕ ΔΡΑ ΟΥΤΕ ΑΝΤΙΔΡΑ. ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΠΩΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟΥ ΜΗ ΣΤΑΘΕΡΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ, ΕΞΕΤΑΣΤΗΚΕ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ) ΑΛΛΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΑΛΛΟΠΡΟΣΑΛΩΝ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΑΚΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΔΩ, ΑΥΤΟ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΠΛΕΟΝ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΠΑΛΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΘΕΛΕΙ ΙΚΑΝΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΙ ΟΧΙ ΚΡΕΤΙΝΟΥΣ ΙΔΕΟΛΗΠΤΙΚΟΥΣ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΥΓΚΥΡΙΑ ΟΥΤΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΟΥΤΕ Η ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΤΟΥ, Ν.Δ, ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΧΙ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΑΛΛΑ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΝ ΚΑΝ, ΤΙ ΔΙΑΚΥΒΕΥΕΤΑΙ, ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΟΣ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΣΕ ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΕΣ ΙΔΕΟΛΗΠΤΙΚΕΣ ΕΜΜΟΝΕΣ ΚΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΔΟΓΜΑΤΑ/ΘΕΣΦΑΤΑ ΤΟΥ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΤΟ ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΟΤΕΡΟ ΟΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΙΣΧΥΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΑΥΤΗΣ, ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΣΕ "ΕΙΡΗΝΙΚΕΣ" ΟΝΕΙΡΩΞΕΙΣ ΜΕ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΕ ΥΠΕΡΕΘΝΙΚΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ (ΟΗΕ, Ε.Ε, ΝΑΤΟ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ ΓΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ.

(ΞΑΝΑ)ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΧΕΤΙΚΑ:
Την μετατροπή της Τουρκίας σε Ομοσπονδιακή Δημοκρατία προτείνει ο νέος σύμβουλος του Ερντογάν
"Υπάρχει συμφωνία ΗΠΑ-Τουρκίας από το 2003"

No comments :