08/11/2016

Ανοιχτή απειλή για την Ελλάδα η ανάπτυξη των τουρκικών αμυντικών συστημάτων

"Ε, τότε θα το ρισκάρουμε με την Τουρκία!". Αυτή είναι η εσχάτη και η πιο αποτελεσματική γραμμή άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ όπως είχε εκφραστεί κάπου στο 2012 από τον σημερινό υφυπουργό μεταναστευτικής πολιτικής και εκλεκτό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Μπαλάφα. Αυτή η ανεύθυνη και πραγματικά προσβλητική προς τους Έλληνες απάντηση δόθηκε από τον Μπαλάφα σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετική με την ανησυχητικά και διαχρονικά αυξημένη εξοπλιστική δραστηριότητα της Τουρκίας. Αναλυτικά οι τούρκοι επιδίδονται και σε αγορές όπλων από τρίτες χώρες αλλά και σε πρόοδο στην έρευνα και ανάπτυξη δικών τους στρατιωτικών εξοπλισμών από αμιγώς τουρκικές εταιρίες. Υπενθυμίζουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εξαγγείλει τότε στο πρόγραμμα του ότι θα μειώσει αισθητά, δηλαδή σχεδόν θα μηδενίσει πρακτικά τις αμυντικές δαπάνες της Ελλάδος. Βέβαια ο ΣΥΡΙΖΑ είναι απλά το ΠΑΣΟΚ με άλλο μανδύα. Και οι ΑΝΕΛ είναι απλά η ΝΔ με άλλο μανδύα. Μαζί όμως έχουν εγκληματίσει όλα αυτά τα μορφώματα της μεταπολίτευσης απέναντι στον Ελληνικό Λαό και στον ίδιο βαθμό που χρόνια τώρα προσπαθούν να πείσουν την ελληνική κοινή γνώμη ότι οι τούρκοι είναι φίλοι μας.

Οι τούρκοι όλα αυτά τα χρόνια δεν ήταν και δεν είναι φίλοι μας, αντιθέτως είναι ορκισμένοι εχθροί μας και χτίζουν συνεχώς μια κολοσσιαία στρατιωτική μηχανή. "Hulusi Akar: Ο πόλεμος είναι θέμα χρόνου!". Τον λόγο αυτής της στρατιωτικής προετοιμασίας της Τουρκίας μας εξηγούσε πολύ καθαρά πριν περίπου δύο χρόνια ο αρχηγός του τουρκικού στρατού Hulusi Akar που είναι ακόμη ενεργός στην θέση του. Επίσης ο τούρκος αξιωματικός δήλωνε τότε στα τουρκικά μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι η Τουρκία θα πρέπει να είναι έτοιμη για κάθε είδους πόλεμο. Είναι εύκολο να καταλάβουμε δυο τουλάχιστον είδη πόλεμου με εντελώς διαφορετικές απαιτήσεις που εννοούσε τότε ο αρχηγός του τουρκικού γενικού επιτελείου στρατού. Η πρώτη περίπτωση αφορά την Συρία όπου το κύριο πεδίο της μάχης είναι στην ξηρά και η δεύτερη περίπτωση αφορά την Ελλάδα και το Αιγαίο όπου το κύριο πεδίο της μάχης είναι στην θάλασσα. Ερχόμαστε στο σήμερα και στις αρχές Νοεμβρίου 2016 όταν ο Ρώσος υπουργός εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ επισκεπτόταν την χώρα μας με μια ατζέντα στενά συνδεδεμένη με τις σημαντικές εξελίξεις που δρομολογούνται για την Ελλάδα, την Κύπρο και την Σύρια σε πολλαπλούς νευραλγικούς και διασυνδεδεμένους τομείς όπως την άμυνα, την ενέργεια και την οικονομία.

