30.11.16

Γερμανία: Συνελήφθη ισλαμιστής, υπάλληλος στην υπηρεσία εσωτερικών πληροφοριών της χώρας.

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΥΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ, ΟΙ ΒΕΛΓΟΙ, ΟΙ ΟΛΛΑΝΔΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΒΕΤΟΙ. ΓΙΑ ΤΟ Η.Β ΔΕΝ ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΚΑΝ ΔΙΟΤΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 3 ΕΤΗ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΑΤΡΗΤΟ ΑΠΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ ΚΥΡΙΩΣ. ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΝ ΠΑΡΟΛΛΕΣ ΤΙΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ (ΜΕΡΙΚΩΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ) ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ "ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ" ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ, ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΚΕΙ ΥΠΟΣΚΑΠΤΟΝΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΣΙΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΛΟΥΣ ΤΟΥΣ, (ΛΟΓΩ ΤΙΟΥ ΠΛΗΘΟΥΣ ΤΟΥΣ) ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ 3 ΦΟΡΕΣ (ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΜΕΙΣ ΤΟΣΕΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ) ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΣΤΕΙΛΕΙ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΑ, ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΟ Ι.Κ.

Ένας Γερμανός πολίτης, υπάλληλος στην υπηρεσία εσωτερικών πληροφοριών της χώρας, συνελήφθη καθώς υπήρχαν υποψίες ότι σχεδίαζε μια επίθεση ισλαμιστών εναντίον της έδρας της υπηρεσίας του στην Κολονία, όπως ανέφεραν το περιοδικό Der Spiegel και η εφημερίδα Die Welt. Σύμφωνα με τα δύο έντυπα, ο 51χρονος Γερμανός είχε κάνει φιλοϊσλαμιστικές δηλώσεις στο διαδίκτυο και αποκάλυψε πληροφορίες της υπηρεσίας Bundesverfassungsschutz (BfV). Ένας εκπρόσωπος της BfV απέφυγε να δώσει διευκρινίσεις για τι δουλειά έκανε ο συλληφθείς στην υπηρεσία ή το πότε προσελήφθη. Δεν σχολίασε ούτε την πληροφορία της Die Welt ότι ο ύποπτος σχεδίαζε να πυροδοτήσει μια βόμβα στα κεντρικά γραφεία της υπηρεσίας στην Κολονία. “Δεν υπάρχουν αποδείξεις μέχρι σήμερα ότι υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος κίνδυνος για την ασφάλεια της BfV ή των εργαζομένων της.

Ο άνδρας κατηγορείται ότι έκανε φιλοϊσλαμιστικές δηλώσεις στο διαδίκτυο χρησιμοποιώντας ψεύτικο όνομα και ότι αποκάλυψε υλικό της υπηρεσίας σε διαδικτυακά τσατ-ρουμ” είπε. Σύμφωνα με τον ιστότοπο του Der Spiegel, η υπηρεσία αντικατασκοπείας αντιλήφθηκε τη δράση του πριν από περίπου τέσσερις εβδομάδες. Η υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας, παραδέχτηκε τελικά ότι ο πράκτορας που προσελήφθη την περασμένη άνοιξη είχε αποκρύψει ότι είχε προσηλυτιστεί στο Ισλάμ από το 2014 και δεν γνώριζε επίσης ότι ο 51χρονος άνδρας, είχε παίξει σε γκέι πορνοταινίες.  Οι εισαγγελικές αρχές υποστηρίζουν ότι ο ύποπτος αναζητούσε στο διαδίκτυο συνεργούς για να διαπράξει μια «βίαιη ενέργεια» εναντίον των γραφείων του BfV «στο όνομα του Αλλάχ» και «εναντίον των απίστων». Όμως μία από τις επαφές του ήταν ένας άλλος συνεργάτης των υπηρεσιών πληροφοριών ο οποίος ενημέρωσε το BfV.

Η BfV υπολογίζει ότι υπάρχουν περίπου 40.000 ισλαμιστές στη Γερμανία, εκ των οποίων οι 9.200 είναι υπερσυντηρητικοί σαλαφιστές. “Παραμένουμε στόχος της ισλαμιστικής τρομοκρατίας και πρέπει να υποθέτουμε ότι το Ισλαμικό Κράτος ή άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις θα διαπράξουν μια επίθεση στη Γερμανία αν μπορέσουν” είχε δηλώσει ο επικεφαλής της υπηρεσίας, Χανς-Γκέοργκ Μάασεν, σε συνέντευξη που παραχώρησε πρόσφατα στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΟ:  http://www.echedoros-a.gr/2016/11/blog-post_182.html

No comments :