03/11/2016

Ρωσία: Κι άλλο πλοίο στη Μεσόγειο δίπλα στο αεροπ/φόρο - O Ρωσικός στόλος μεταξύ Μεγίστης και Κρήτης

Την περαιτέρω ενίσχυση των ναυτικών της δυνάμεων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου αποφάσισε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, με την αποστολή της σύγχρονης φρεγάτας «Admiral Grigorovich», που φέρει τους γνωστούς – πλέον – πυραύλους Kalibr, τύπου κρουζ. Η φρεγάτα που ανήκει στον στόλο της Μαύρης Θάλασσας, θα αναχωρήσει από τον λιμένα της Σεβαστούπολης της Κριμαίας την Πέμπτη για να ενταχθεί στον στόλο της Μεσογείου κα συγκεκριμένα την ομάδα μάχης του αεροπλανοφόρου «Admiral Kuznetsov».

http://www.defence-point.gr/news/?p=164258

Ανατολικά της Κρήτης βρίσκεται ο Ρωσικός Στολίσκος του αεροπλανοφόρου RFS Admiral Flota Kuznetsov (063), μαζί με το βαρύ πυρηνοκίνητο καταδρομικό κατευθυνόμενων πυραύλων RFS Pyotr Velikiy (099) κλάσης Kirov και τα καταδρομικά RFS Vice Admiral Kulakov (626) και RFS Severomorsk (619) κλάσης Udaloy. Ο στολίσκος αυτός συνοδεύεται από το μεγάλο ρυμουλκό Nikolay Chiker και το πετρελαιοφόρο στόλου Sergey Osipov, ένα πλοίο συλλογής ηλεκτρονικών πληροφοριών καθώς και ένα ακόμη βοηθητικό πλοίο. Στα παραπάνω πλοία πρόκειται να προστεθούν από το Στόλο της Μαύρης θάλασσας, το καταδρομικό κατευθυνόμενων πυραύλων RFS Smetlivy (870) κλάσης Kashin, το οποίο διέσχισε τα στενά του Βοσπόρου στις 29 Οκτωβρίου με προορισμό την Συρία καθώς και η φρεγάτα RFS Admiral Grigerovich (745) της ομώνυμης κλάσης. Η Ρωσική φρεγάτα διέσχισε τα στενά του Βοσπόρου στις 4 Νοεμβρίου επίσης με προορισμό την Συρία. Η συγκεκριμένη φρεγάτα είναι από τις πλέον πρόσφατες παραληφθείσες μεγάλες μονάδες επιφανείας του Στόλου της Μαύρης θάλασσας και είναι εξοπλισμένη μεταξύ άλλων και με 8 πυραύλους cruise 3M14T Calibr NK. Επιπλέον τις προηγούμενες μέρες τα στενά του Βοσπόρου διέσχισαν με προορισμό την Συρία, η πυραυλάκατος RFS Mirazh (617) κλάσης Nanuchka-III, το πλοίο KIL-158 κλάσης Kashtan, το πλοίο συλλογής πληροφοριών Liman, το ερευνητικό ωκεανογραφικό πλοίο Donuzlav, το ρυμουλκό SB-5, το φορτηγό πλοίο Kazan-60 και το αποβατικό πλοίο Georgiy Pobedonosets (016). Μετά την συνένωση των δύο ναυτικών δυνάμεων ο στολίσκος του RFS Admiral Flota Kuznetsov (063), θα περιλαμβάνει το αεροπλανοφόρο και τα πολεμικά πλοία RFS Pyotr Velikiy (099), RFS Vice Admiral Kulakov (626), RFS Severomorsk (619), RFS Smetlivy (870) και RFS Admiral Grigerovich (745) συνολικά έξι μεγάλες μονάδες επιφανείας.

Ο ρωσικός στολίσκος παρακολουθείται στενά από το πλοίο πολλαπλών αποστολών HDMS Absalon (L16) του Ναυτικού της Δανίας στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης και Κάσου και εκτιμάται ότι τις επόμενες ημέρες πρόκειται να συναντηθεί με τις δύο μεγάλες μονάδες επιφανείας του Στόλου της Μαύρης θάλασσας RFS Smetlivy (870) και RFS Admiral Grigerovich (745) για την πραγματοποίηση των ασκήσεων που έχουν προγραμματιστεί στην θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Κρήτης δυτικά της Κύπρου και νότια του Καστελλόριζου στις 9 Νοεμβρίου.

http://www.viadiplomacy.gr/

Οι ελληνικές αρχές εξέδωσαν την NOTAM A2414/16 με την οποία δεσμεύεται περιοχή Ανατολικά ΚΡΗΤΗΣ-Νότια ΜΕΓΙΣΤΗΣ λόγω πτήσεων εναέριων μέσων του ρωσικού ΠΝ την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016. Πρόκειται για πτήσεις των ρωσικών Α/Φ και Ε/Π του αεροπλανοφόρου ADM. KUZNETSOV το οποίο βρίσκεται από σήμερα το μεσημέρι Ανατολικά της Κρήτης.
Συγκεκριμένα ο ρωσικός στολίσκος αποτελείται συνολικά από 11 πλοία:
α. Το αεροπλανοφόρο ADM. KUZNETSOV.
β. 5 Μονάδες κρούσης (Φρεγάτες-Κορβέτες) με τα πιο σύγχρονα οπλικά συστήματα.
γ. 5 Βοηθητικά πλοία (Πετρελαιοφόρα-Ρυμουλκά-Διάσωσης).
Eπιπλέον την ίδια ημέρα με παράνομες ΝΟΤΑΜ του ψευδοκράτους έχουν δεσμευτεί 2 περιοχές ΒΔ της ΚΥΠΡΟΥ για ασκήσεις της τουρκικής ΠΑ, οπότε την συγκεκριμένη ημέρα θα έχει traffic. Τέλος εάν υπολογίσουμε και τα διάφορα πολεμικά πλοία χωρών – μελών του ΝΑΤΟ που βρίσκονται στη ΝΒ ΣΟΥΔΑΣ και γενικότερα στο Κρητικό Πέλαγος, το μείγμα γίνεται εκρηκτικό.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΝΟΤΑΜ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ: http://www.militaire.gr/

No comments :

Post a Comment