20/11/2016

Βουλγαρία: Μαζικές αντιδράεις κατά των εισβολέων. Κάτοικοι παραμεθορίων χωριών ζητούν όπλα

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ":  ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ, ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΟΥΝ "ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΥΣ" ΚΑΙ "ΞΕΝΟΦΟΒΙΚΟΥΣ".  ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ...ΣΥΜΠΟΝΙΑ. ΜΑΝΤΕΨΤΕ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ...

Βουλγαρικές ομάδες που αντιδρούν στην είσοδο μεταναστών στη Βουλγαρία συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της εκκλησίας «Σβέτα Νεντέλια» για να διαμαρτυρηθούν κατά της ‘κυβερνητικής απραξίας’. Ακτιβιστές από το κίνημα της «Εθνικής Αντίστασης» με σημαίες της οργάνωσης και της Βουλγαρίας συγκεντρώθηκαν κάτω από τους ήχους πατριωτικών τραγουδιών. Ο επικεφαλής της «Εθνικής Αντίστασης», Μπλαγκόβεστ Ασένοφ, επισημαίνει ότι οι παράνομοι πρόσφυγες που έχουν κατακλείσει τη βουλγαρική πρωτεύουσα είναι ισλαμιστές «Μας βλέπουν ως μελλοντικό θήραμα», είπε χαρακτηριστικά για να συμπληρώσει: «Ανησυχούμε γιατί το κράτος τους παραχώρησε έγγραφα ότι δεν είναι παράνομα στη χώρα. Αυτοί μετά από δύο χρόνια θα έχουν δικαίωμα ψήφου, για να αποφασίσουν για το μέλλον της Βουλγαρίας», είπε. Ο ίδιος πρότεινε ότι πρέπει να γίνει δημοψήφισμα εάν η χώρα συμφωνεί να δέχεται Άραβες μετανάστες, σύμφωνα με το News.bg.

Κάτοικοι παραμεθορίων περιοχών της Βουλγαρίας διαμαρτυρήθηκαν σήμερα μπροστά από τον καθεδρικό ναό της Σόφιας, για την εισβολή λαθρομεταναστών από τα νότια σύνορα της χώρας, όπως αναφέρει η βουλγαρική ραδιοτηλεόραση. Έχουν γίνει πολλές συγκεντρώσεις σε διάφορα σημεία της βουλγαρικής πρωτεύουσας αλλά η μεγαλύτερη ήταν μπροστά στον καθεδρικό ναό, γράφει το δημοσίευμα. Η Ντανιέλα Νικόλοβα, μία από τους διοργανωτές της πρωτοβουλίας, εξήγησε ότι από το 2013 μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί πάνω από 55 χιλιάδες αιτήσεις για άσυλο. Από αυτούς σε 10.500 χορηγήθηκε το καθεστώς του πρόσφυγα και σε 5500 ανθρωπιστικό καθεστώς. Απορρίφθηκαν μόνο 2000. Οι περισσότεροι μετανάστες προέρχονται από το Αφγανιστάν, Πακιστάν και Ιράκ και πρόκειται για οικονομικούς μετανάστες, όπως ισχυρίσθηκαν οι διαδηλωτές. Οι διαδηλωτές ζήτησαν να τους χορηγηθούν όπλα από την αστυνομία και το στρατό προκειμένου να τα χρησιμοποιήσουν κατά των παράνομων μεταναστών και για τη διαφύλαξη της περιουσίας τους. «Ζητάμε,ακόμη, να χτισθεί ένα ισχυρό τείχος στα σύνορα και να εφαρμοσθεί αυστηρό καθεστώς βίζας. Τα σύνορα πρέπει να διασφαλιστούν με κάθε νόμιμο μέσο», δήλωσε Νικόλοβα.

The Hellenic Information Team

ΣΧΕΤΙΚΟ:  http://www.echedoros-a.gr/2016/11/blog-post_642.html

No comments :

Post a Comment