15/11/2016

"ΕΡΜΗΣ-2016" - ‘’Ramstein Guard 12-2016’’: Ολοκληρώθηκαν οι ασκήσεις Ηλεκτρονικού Πολέμου

Από 07 έως 10 Νοεμβρίου 2016, στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαίδευσης, διεξήχθη σε ολόκληρο τον Ελλαδικό χώρο, η ΤΑΜΣ «ΕΡΜΗΣ-2016».Η ΤΑΜΣ «ΕΡΜΗΣ-2016» εστιάσθηκε στην αντιμετώπιση επεισοδίων Επικοινωνιών, Ηλεκτρονικού Πολέμου και Ηλεκτρονικής Επιτήρησης. Στην άσκηση συμμετείχαν όλες οι Μονάδες Διαβιβάσεων, Ηλεκτρονικού Πολέμου και Ηλεκτρονικής Επιτήρησης του Στρατού Ξηράς και κατά τη διάρκεια της αναπτύχθηκε και λειτούργησε το σύνολο των μέσων και συστημάτων τους.Δοκιμάστηκαν τα συστήματα παρεμβολών σε πραγματικό χρόνο με εκπομπή συνεχών και διακοπτόμενων σημάτων και παρεμβολές σε HF-VHF – UHF καi δορυφορικές συχνότητες. Παρεμβολές εκτελέστηκαν και σε RADAR Ερεύνης και Εγκλωβισμού ! Να σημειωθεί οτι η Άσκηση εκτελέστηκε σε συνεργασία και με άλλες Μονάδες του Σ.Ξ και της Α.Σ

Από 14 έως και 18 Νοεμβρίου 2016, πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα η νατοϊκή άσκηση ηλεκτρονικού πολέμου ‘’Ramstein Guard 12-2016’’, με την συμμετοχή μονάδων και μέσων του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού, της Πολεμικής Αεροπορίας και μέσων της συμμαχίας. Σκοπός της άσκησης, η οποία σχεδιάστηκε από το ΝΑΤΟ και συντονίστηκε από το ΓΕΕΘΑ, ήταν η διεξαγωγή σύνθετων διακλαδικών επιχειρήσεων σε έντονο περιβάλλον ηλεκτρονικού πολέμου με σκοπό την προαγωγή της επιχειρησιακής εκπαίδευσης των συμμετεχόντων.

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΟΙ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΜΕΝ ΑΛΛΑ ΑΦΗΣΑΝ ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΔΕ. ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΗΝ ΝΤΟΠΙΑ ΟΛΟΙ ΑΛΛΗΛΟΣΥΓΧΑΙΡΟΝΤΑΝ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΙΚΡΑΘΗΚΑΝ ΠΟΛΥ.

No comments :

Post a Comment