07/12/2016

«Βουλγαρία-Η αρχαία γη των Θρακών»

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΕΜΜΕΣΩΣ, ΚΟΜΨΑ, ΟΧΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΟΥΡΗ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΚΗ ΣΚΑΤΟΤΡΥΠΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ, ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ, ΟΧΙ ΟΛΟΙ ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ, ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΘΡΑΚΕΣ. ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΒΑΘΟΣ ΣΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΓΗ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΗΛΥΔΕΣ. Η ΜΟΝΗ ΠΟΥ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΜΟΧΘΕΙ ΝΑ ΞΕΠΑΤΩΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΛΕΙΨΕΙ ΚΑΘΕ ΣΥΝΔΕΣΗ ΚΑΙ ΙΧΝΟΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΤΙΔΑ ΓΗ ΤΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Το νέο βιβλίο με τίτλο «Βουλγαρία, η αρχαία γη των Θρακών», εκδόθηκε από το στούντιο «Βιταμίν Αρτ» και αναφέρεται στη θαυμαστή ζωή των Θρακών και τον κόσμο τους.  Το δημοσίευμα φιλοξενεί απόψεις του ιδιοκτήτη του εκδοτικού οίκου και ενός από τους συγγραφείς, της Τατιάνας Ουζούνοβα, γράφει το βουλγαρικό δημοσίευμα. Σύμφωνα με την ίδια, στο βιβλίο παρουσιάζονται οι απόψεις και οι γνώσεις των μεγαλύτερων αρχαίων συγγραφέων για τους Θράκες καθώς και από σύγχρονους διάσημους Βούλγαρους επιστήμονες, ιστορικούς, εθνολόγους και αρχαιολόγους, που με έναν μοναδικό τρόπο παρουσιάζουν την ιστορία και τη ζωή των αρχαίων Θρακών. Στο βιβλίο έχουν καταγραφεί τα πιο ενδιαφέροντα θρακικά μνημεία, αρχαίοι ναοί, τάφοι, ιερά και βραχώδεις πόλεις, που ανακαλύφθηκαν σε πολλές περιοχές της Βουλγαρίας. Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στα θρακικά έθιμα, τους μύθους και τους θρύλους, στα φαγητά των Θρακών, στις ενδυμασίες, τα στολίδια, το χορό και τη στάση τους έναντι του οίνου. Στο βιβλίο παρουσιάζονται κείμενα του Ιώσηπου, Γάιου Ιούλιου Σολίν, Παυσανία, Όμηρου, Διόδωρου, Βιργίλιου, Απολλόδωρου, Ηρόδοτου, Θουκυδίδη, Στράβωνα, αδελφών Καρέλ, Βλαντίμιρ Σκορπίλ, που αφηγούνται για τη ζωή των Θρακών.

Συμμετέχουν επίσης και οι καθηγητές, Βασίλ Μίκοφ, Αλεξάνταρ Φολ, Ιβάν Μαραζόφ, Βαλέρια Φολ, Νικολάι Οβτσάροφ, Γκεόργκε Κράεβ, Ντιάνα Γκέργκοβα, Ηλίας Πετρόπουλος, Τότκο Στογιάνοφ και πολλοί άλλοι. Μαγευτικές φωτογραφίες που φιλοξενούνται στο βιβλίο μιλούν για τα θαύματα της ζωής των Θρακών, τους χρυσούς θησαυρούς, τα κοσμήματα, τα νομίσματα, τα ιατρικά εργαλεία. Οι συγγραφείς του έργου είναι η Τατιάνα Ουζούνοβα και ο αρχαιολόγος και καθηγητής Νάρκισσος Τορμπόφ. Το βιβλίο παρουσιάσθηκε στον Γενικό Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών, Ταλέμπ Ριφάι.

http://www.mikres-ekdoseis.gr/2016/11/blog-post_29.html

No comments :

Post a Comment