12/11/2016

Τραμπ: "..προτεραιότητα στη Συρία είναι να εξαλειφθεί το ΙΚ, όχι να απομακρυνθεί ο Άσαντ από την εξουσία"

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΑΦΟΥ ΚΑΤΑ ΤΡΑΜΠ, ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΞΑΛΕΙΦΘΕΙ ΤΟ Ι.Κ ΤΟΤΕ ΠΩΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΤΟΥ, ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ, ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΒΟΗΘΑ ΤΟ Ι.Κ ΚΑΙ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΣΣΑΝΤ;  ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ (ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΟΥΣ ΤΟΥ) ΜΑΚΡΑΝ Ο ΠΙΟ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΠΡΩΤΟΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΘΕΣΗΣ (ΗΤΑΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ D.I.A) ΕΙΧΕ ΠΛΗΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΕΔΕΙΧΝΑΝ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΜΕΙΞΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ Ι.Κ. ΑΣ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΟ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΒΟΗΘΟΥΣ ΤΟΥ, ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΥΠΟ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ, ΝΑ ΤΟΥ ΜΙΛΗΣΕΙ.

Αποκάλυψη για τον στράτηγο Μάικλ Φλιν, δεξί χέρι του Τραμπ στα θέματα Εξωτερικής πολιτικής και Αμυνας, για “σκοτεινές” σχέσεις με την Αγκυρα. Η εταιρία συμβούλων που ίδρυσε, προσελήφθη πρόσφατα από μια ολλανδική εταιρία που διατηρεί στενούς δεσμούς με την τουρκική κυβέρνηση και ειδικά με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν.
Lieutenant General Michael Flynn, director of the DIA between 2012 and 2014, confirmed that his agency had sent a constant stream of classified warnings to the civilian leadership about the dire consequences of toppling Assad. The jihadists, he said, were in control of the opposition. Turkey wasn’t doing enough to stop the smuggling of foreign fighters and weapons across the border. ‘If the American public saw the intelligence we were producing daily, at the most sensitive level, they would go ballistic,’ Flynn told me. ‘We understood Isis’s long-term strategy and its campaign plans, and we also discussed the fact that Turkey was looking the other way when it came to the growth of the Islamic State inside Syria. The DIA’s reporting, he said, ‘got enormous pushback’ from the Obama administration. ‘I felt that they did not want to hear the truth.’

http://www.lrb.co.uk/v38/n01/seymour-m-hersh/military-to-military

Εάν οι ΗΠΑ εξαπέλυαν επίθεση εναντίον του Άσαντ «θα καταλήγαμε να πολεμάμε με τη Ρωσία», είπε ο Τραμπ στο πλαίσιο μιας συνέντευξής του η οποία δημοσιεύθηκε χθες στην εφημερίδα The Wall Street Journal «Η θέση μου είναι πως (…) η Συρία πολεμάει το Ισλαμικό Κράτος και πρέπει να απαλλαγούμε από το ΙΚ. Η Ρωσία βρίσκεται τώρα σε συμμαχία με τη Συρία, και τώρα έχουμε το Ιράν, που γίνεται ισχυρό, εξαιτίας μας, σε συμμαχία με τη Συρία (…). Υποστηρίζουμε αντάρτες εναντίον της Συρίας και δεν έχουμε ιδέα ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι», πρόσθεσε ο Τραμπ στη συνέντευξή του στην Γουόλ Στριτ Τζέρναλ. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, ο Τραμπ είχε τονίσει ότι ο νυν πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ μπορεί να μην είναι ο ιδανικός ηγέτης της χώρας αυτής, όμως πολλές από τις οργανώσεις της αντιπολίτευσης που θα αναλάμβαναν την εξουσία εάν απομακρυνόταν θα μπορούσαν να αποδειχθούν χειρότερες. Είχε προσθέσει ότι η προτεραιότητά του στη Συρία θα είναι να εξαλειφθεί το ΙΚ, όχι να απομακρυνθεί ο Άσαντ από την εξουσία.

