17/12/2016

Λέσβος: Διαρρήξεις και καταστροφές στην Μυτιλήνη, απειλές με μαχαίρια σε αστυνομικούς στην Μόρια.

Ανάστατη είναι σήμερα η αγορά της Μυτιλήνης από τα απανωτά κρούσματα διαρρήξεων που σημειώθηκαν τις νυχτερινές ώρες. Οι δράστες έσπασαν τζαμαρία καταστήματος οπτικών στην Ερμού, προσπάθησαν να διαρρήξουν τα γραφεία της ΔΕΗ στο πάρκινγκ, ενώ διέρρηξαν και δυο ταβέρνες στην περιοχή της Επάνω Σκάλας, κλέβοντας χρήματα από τις ταμειακές μηχανές. Η αστυνομική διεύθυνση Λέσβου δεν έχει κάνει επίσημη ανακοίνωση για τα περιστατικά, ενώ έχει ξεκινήσει έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, που όπως αναφέρουν μαρτυρίες είναι μετανάστες αφρικανικής καταγωγής. Τα νέα περιστατικά έρχονται μόλις μια μέρα μετά την ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης για τις διαρρήξεις που έχουν αναστατώσει την αγορά τις τελευταίες ημέρες.

Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να ακινητοποιήσουν τους δυο μετανάστες για να τους βάλουν χειροπέδες και τα κατάφεραν παρόλο που προέβαλαν σθεναρή αντίσταση. Ακόμη ένα επικίνδυνο περιστατικό με δράστες λαθρομετανάστες ήρθε να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των επεισοδίων που συμβαίνουν καθημερινά στο hot spot της Μόριας στη Λέσβο και έξω από αυτό. Μάλιστα, οι δυο αλλοδαποί πρωταγωνιστές του απείλησαν με μαχαίρι αστυνομικούς! Οι άνδρες του αστυνομικού τμήματος Μυτιλήνης θεώρησαν ύποπτους έναν 44χρονο Σύρο και έναν 18χρονο Ιρακινό και τους σταμάτησαν για να τους ελέγξουν. Όμως, εκείνοι αρνήθηκαν να συμμορφωθούν με τις υποδείξεις τους και μάλιστα ο 44χρόνος έβγαλε ένα μαχαίρι που είχε κρυμμένο στα ρούχα του και απείλησε με αυτό τους ένστολους! Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να ακινητοποιήσουν τους δυο μετανάστες για να τους βάλουν χειροπέδες και τα κατάφεραν παρόλο που προέβαλαν σθεναρή αντίσταση. Ο 44χρονος αφοπλίστηκε, το μαχαίρι κατασχέθηκε και οι δυο αλλοδαποί οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης όπου τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες κατά περίπτωση για απείθεια, απειλή, αντίσταση και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Οι κάμερες ασφαλείας των καταστημάτων της Μυτιλήνης κατέγραψαν πέντε Αλγερινούς μετανάστες από τη δομή της Μόριας, οι οποίοι αναγνωρίστηκαν ως δράστες των τεσσάρων διαρρήξεων που έγιναν τα ξημερώματα του Σαββάτου και συνοδεύτηκαν από εκτεταμένες ζημιές, αλλά και για συνολικά 19 παρόμοιες εισβολές σε επιχειρήσεις! Οι πέντε αλλοδαποί που φιλοξενούνται στο hot spot έχουν προσαχθεί στην Ασφάλεια και ανακρίνονται ως οι βασικοί ύποπτοι για όλες τις λεηλασίες που καταγράφηκαν τις τελευταίες ημέρες στα καταστήματα της περιοχής. Οι πέντε Αλγερινοί συνελήφθησαν τελικά και η αστυνομία αναζητά κι άλλα άτομα, καθώς θεωρεί ότι υπήρχε και άλλη ομάδα μεταναστών. Συνολικά η αστυνομία κατάφερε να εξιχνιάσει 19 διαρρήξεις, ενώ η αύξηση της εγκληματικότητας στην περιοχή προκάλεσε την αντίδραση του τοπικού εμπορικού συλλόγου.

ΦΩΤΟ ΕΔΩ: http://www.stoxos.gr/2016/12/blog-post_2895.html

ΣΧΕΤΙΚΟ:  Για διασυνδέσεις με τον ISIS μιλούν ευρωπαϊκές υπηρεσίες ασφαλείας

1 comment :

  1. Ακόμα δεν είδατε τίποτα γκιαούρηδες...
    Να ξέρετε ότι θα δεχθείτε τώρα και το πέος του αφρικανού εκτός από του πακιστανού !
    Εσάς καθάρματα γκιαούρηδες βρίζω, και όχι τους αραπάδες εισβολείς-εποίκους, γιατί το δικό σας το ριμάδι έφερε τους μπολσεβικαράδες, που προσκάλεσαν τους εισβολείς, στην εξουσία.

    ReplyDelete