01/10/2016

TAMΣ ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ

Από 3 έως 7 Οκτωβρίου 2016 θα πραγματοποιηθεί η Εθνική διακλαδική άσκηση μεγάλης κλίμακας «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ-2016», η οποία σχεδιάστηκε και διευθύνεται από το ΓΕΕΘΑ, σε ολόκληρο τον Ελλαδικό χώρο. Στην άσκηση, εκτός από το ΓΕΕΘΑ, τα Γενικά Επιτελεία και τις Μείζονες Διοικήσεις με τις υποτεταγμένες, σε αυτές, μονάδες, συμμετέχουν και Φορείς του Πολιτικού Τομέα. Κύριοι σκοποί της ασκήσεως είναι: 
α. Η εξέταση και αντιμετώπιση της δημιουργουμένης από τις διεθνείς εξελίξεις κατάστασης, στο εγγύς και ευρύτερο περιβάλλον της χώρας μας. 
β. Η εξάσκηση στην εφαρμογή διαδικασιών διοικήσεως και ελέγχου Ενόπλων Δυνάμεων και η βελτίωση του επιπέδου ελέγχου και διεύθυνσης των επιχειρήσεων. 
γ. Η εξάσκηση και αξιολόγηση των Ενόπλων Δυνάμεων στη σχεδίαση και διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων καθώς και η διατήρηση και προαγωγή της μαχητικής ικανότητας τους. 
δ. Η προαγωγή της συνεργασίας και του συντονισμού μεταξύ των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των φορέων του πολιτικού τομέα, στην μεγαλύτερη δυνατή έκταση που απαιτείται, κατά την εφαρμογή των εθνικών σχεδίων. 

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ":  ΔΙΑΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΥΤΟ: "Η τελική φάση θα λάβει χώρα στον νομό Έβρου και πιθανότατα στο πεδίο ασκήσεων βολών "ΑΕΤΟΣ" την Παρασκευή 7 Οκτ 2016 με αντικείμενο την Υπέρβαση Αντεπίθεση από την 12 Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού του Δ Σώματος Στρατού".
1) ΑΝ ΑΛΗΘΕΥΕΙ, ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΕΙ ΩΣ ΣΕΝΑΡΙΟ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ; ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΧΘΕΙ ΔΕ, "ΤΟΝΟΙ" ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΩΝ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΦΡΟΝΤΙΖΕΤΕ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΤΕ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΦΕΤΟΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ; ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΗΔΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΣΕΝΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΜΕΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΠΟΝΑ ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΤΟΥΝ ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΛΕΚΤΙΚΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΟΥΣ.
2) Η ΑΣΚΗΣΗ "ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ" ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΥΠΟΨΙΝ ΤΗΣ,  ΦΕΤΟΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΛΑΠΛΗ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ (ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΥΟ) ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ. 
3) ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΕΠΙΣΗΣ Η ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗ ΕΣΤΩ ΚΙ "ΕΠΙ ΧΑΡΤΟΥ" ΜΟΝΟΝ, ΤΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΡΙΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΑΧΘΟΥΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΟΣΟ ΕΠΙΠΟΝΑ ΚΑΙ ΔΥΣΑΡΕΣΤΑ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ.

2 comments :

  1. Anonymous1/10/16 21:39

    ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΒΑΖΕΤΕ "ΔΥΣΚΟΛΑ". ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΗΜΗ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ... ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΛΟΥΣΕΙ ΚΡΥΟΣ ΙΔΡΩΤΑΣ....

    |||

    ReplyDelete
  2. Anonymous2/10/16 09:50

    Ελληνικός στρατός, μία ακόμα δημόσια υπηρεσία μπουρδέλο! Τρώνε το σανό τα ζώα με τα σόου και τις επιδείξεις και πιστεύουν στο "αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων". Τα μισά βούγια...παιδιά των νεοελλήνων, μαθημένα στο χασίσι και την καλοπέραση δεν θα προλάβουν να δουν ούτε την έξοδο των στρατοπέδων σε περίπτωση κρίσεως, τυχεροί θα είναι άμα πάνε από τούρκους κι όχι ο ένας από τον άλλο!

    12G

    ReplyDelete