30/11/2016

Sputnik: "Ο Ερντογάν λέει ότι η εισβολή στη Συρία έχει στόχο την ανατροπή του σκληρού τυράννου Άσαντ"

«Ο τουρκικός στρατός ξεκίνησε στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία για να ανατρέψει τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ», είπε ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε συνέδριο για την Ιερουσαλήμ στην Κωνσταντινούπολη. «Αναφέρεται ότι 600 χιλιάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Συρία, αλλά νομίζω ότι ο αριθμός των νεκρών είναι περίπου ένα εκατομμύριο. Αλήθεια, τα Ηνωμένα Έθνη τι κάνουν; Εμείς υπομείναμε πολύ καιρό και τελικά αναγκαστήκαμε να εισβάλουμε στη Συρία με τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό. Γιατί; Διότι θέλουμε το συριακό έδαφος να ανήκει στους ιδιοκτήτες του, είμαστε εκεί για να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη και να τεθεί τέλος στη σκληρή τυραννία του Άσαντ, ο οποίος εφάρμοσε την κρατική τρομοκρατία στη χώρα»…, είπε ο Ερντογάν σύμφωνα με το Ria Novosti.

“Η Τουρκία φιλοδοξεί να γίνει ο μοναδικός ηγέτης στην περιοχή, επιδιώκοντας να ασκήσει βία εναντίον των δικών της στόχων στη Συρία», δήλωσε ο επικεφαλής της διεθνούς επιτροπής του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου, Κονσταντίν Κοσάτσεφ. «Οι δηλώσεις του Ερντογάν είναι ακόμη μία επιβεβαίωση του γεγονότος ότι η Τουρκία επιδιώκει εναντίον της Συρίας ένα αυτογκόλ, αφού δεν συμπίπτει με τους στόχους που προανήγγειλε για εξουδετέρωση των δυνάμεων της διεθνούς τρομοκρατίας στη χώρα αυτή και, κατά συνέπεια, με τη ρωσική θεώρηση των προβλημάτων αυτών», είπε ο γερουσιαστής. Σύμφωνα με τις απόψεις του, «ο μοναδικός στόχος της Τουρκίας είναι, κυρίως, να καθιερωθεί η ίδια, ως ο μοναδικός περιφερειακός ηγέτης στην επίλυση του κουρδικού προβλήματος». Ο Άσαντ είναι εμπόδιο σε αυτήν τη ‘διευθέτηση’. Αλλά στην περίπτωση αυτή, οι στόχοι της Τουρκίας και των Αμερικανών, σε αυτήν την περίπτωση, σαφώς και δεν είναι κοινοί», είπε ο πολιτικός. «Ένα πράγμα είναι σαφές: Οποιαδήποτε προσπάθεια αποδυνάμωσης της σημερινής κυβέρνησης στη Συρία, θα αποτελέσει εργαλείο των υποστηρικτών, της περαιτέρω αποσταθεροποίησης της κατάστασης στη χώρα αυτή, όπως συνέβη στο Ιράκ και τη Λιβύη», δήλωσε ο ο Κοσάτσεβ.

Ο γερουσιαστής Αλεξέι Πουσκόφ, χαρακτήρισε ως αδύνατους τους στόχους του τουρκικού στρατού στη Συρία, για την ανατροπή του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, όπως δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος. «Ο Ερντογάν είπε ότι τα τουρκικά στρατεύματα εισέβαλαν στη Συρία για την ανατροπή του Άσαντ, όμως ο στόχος αυτός δεν είναι εφικτός και τα λόγια του παρομοιάζουν με πολιτική ρητορική», σύμφωνα με τον Πουσκόφ. Στην αρχή ο Ερντογάν είχε δηλώσει ότι η εισβολή στη Συρία με την επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη» έγινε για την καταπολέμηση του ‘ισλαμικού κράτους’, μετά το επέκτεινε, προσθέτοντας ότι γίνεται για την απομάκρυνση των Κούρδων της Συρίας από τα νότια σύνορα της χώρα του, τώρα, μας λέει ότι η εισβολή έγινε για την ανατροπή του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

The Hellenic Information Team

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΤΙΜΟΙ ΡΩΣΣΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΚΑΙ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΕΣ. ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΠΩΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΤΩΡΙΝΗ ΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΑΣ, ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΗΜΙΤΡΕΛΟ-ΜΕΓΑΛΟΜΑΝΗ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ. ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ  ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΡΩΣΣΩΝ. ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΕΙΞΗ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΡΩΣΣΙΑΣ ΑΝ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΑΡΧΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ. ΓΕΝΙΚΑ ΜΙΑ ΗΠΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΔΕΝ ΘΑ ΕΒΛΑΠΤΕ ΤΗΝ ΡΩΣΣΙΑ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΩΦΕΛΟΥΣΕ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

1 comment :

  1. ΑΣ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ...ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ...Η ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΕ ΙΡΑΚ ΚΑΙ ΣΥΡΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΩΣ ΕΙΣΒΟΛΗ "ΛΑΙΤ" η ΟΛΙΓΟΝ ΑΠΟ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ...ΕΙΣΒΟΛΗ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ,ΠΟΥ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΤΟ 35% ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ....ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΙΡΑΚ ΚΑΙ ΣΥΡΙΑ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΦΙΑΣΚΟ...ΤΟΣΟ ΟΙ Η.Π.Α ΟΣΟ ΚΑΙ Η ΡΩΣΙΑ ΔΕΧΘΗΚΑΝ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΕ ΙΡΑΚ ΚΑΙ ΣΥΡΙΑ,ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΔΥΟ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΤΟΥ ΑΙΜΟΥ (ΒΑΛΚΑΝΙΑ) ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ.!!

    ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ ΕΚ ΝΕΟΥ ΝΕΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΚΡΑΤΗ...ΝΕΑ ΣΥΝΟΡΑ,ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ Κ-Ο-Μ-Β-Ι-Κ-Α ΚΡΑΤΗ...ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.!! Η ΡΩΣΙΑ ΕΠΙ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ...ΤΑ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΣΟ ΤΩΝ Η.Π.Α (ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΟΧΑΖΑΡΩΝ) ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ,ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΝ ΜΙΚΡΑ ΕΘΝΙΚΑ ΚΡΑΤΙΔΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ...ΑΛΛΑ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΧΕΔΙΑ ΕΙΤΕ ΠΑΝΙΣΛΑΜΙΣΜΟΥ,ΕΙΤΕ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΕ ΕΔΡΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 2 ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.

    ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΤΙΤΑΝΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ...ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΑΓΝΩΣΤΟ...ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΘΑ ΡΕΥΣΕΙ ΑΦΘΟΝΟ.!!Ο ΕΡΝΟΓΑΝ ΟΥΤΕ ΤΡΕΛΟΣ ΕΙΝΑΙ,ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ...ΕΧΕΙ ΕΚΛΕΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΛΑΟ,ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ,ΠΑΛΙ ΘΑ ΤΟΝ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΟΥΝ!!ΟΠΟΙΟΙ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΟΥΣ...ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑ ΝΑ ΨΑΞΟΥΝ ΤΟΝ Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,ΤΟΝ Α.ΣΑΜΑΡΑ,ΤΟΝ Α.ΤΣΙΠΡΑ,Κ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ...ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥΣ!!Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΙΤΕ ΕΠΙΤΕΘΕΙ,ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (ΘΑ ΕΞΑΡΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΛΑΒΕΙ) ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΝΤΑΦΙ...ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΕΛΟΣ ΟΜΩΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΣΟ ΤΩΝ Η.Π.Α ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ.!!

    ΧΧΧΧ.

    ReplyDelete