15/12/2016

Σουηδία: Η κυβέρνηση έδωσε εντολή στους δήμους να προετοιμαστούν για πόλεμο

προετοιμάζοντας την υποδομή και τις διαδικασίες πολιτικής άμυνας. Η εντολή εστάλη από τον Οργανισμό Πολιτικών Απρόβλεπτων Καταστάσεων (MSB), μια αρχή που λειτουργεί υπό το Υπουργείο Άμυνας και είναι επιφορτισμένη με την προστασία των πολιτών, τη δημόσια ασφάλεια και τη διαχείριση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης και πολιτικής άμυνας, σύμφωνα με τη σουηδική εφημερίδα Svenska Dagbladet.  Η τακτική αυτή προβλέπει και οικονομικά και πολιτικά μέτρα, εκτός από τα στρατιωτικά.  Aιτία, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα για αυτή την ενέργεια είναι η ρωσική απειλή. Το επίπεδο της απειλής από το στρατιωτικό σκέλος του Κρεμλίνου βρίσκεται στο αποκορύφωμά της, λένε οι Σουηδοί αξιωματούχοι που παρήγγειλαν στις περιφερειακές κυβερνήσεις τους να εισέλθουν σε «κατάσταση κρίσης» και να προετοιμαστούν για τη σύγκρουση.  Η ακριβής φύση της ρωσικής απειλής είναι πάντως άγνωστη, καθώς λεπτομέρειες από τη υπηρεσία δεν έχουν γίνει γνωστές.

«Αυτό που είναι νέο είναι ότι η κατάσταση της ασφάλειας στην περιοχή μας έχει επιδεινωθεί και ότι, επομένως, πρέπει να προετοιμάσουμε τους εαυτούς μας από την άποψη του πολέμου και των συγκρούσεων. Αυτή η στρατηγική δεν είναι κάτι καινούργιο, χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου και ενισχύεται τώρα όσον αφορά την πολιτική άμυνα.» Το MSB επιμένει πάντως ότι οι προετοιμασίες δεν υπονοούν ότι η Σουηδία είναι έτοιμη να πάει στον πόλεμο. «Δεν υπάρχει τίποτα που να δείχνει ότι ο πόλεμος είναι πιθανός, αλλά έχουμε την εντολή της κυβέρνησης να ετοιμάσουμε σχέδια», λέει ο εκπρόσωπος του MSB Svante Werger.

http://www.eleftherostypos.gr/

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΑΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΡΩΣΣΙΑ ΟΥΤΕ Η ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ΑΠΕΙΛΗ ΤΗΣ ΑΛΛΑ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΤΩΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΜΑΖΕΨΕΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΣΑΣ. ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΠΑΡΑ ΤΟΥΣ ΒΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΤΗΝΩΔΕΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ. 

No comments :

Post a Comment