18/11/2016

TAP: Παρέμβαση Ελληνικής Πρεσβείας από το Αζερμπαϊτζάν

Σύμφωνα με Αζέρικα ΜΜΕ ο επικεφαλής του Οικονομικού Τμήματος της Ελληνικής Πρεσβείας στο Αζερμπαϊτζάν Βασίλειος Σιταράς, δήλωσε ότι θεωρείται δίκαιο το συμφωνηθέν τίμημα για την πώληση του ΔΕΣΦΑ και η SOCAR θα έχει σημαντικά οφέλη από τη συγκεκριμένη συναλλαγή. Η παρέμβαση του Β.Σιταρά έρχεται σε μια κομβική στιγμή για την πώληση της ΔΕΣΦΑ ο οποίος ανέφερε: «όπως το αντιλαμβάνομαι, υπάρχουν πολλά θέματα που σχετίζονται με τη μετάβαση του ΔΕΣΦΑ στη SOCAR . Ελπίζω ότι η ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους. H SOCAR δεν θα κατέχει το 66% όπως είχε προγραμματιστεί προηγουμένως, αλλά το 49%. Δεν είναι μόνο δική μας απόφαση, αλλά και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού».

Οι  8000 «άφαντες» θέσεις εργασίας έμειναν... στο Μπακού. Σχετικά με τον TAP είναι προφανές ότι η Ελληνική Πρεσβεία έχει άγνοια με τα όσα συμβαίνουν με το έργο. Αναφερόμενος στο έργο το στέλεχος της Πρεσβείας σημείωσε: «η κατασκευή του TAP θα δημιουργήσει περισσότερες από 8.000 νέες θέσεις εργασίας», ενώ συμπλήρωσε ότι «κατά τη διάρκεια της κατασκευής του αγωγού θα χρησιμοποιηθούν 27.000 τόνοι σωλήνων χάλυβα που θα κατασκευαστούν στην Ελλάδα». Αν το δεύτερο είναι σίγουρο αφού οι μαθηματικές πράξεις μπορούν να βγάλουν ακριβώς το μέγεθος του υλικού που θα χρησιμοποιηθεί, για το πρώτο τίποτε δεν μπορεί να είναι σίγουρο. Θέσεις εργασίας δεν έχουν ανακοινωθεί πουθενά, τα γραφεία της εταιρείας σε Κοζάνη και Κομοτηνή σύμφωνα με πληροφορίες είναι μονίμως κλειστά. Αγγελίες και θέσεις εργασίας για τον τοπικό πληθυσμό – που είναι και το ζητούμενο – δεν έχουν αναφερθεί ποτέ και για κάποιες λίγες που έγινε λόγος, ήταν οι ανακοινώσεις των προσλήψεων.

http://www.viadiplomacy.gr/tap-paremvasi-ellinikis-presvias-apo-azermpaitzan/

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΥΛΟΠΟΙΟΥΝ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΘΑ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΙ ΤΙΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΠΟΥ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΑΓΩΓΟΥ.  ΕΠΙΠΛΕΟΝ Η ΕΛΛΑΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ΑΜΟΙΒΗ ΤΗΣ ΝΑ ΜΕΤΑΤΟΠΙΖΕΤΑΙ ΧΡΟΝΙΚΑ ΑΝ ΚΙ ΑΦΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ...

Ο ΤΑΠ ΗΤΑΝ ΕΜΜΜΟΝΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΟΜΠΑΜΑ-ΚΛΙΝΤΟΝ. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΣΚΕΥΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, ΕΝΤΑΦΙΑΖΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΑ ΚΑΘΕ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥΡΚΙΑΣ; ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΑΠ ΘΑ ΠΑΡΕΙ Η ΜΠΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΑΓΩΓΟ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΩΣ ΜΟΝΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ Ο "EASTMED", ΚΑΘΙΣΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΡΥΘΜΙΣΤΡΙΑ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΤΗΣ ΥΠΟΛΟΙΠΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ. ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΤΟ "ΠΑΙΓΝΙΟ", ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙΣ ΚΙ ΟΧΙ ΝΑ ΣΕ ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ.

No comments :

Post a Comment