14/12/2016

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε 121 νέους φορείς μέσα στο 2016 με μόλις 24 νόμους - Έχουν ήδη υπογράψει για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% !!!

Δηλαδή σε κάθε νόμο περιλαμβάνονταν περί τους πέντε (!) νέους φορείς. Οι θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν φτάνουν κατ’ ελάχιστο τις 352, οι οποίες, βέβαια, μπορεί να είναι πολλαπλάσιες αφού μόνο για τις 86 από τις 121 νέες δομές αναφέρεται ρητά ο αριθμός τους. Σε ότι αφορά το κόστος μόνο εννέα (9) από τις 121 νέες δομές είναι μη αμειβόμενες, ενώ για τις υπόλοιπες το κόστος λειτουργίας είναι απροσδιόριστο και θα αποφασίζει κατά περίπτωση στο μέλλον ο εκάστοτε υπουργός, με κίνδυνο να δημιουργηθούν νέα ελλείμματα.

Όλα τα παραπάνω κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Λάρισας του Ποταμιού Κώστας Μπαργιώτας κατά την ομιλία του ως εισηγητής στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας. Η έρευνα έγινε από την ομάδα των επιστημονικών συνεργατών του Ποταμιού υπό τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Παναγιώτη Καρκατσούλη.

Δείτε αναλυτικά στο pdf: http://www.liberal.gr/

Έγγραφο της Κομισιόν που δείχνει ότι η κυβέρνηση έχει ήδη συμφωνήσει με τους δανειστές τη διατήρηση πρωτογενών πλεονασμάτων 3,5% για δέκα χρόνια μετά το 2018 κατέθεσε στη Βουλή, ο τομεάρχης Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης. Το έγγραφο φέρεται να προέρχεται από το compliance report (έκθεση συμμόρφωσης) για την πρώτη αξιολόγηση του 3ου Μνημονίου με ημερομηνία 9 Ιουνίου 2016. Σε αυτό, στη σελίδα 14 αναφέρεται επί λέξει: «Ως προς το πρωτογενές πλεόνασμα, η Ελλάδα αναμένεται να πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα 0,5% το 2016, 1,75% το 2017 και 3,5% το 2018. Από εκεί και πέρα, η Ελλάδα αναμένεται να διατηρήσει το πρωτογενές πλεόνασμα του 3,5% για μια περίοδο 10 ετών, μετά την οποία θα αρχίσει να μειώνεται σταδιακά για να φτάσει στο 1,5% μέχρι το 2040». Ο Γιάννης Βρούτσης ανέβασε φωτογραφία του εγγράφου και στο twitter του γράφοντας: «Έχουν ναρκοθετήσει τη Χώρα! Κατέθεσα στη Βουλή το First review σελ.14 ΣΥΡΙΖΑ για 3,5% πρωτογενες πλεόνασμα για 10 χρόνια!».
 
Ενώ τους προειδοποιούσαν να ακολουθήσουν άλλο «μίγμα πολιτικής» καθώς η ανάληψη τόσο μακροχρόνιας δέσμευσης είναι πέραν από ανέφικτη στην τήρησή της και αυτοκαταστροφική για την ελληνική οικονομία, επέλεξαν να υπογράψουν τα απίστευτα, για να μην αναγκαστούν να ασχοληθούν με την εκλογική πελατεία… κι εμείς νομίζαμε ότι ο κρετινισμός έχει όριο.

Δείτε τι υπέγραψαν: http://www.defence-point.gr/news/?p=167114

No comments :

Post a Comment