06/12/2016

Αλβανικό δημοσλίευμα: "Ξεκίνησαν μαθήματα αλβανικής γλώσσας σε δημόσια σχολεία στην ...Τσαμουριά"

Ενώ άλλα δημοσιεύματα αναφέρουν την Άρτα ως Τσαμουριά…, όπως το ‘Inaonline.net στη φωτό

"Η πρόεδρος του Συνδέσμου Αλβανών δασκάλων στην Ελλάδα (LMSHG) Ανίλα Κίλα, δίνει χαρμόσυνα νέα για τα παιδιά των Αλβανών στην Άρτα και στην Αττική. Άρχισαν τα μαθήματα για την εκμάθηση της αλβανικής γλώσσας σε δημόσια σχολεία των δύο πόλεων. Στην πόλη της Άρτας και στην Αττική θα παρακολουθούν μαθήματα αλβανικής. Η πρόεδρος του Συνδέσμου ευχαρίστησε τις δημοτικές αρχές και στις δύο πόλεις καθώς και τους δασκάλους που θα διδάσκουν στην εκμάθηση της αλβανικής γλώσσας. «Ευχαριστώ τις τοπικές αρχές και τους δήμους της Άρτας και των Σπάτων-Αρτέμιδος στην Αττική, για τη μεγάλη βοήθεια που μας δίνουν με τη δυνατότητα της διδασκαλίας σε δημόσια σχολεία για να διαιωνίσουν τη γλώσσα, τον πολιτισμό και τις παραδόσεις μας. Ευχαριστούμε τη δασκάλα του Συνδέσμου στην Άρτα κα Σονίλα Τόντο για τις προσπάθειές της και σας ευχόμαστε εκ μέρους όλων των συναδέλφων «Καλή Τύχη!» Ευχαριστώ, επίσης, τον κ. Αναστάς Κοζντίνε, πρόεδρο του Συλλόγου «Πρεμετή»- [Përmeti] για τη μεγάλη βοήθεια που μας έχει δώσει!", σημειώνει το δημοσίευμα της «SHQIPËRIA E BASHKUAR»- [ Ενωμένης Αλβανίας].

The Hellenic Information Team

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": Η ΧΩΡΑ-ΧΩΡΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΝΕΑ ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ, ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ; ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΙΚΗ ΤΟΥΣ ΓΛΩΣΣΑ, ΔΙΕΘΝΩΣ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΕΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ. ΤΟ ΛΑΓΟ ΓΙΑ ΤΩΡΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΕΞΟΧΩΣ ..."ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΕΣ" ΔΗΜΑΡΧΑΙΟΙ ΠΟΥ ΕΙΤΕ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΑ (ΧΑΜΕΝΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΕΣ ΟΝΕΙΡΩΞΕΙΣ ΤΟΥΣ, ΠΕΡΙ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΣΗΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ) ΕΙΤΕ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ, ΔΡΟΥΝ ΑΡΚΟΥΝΤΩΣ ΠΡΟΔΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΘΝΟΑΠΟΔΟΜΗΤΙΚΑ, ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΓΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΑΛΒΑΝΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΟΣ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΚΑΙ ΩΣ ΤΕΤΟΙΟ ΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΠΡΩΤΟ-ΞΕΚΙΝΗΣΕ. ΣΗΜΕΙΩΝΟΥΜΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ ΔΗΜΟΙ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ (ΑΤΤΙΚΗ), ΑΛΛΑ ΣΧΕΔΟΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ-ΧΩΡΟ, ΠΟΥ ΕΙΤΕ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ, ΕΙΤΕ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ.

1 comment :

  1. Anonymous6/12/16 20:24

    Καλα θα ήταν να ξεχωρίσουν οι καθαροί φυλετικά Έλληνες από πολλους που απλώς έχουν βρεθεί εδώ σε διάφορες ιστορικές περιόδους. Τωρα αν ο άλλος αισθάνεται αρβανιτοβλαχος, φραγκολεβαντινος, εβραίος, κ.λ.π, καλά είναι να διαχωρίζει την θέση του από τις καθαρές ελληνικές φυλές, κάτι που ουσιαστικά μας διευκολύνει.

    ReplyDelete