Την ίδια στιγμή ο Πάνος Καμμένος ήταν στην μακρινή Ινδονησία στην έκθεση αμυντικών συστημάτων INDODEFENCE 2016 όπου εκεί τουλάχιστον ελπίζουμε να κατάλαβε τι εννοούσε τότε ο Ακάρ. Συγκεκριμένα, ελπίζουμε να πληροφορήθηκε ο Καμμένος και η αντιπροσωπεία του ότι η Τουρκία μέσω της εταιρίας FNSS έχει ολοκληρώσει την έρευνα και προχωρεί στην κατασκευή ενός Τεθωρακισμένου Οχήματος Μάχης (ΤΟΜΑ) με δυνατότητες υποστήριξης πεζικού, του Modern Medium Weight Tank (MMWT). Το MMWT κατασκευάζεται σε συνεργασία με την Ινδονησία και θα έχει αμφίβιες δυνατότητες. Βέβαια αυτό θα πρέπει να μας ανησυχεί πολύ για την άμυνα των νήσων του Αιγαίου δεδομένης της εγγύτητας που έχουμε με τα παράλια της κατεχόμενης Μικράς Ασίας από τις τουρκικές δυνάμεις. H εταιρία FNSS δεν μας είναι άγνωστη, καθώς ειδικεύεται σε τακτικά όπλα για αποβάσεις μιας και έχει ήδη κατασκευάσει και το Αrmoured Αmphibious Αssault Βridge (AAAB) που είναι μια αυτοκινούμενη αμφίβια γέφυρα με ειδική αποστολή υπέρβασης υδάτινων κωλυμάτων, δηλαδή στην δική μας περίπτωση τον Έβρο. Πλήθος άλλων τουρκικών οπλικών συστημάτων επιδείχθηκαν και από άλλες εταιρίες, όπως η Roketsan, που κατασκευάζει το Long Range Antitank Missile System (UMTAS) και το Laser Guided Long Range Antitank Missile System (L-UMTAS) που μπορούν να αποτελέσουν εξοπλισμό για επιθετικά ελικόπτερα.

Στην Ελλάδα πρόσφατα ο επίτιμος Α/ΓΕΣ Χρίστος Μανωλάς που ηγείτο του Ελληνικού Στρατού μέχρι την άνοιξη του 2015 δήλωνε ότι ίσως τα επόμενα χρόνια χρειαστεί να πολεμήσουμε για να επιβιώσουμε ως Ελληνικό Έθνος. Και τα οπλικά συστήματα που αντίστοιχα με την Τουρκία θα μπορούσε η χώρα μας να παράγει αυτόνομα για να διαφυλάττει την εδαφική μας ακεραιότητα, χάθηκαν σε εγχειρήματα και τεχνάσματα διαπλοκής και κατασπατάλησης καθ όλη την διάρκεια της μεταπολίτευσης, από το 1974 έως σήμερα. Τα παραδείγματα είναι πάμπολλα και γνωστά με κορυφή τον Τσοχατζόπουλο του ΠΑΣΟΚ. Συμπερασματικά όχι μόνο ο Μπαλάφας αλλά και όλο το ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και οι ΑΝΕΛ μας έχουν αφήσει στο έλεος των τούρκων. Συνεχείς παραβιάσεις των τούρκων στο Αιγαίο από θάλασσα και αέρα, καθήλωση των Ελληνικών αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας, κατασκοπευτικά αεροσκάφη των τούρκων κάθε μέρα στο Αιγαίο, πέμπτη φάλαγγα στην Ελλάδα μας με την αθρόα λαθρομετανάστευση που επέτρεψε ο εθνομηδενιστικός ΣΥΡΙΖΑ.

Μόνο με μια Εθνική Κυβέρνηση του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή θα μπορέσει να θωρακιστεί η Εθνική Άμυνα από οποιονδήποτε επιβουλεύεται την ακεραιότητα της Πατρίδας μας.

http://www.xryshaygh.com/

No comments :

Post a Comment