18/11/2016

ΗΠΑ: Παραιτήθηκε ο διευθυντής εθνικών πληροφοριών - Ο Μάικ Πομπέο, διευθυντής της CIA που θεωρεί την Τουρκία ισλαμική δημοκρατία.

Ο συντονιστής των υπηρεσιών πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών (DNI: Director of National Intelligence), στρατηγός εν αποστρατεία Τζέιμς Ρόμπερτ Κλάπερ ο νεότερος, ανακοίνωσε σήμερα ότι υπέβαλλε την παραίτησή του, διευκρινίζοντας όμως ότι θα παραμείνει στο πόστο του μέχρι την ολοκλήρωση της θητείας του Μπάρακ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο. Η ανακοίνωση έγινε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Επιτροπής Πληροφοριών του Κογκρέσου (Intelligence Committee), λέγοντας ότι του έχουν μείνει 64 μέρες στο πόστο, με τον επικεφαλής των Δημοκρατικών αστειεύεται προς τον 75χρονο πλέον επικεφαλής της κοινότητας πληροφοριών των ΗΠΑ, λέγοντάς του ότι ευελπιστεί να παραμείνει για ακόμα τέσσερα χρόνια να συντονίζει τις 16 υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ.

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ προσέφερε τη θέση του διευθυντή της CIA στον Μάικ Πομπέο, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο οποίος και την αποδέχθηκε, σύμφωνα με πηγή του επιτελείου του. Ο Μάικ Πομπέο είναι αντιπρόσωπος του Κάνσας στο αμερικανικό Κονγκρέσο, ανήκει στο Tea Party και είναι ισόβιο μέλος της National Rifle Association (Εθνική Ένωση Όπλων).

ΑΜΠΕ

No comments :

Post a Comment