06/11/2016

Project VoCo: Τώρα δεν θα εμπιστεύεστε ούτε τα αυτιά σας

Νέο λογισμικό φωνητικής επεξεργασίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εισαγωγή νέων λέξεων που ο ομιλητής δεν είπε ποτέ και να δημιουργήσει εντελώς νέες φράσεις. Η εταιρεία Adobe παρουσίασε το Project VoCo στην ετήσια εκδήλωση MAX, αποκαλύπτοντας ένα εργαλείο που θα κάνει για τον ήχο ό, τι κάνει το Photoshop για την επεξεργασία εικόνων. Το Project VOCO είναι ένα παράδειγμα «μετατροπής φωνής» αντί για την σύνθεση ομιλίας και η Adobe συνεργάζεται για αυτό με το Πανεπιστήμιο του Princeton. Τόσο η Google όσο και η Microsoft προσπαθούν να βελτιώσουν την τεχνολογία μετατροπής φωνής χρησιμοποιώντας άλλες τεχνικές.

«Έχουμε αναπτύξει μια τεχνολογία που ονομάζεται Project VOCO με την οποία μπορείτε απλά να πληκτρολογήσετε τη λέξη ή τις λέξεις που θέλετε να αλλάξετε ή να εισάγετε στο VoiceOver. Ο αλγόριθμος θα κάνει τα υπόλοιπα και θα το κάνει να ακούγεται σαν να τα είπε ο αρχικός ομιλητής. Ο στόχος του φωνητικού μετατροπέα (voice conversion ή VC) είναι να τροποποιήσει μια ηχογράφηση που περιέχει τη φωνή ενός ομιλητή, έτσι ώστε να ακούγεται σαν κάποιος άλλος ομιλητής, χωρίς να αλλοιωθεί το περιεχόμενο της ομιλίας.» ανέφερε η Adobe.

Το VoCo παρουσιάστηκε από τον ερευνητή Zeyu Jin, ο οποίος εντυπωσίασε τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση MAX με κορυφαία προϊόντα που είναι ακόμα υπό ανάπτυξη. Το βίντεο παρουσίασης εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=GuZGK7QolaE

ΣΧΕΤΙΚΟ: ΜΗΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΤΕ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ !(Real-time Face Capture and Reenactment)

No comments :

Post a Comment