28/11/2016

"Drone Gun with tactical drone jammer": Αντι-drone υλοποιήσεις από την αυστραλιανή εταιρεία DroneShield

Σχεδιασμένο ως ένα μέτρο ενάντια στα drones που πετούν εκεί όπου δεν θα έπρεπε. Στοχεύει στο να αναγκάσει το uav σε μια κάθετη προσγείωση ή να το στείλει πίσω στην αφετηρία του. Η σχεδόν έξι κιλών συσκευή, μπορεί να στοχεύσει σε ένα εύρος μέχρι και δύο χιλιόμετρα, χρησιμοποιώντας μια ποικιλία μέτρων παρεμβολών. Τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν παρεμβολές ζωνών συχνοτήτων 2,4 gigahertz και 5,8 gigahertz , καθώς και παρεμβολές σε GPS και GLONASS. Η μπαταρία του λειτουργεί έως και δύο ώρες. Πρόσφατα, η εταιρεία επικεντρώθηκε και στην ανίχνευση drone μέσω της ακουστικής αίσθησης, καταγράφοντας τους συνήθεις ήχους μιας περιοχής, απομονώνοντάς τους με τη βοήθεια της τεχνολογίας και αναγνωρίζοντας τον ήχο των αεροσκαφών. Άλλο παρόμοιο εργαλείο της συνολικής υλοποίησης, είναι το "Drone Defender Battelle", που υπόσχεται τη διακοπή χρήσης των ραδιοφωνικών συχνοτήτων ελέγχου ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους.

Το Drone Gun δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ή να πουληθεί στις ΗΠΑ, εκτός από την κυβέρνηση και τους οργανισμούς της. Αυτό συμβαίνει γιατί η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών «απαγορεύει τη λειτουργία, το μάρκετινγκ ή την πώληση οποιουδήποτε τύπου Εξοπλισμού ηλεκτρονικών παρεμβολών.» Στην Αυστραλία, είναι επίσης παράνομο για τους πολίτες να χρησιμοποιούν τέτοιου είδους τεχνολογίες.

Δείτε περισσότερα και βίντεο εδώ: https://www.droneshield.com/dronegun

1 comment :

  1. http://www.qrz.ru/schemes/contribute/security/jammers/drone-jammer.pdf

    ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ,ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΕΙ.ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΠΛΟ ΚΑΙ ΦΘΗΝΟ ΣΑΝ ΣΧΗΜΑΤΙΚΟ.ΜΕ ΤΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ''EAGLE PCB'' ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΙΝΙΔΙ.ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΟ ΣΧΗΜΑΤΙΚΟ ΣΕ ΕΚΤΥΠΩΤΗ ΜΕ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ.ΠΑΡΤΕ ΠΛΑΚΕΤΑ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΩΝ.ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΕΔΩ:

    http://arximastoras.blogspot.gr/2013/06/blog-post.html

    https://www.youtube.com/watch?v=TNdJC7evW70

    ΤΡΥΠΑΝΑΚΙ,ΜΥΤΟΤΣΙΜΠΙΔΟ,ΚΟΦΤΗΣ,ΚΟΛΛΗΤΗΡΙ ΚΛΠ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.ΑΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΥΠΩΘΕΙ 100% Η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΟΝ ΧΑΛΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΕΝΕΣ,ΠΑΡΤΕ ΚΟΛΛΗΤΗΡΙ ΚΑΙ ΔΙΟΡΘΩΣΤΕ ΜΕ ΚΑΛΆΙ.

    -ΔΗΜΗΤΡΑ-

    ReplyDelete