13.11.16

Ακόμη ένα εργαστήριο πλαστών διαβατηρίων

Ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο κατάρτισης πλαστών εγγράφων, εντοπίσθηκε στην Κυψέλη, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής. Συνελήφθη 39χρονος αλλοδαπός υπήκοος Σουδάν, μέλος διεθνούς κυκλώματος διακίνησης λαθρομεταναστών, ενώ επιπλέον αναζητούνται δύο ομοεθνείς συνεργοί του. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της πλαστογραφίας πιστοποιητικών και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος καθώς και για αδικήματα που εμπίπτουν στον νόμο περί αλλοδαπών. Όπως προέκυψε από την έρευνα οι συλληφθέντες είχαν εγκαταστήσει σε διαμέρισμα της Κυψέλης, ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο κατάρτισης πλαστών εγγράφων. Τα έγγραφα που πλαστογραφούσαν (διαβατήρια, δελτία ταυτότητας, άδειες οδήγησης, άδειες διαμονής, υπηρεσιακά σημειώματα κλπ) προορίζονταν για τη νομιμοποίηση της παραμονής τους καθώς και για την προώθηση των ενδιαφερομένων από και προς τη χώρα μας.

Σύμφωνα με την αστυνομία,σπό την έρευνα στο εργαστήριο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
δεκατρία (13) διαβατήρια διαφόρων χωρών,
τέσσερα (4) ημιτελή διαβατήρια,
είκοσι ένα (21) δελτία ταυτότητας διαφόρων χωρών,
δύο (2) άδειες διαμονής Ελλάδας,
πλήθος φωτογραφιών τύπου διαβατηρίου,
πεντακόσιες (500) κενές-ασυμπλήρωτες πλαστικές κάρτες και φορητή συσκευή αποθήκευσης (USB) περιέχουσα ψηφιακά ταξιδιωτικά έγγραφα, εντυπώματα σφραγίδων και φωτογραφίες διαβατηρίων.

Όπως διακριβώθηκε δεκατρία (13) από τα κατασχεθέντα ταξιδιωτικά έγγραφα είχαν καταχωρηθεί ως κλαπέντα-απολεσθέντα. Επιπλέον, εξακριβώθηκε ότι ο 39χρονος αποτελούσε μέλος διεθνούς κυκλώματος παράνομης προώθησης μεταναστών και ήρθε στην Ελλάδα μετά τη σύλληψη ομοεθνή του, ο οποίος ήταν ομοίως μέλος διεθνούς και πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης μεταναστών, που εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής τον περασμένο Μάιο, στο πλαίσιο της επιχείρησης με την κωδική ονομασία ΕΡΜΗΣ…

http://www.elkosmos.gr/

No comments :