10/11/2016

Μεταφορά και υπαγωγή της κυβερνοάμυνας στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής ; - Ο Παππάς έχει ήδη στήσει ολόκληρο μηχανισμό προπαγάνδας

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΕΑΝ ΙΣΧΥΕΙ, ΤΟΤΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, ΨΗΦΙΑΚΑ ΑΝΑΛΦΑΒΗΤΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΚΙ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ, ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΚΙΝΗΣΕΙΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΜΑΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΤΥΧΑΡΠΑΣΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΣΚΟΥ (ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ ΤΟΥ ΠΑΠΠΑ), ΠΟΥ ΟΧΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΣΤΟΧΟΣ ΓΙΑ ΒΟΛΕΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ. (ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΘΑ ΣΚΑΣΕΙ ΣΑΝ ΦΟΥΣΚΑ).

Στο νεοσύστατο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής πρόκειται να μεταφερθεί η Εθνική Αρχή Αντιμετώπισης Ηλεκτρονικών Eπιθέσεων (CERT), που μέχρι πρότινος υπαγόταν στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ). Αυτό προβλέπει, μεταξύ άλλων, το Προεδρικό Διάταγμα (123) για τη «Σύσταση υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής», που δημοσιεύθηκε την 4η Νοεμβρίου στην «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως». Σε περίπτωση που δεν υπάρξουν ανατροπές της τελευταίας στιγμής στον κυβερνητικό σχεδιασμό, η αρμοδιότητα της πρόληψης και αντιμετώπισης ηλεκτρονικών επιθέσεων μεταβιβάζεται από την ΕΥΠ στο νέο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, υπό τον Νίκο Παππά. Σχετική πρόβλεψη υπήρχε αρχικά στον νόμο για τη σύσταση Γ.Γ. Ψηφιακής Πολιτικής. Ψηφίστηκε μαζί με άλλα προαπαιτούμενα τον περασμένο Μάιο. Το άρθρο 2 του σχετικού νόμου προέβλεπε ότι «η Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Πολιτικής ορίζεται ως Εθνική Αρχή Αντιμετώπισης Περιστατικών Παραβίασης Ασφάλειας Πληροφοριακών Συστημάτων (Εθνικό CERT) και συνεργάζεται προς τούτο με τις ανάλογες υπηρεσίες του υπουργείου Εθνικής Αμυνας και Προστασίας του Πολίτη». Η μεταφορά αρμοδιοτήτων της ΕΥΠ στη νέα κυβερνητική «δομή» ολοκληρώθηκε με την υπογραφή, παραμονές του ανασχηματισμού, του Προεδρικού Διατάγματος για τη σύσταση υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής. Και αυτό διότι στο σχετικό Π.Δ. αναφέρεται ρητά ότι το σύνολο των αρμοδιοτήτων της Γενικής Γραμματείας μεταφέρεται στο υπό σύσταση υπουργείο.

Στο πρόσφατο παρελθόν (Αύγουστος 2015), η Εθνική Αρχή Αντιμετώπισης Ηλεκτρονικών Επιθέσεων της ΕΥΠ είχε ερευνήσει υπόθεση υποκλοπής των emails 15.000 Ελλήνων πολιτών. Τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους, αντίστοιχα, είχε τεθεί επικεφαλής έρευνας για επιθέσεις της ομάδας χάκερ «Armada Collective» σε πιστωτικά ιδρύματα της χώρας. Σύμφωνα με μια εκδοχή, η μεταφορά αρμοδιοτήτων από την ΕΥΠ στο νέο υπουργείο θα λύσει προβλήματα συνεργασίας με συναρμόδιους φορείς που ανέκυπταν λόγω του «ειδικού» χαρακτήρα της υπηρεσίας. Ωστόσο, αρκετοί εκφράζουν επιφυλάξεις για την αποτελεσματικότητα του νέου «σχήματος» επισημαίνοντας ότι, σύμφωνα με τη διεθνή πρακτική, οι μυστικές υπηρεσίες αποτελούν την Εθνική Αρχή Αντιμετώπισης Ηλεκτρονικών Επιθέσεων.

http://www.kathimerini.gr/

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ: «Αυτή η μεταφορά δεν προβλέφθηκε ποτέ στον συστατικό νόμο της ΓΓΨΠ 4389/2016· αντιθέτως αυτός (άρθρ. 160, παρ. θ) ορίζει ότι η ΓΓΨΠ συνεργάζεται με την Εθνική Αρχή Αντιμετώπισης Περιστατικών Παραβίασης Ασφάλειας Πληροφορικών Συστημάτων (Εθνικό CERT). Επειδή η ψηφιακή πολιτική και η ασφάλεια των πληροφοριακών συστημάτων, πόσω μάλλον η εθνική ασφάλεια, απαιτούν εξειδικευμένη γνώση, τεκμηρίωση και νηφάλια προσέγγιση, καλούμε το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να τοποθετείται επί τέτοιων ζητημάτων με την απαραίτητη νηφαλιότητα, προσοχή, και χωρίς ανακρίβειες χάριν δημιουργίας ψευδών εντυπώσεων. Η σύσταση του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης αποτελεί τομή για την ελληνική δημόσια διοίκηση και διακυβέρνηση. Ως τέτοια έχει καλωσοριστεί από τις ευρωπαϊκές αρχές που συνδράμουν με τεχνική βοήθεια, και συμβάλει στην κατεύθυνση του εξορθολογισμού και της αποτελεσματικότητας στον κρίσιμο για την εποχή τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας στη διακυβέρνηση και τη δημόσια διοίκηση».

http://www.kathimerini.gr/

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΧΥΣ: Ο ΠΑΠΠΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΣΤΗΣΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΠΛΗΡΩΝΕ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ "ΤΡΟΛ" ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΠΟΡΝΕΣ (ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΛΑΚΗ Η ΕΚΦΡΑΣΗ). ΜΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΕ ΚΙΟΛΑΣ.  ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΚΡΑΤΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΟ. ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ ΕΙΝΑΙ, ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ, (ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΧΟΡΗΓΙΑ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ ;;; ΜΠΟΡΕΙ). ΔΕΙΤΕ:

1 comment :

  1. Ο ΠΑΠΠΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΔΗΛΩΣΕΙ ΤΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΡΑΓΕ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΗΣ Λ. ΚΑΤΕΧΑΚΗ...;;;

    ReplyDelete