ΑΜΠΕ

Τίθεται σαφές θέμα ηθικής ακεραιότητας του στρατηγού τον οποίο και οφείλει να απομακρύνει ο Ντόναλντ Τραμπ εάν επιθυμεί να αποφύγει ένα μεγάλο σκάνδαλο ακόμα και με ποινικές προεκτάσεις. Διότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος πλην της ιδιοτέλειας να ερμηνευτούν οι τόσο άκομψες διπλωματικά διατυπώσεις του Φλιν στην επιθεώρηση «The Hill» όπου ο αθεόφοβος, απλά ζητούσε από τη «μόνη υπερδύναμη» να προσαρμόσει όλη της την εξωτερική πολιτική γύρω από την Τουρκία του ισλαμοφασίστα ηγέτη της! Εκτός κι αν βρήκε τον τρόπο και τη χρονική στιγμή να λύσει αναδρομικά τους λογαριασμούς του με την Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών (CIA: Central Intelligence Agency), καθώς ο ανταγωνισμός μεταξύ των διαφόρων – 17 τον αριθμό αν δεν μας απατά η μνήμη μας – υπηρεσιών της κοινότητας πληροφοριών (intelligence community) των ΗΠΑ. Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνεται εμπλέκοντας αφενός το αμερικανικό εθνικό συμφέρον τόσο απροκάλυπτα και αφετέρου εξυπηρετώντας ιδιοτελή συμφέροντα. Τέτοια κατάντια σε ένα επίλεκτο μέλος των αμερικανικών χερσαίων δυνάμεων θα ήταν δύσκολο να φανταστεί κανείς, όταν υποτίθεται ότι η νούμερο ένα αρχή που διαφημίζουν οι ίδιοι είναι η ηθική ακεραιότητα. Ο τύπος αυτός, πολύ απλά, πρέπει να απομακρυνθεί ως επικίνδυνος για το αμερικανικό εθνικό συμφέρον από τη νέα κυβέρνηση, ενώ ο ύπουλος τρόπος που πήγε να εμπλέξει σε περιπέτειες τις ΗΠΑ πρέπει να τύχει και ποινικής διερεύνησης.

Ο στρατηγός Φλιν, τον Οκτώβριο του 2014 ίδρυσε την «Flynn Intel Group», με τη μεσαία λέξη να παραπέμπει στη θητεία του στρατηγού στη DIA, η οποία τον επηρέασε τόσο πολύ – ακόμα και την ηθική του υπόσταση έπληξε όπως φαίνεται – με αποτέλεσμα να ξεχάσει τις αρχές με τις οποίες γαλουχήθηκε στις στρατιωτικές σχολές και τα πανεπιστήμια που τον έστειλαν τα χρήματα του Αμερικανού φορολογούμενου. Αυτή την εταιρία που ίδρυσε ο Φλιν στρατολόγησαν οι Τούρκοι μέσω της ολλανδικής, για να κάνουν λόμπινγκ στο Κογκρέσο… Σε μια ακόμα «σατανική σύμπτωση», την εταιρία Inovo BV ίδρυσε Τούρκος επιχειρηματίας, ο Εκίμ Αλπτεκίν, εκλεκτός του συστήματος Ερντογάν, το 2005 και θυγατρική την Inovo Turkije. Ο στρατηγός όμως, έχει κάνει και άλλο «φάουλ» το οποίο είναι ιδιαιτέρως σοβαρό και πιθανότατα τον εμπλέκει και με την αμερικανική νομοθεσία. Στην ανακοίνωση του Κογκρέσου που αναφέρει τις εταιρίες που εμπλέκονται σε λόμπινγκ στο Κογκρέσο, αναφέρεται η Inovo BV του Τούρκου επιχειρηματία (ο οποίος για τους δικούς του λόγους δεν αναφέρει στο βιογραφικό του αυτή την επιχειρηματική δραστηριότητα) όχι όμως και η εταιρία που ίδρυσε ο Φλιν η οποία εισπράττει κανονικότατα για τις υπηρεσίες που προσφέρει!

http://www.defence-point.gr/news/?p=164862

No comments :

Post a Comment