29.10.16

ΗΠΑ: Το FBI ερευνά ξανά τη Χίλαρι (ΒΙΝΤΕΟ)

H προεκλογική εκστρατεία της υποψηφίας του Δημοκρατικού Κόμματος στις προεκλογικές εκλογές Χίλαρι Κλίντον δέχθηκε σήμερα ένα πλήγμα, καθώς το FBI αποφάσισε να ανοίξει εκ νέου την υπόθεση σχετικά με την χρήση ενός ιδιωτικού διακομιστή για τα μηνύματά της ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ ήταν υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ. Την ικανοποίησή του έσπευσε να διατυπώσει ο αντίπαλός της του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, Ντόναλντ Τραμπ κι ενώ οι δημοσκοπήσεις δίνουν προβάδισμα στην πρώην Πρώτη Κυρία. Μόλις 11 ημέρες πριν από την εκλογική αναμέτρηση της 8ης Νοεμβρίου, ο διευθυντής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ επισήμανε σε μια επιστολή προς τους προέδρους επιτροπών του Κογκρέσου, μεταξύ αυτών των Πληροφοριών και της Δικαιοσύνης, ότι περιήλθε στη γνώση της υπηρεσίας του η ύπαρξη μιας σειράς email που φαίνεται πως σχετίζονται με την εν λόγω έρευνα. Εντούτοις, ο ίδιος πρόσθεσε ότι το FBI δεν γνωρίζει εάν αυτά τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι σημαντικά και εμπεριέχουν απόρρητες πληροφορίες και δεν έδωσε ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση των ερευνών.

Ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Ντόναλντ Τραμπ χαιρέτισε την απόφαση αυτή των ομοσπονδιακών αρχών. «Νιώθω μεγάλο σεβασμό για το γεγονός ότι το FBI και το υπουργείο Δικαιοσύνης διατίθενται τώρα να επιδείξουν τόλμη προκειμένου να διορθώσουν το τρομερό σφάλμα που έκαναν» τόνισε ο μεγιστάνας κατά την ομιλία του σε προεκλογική συγκέντρωση στο Μάντσεστερ, στο Νιου Χαμσάιρ. «Η διαφθορά της Χίλαρι Κλίντον επεκτείνεται σε τέτοιο βαθμό που κανείς δεν έχει ξανασυναντήσει» τόνισε ο δισεκατομμυριούχος. «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε αυτούς τους πονηρούς εγκληματίες να καταλάβουν το Οβάλ Γραφείο». Λίγο νωρίτερα η διευθύντρια της εκστρατείας του Κελιάν Κονγουέι έγραψε στο Twitter ότι «μια φανταστική ημέρα της προεκλογικής μας εκστρατείας έγινε ακόμα καλύτερη». Από την πλευρά του το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε σήμερα ότι θα συνεργαστεί πλήρως με το FBI για τη διαλεύκανση της υπόθεσης. «Βρισκόμαστε σε πλήρη ετοιμότητα να συνεργαστούμε εφόσον μας ζητηθεί, ωστόσο προς το παρόν δεν διαθέτουμε επιπλέον λεπτομέρειες ή πληροφορίες» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του αμερικανικού ΥΠΕΞ Μαρκ Τόνερ.Στις 5 Ιουλίου ο Τζέιμς Κόμεϊ ανακοίνωσε ότι το FBI συστήνει να μην ασκηθούν διώξεις σε βάρος της Χίλαρι Κλίντον για αυτήν την υπόθεση, μια σύσταση που απηύθυνε και το υπουργείο Δικαιοσύνης.

ΑΜΠΕ

Σάλος έχει προκληθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες από την απόφαση που έλαβε το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών, το γνωστό FBI (Federal Bureau of Investigations) να ανοίξει ξανά τον «φάκελο Χίλαρι», καθώς έχουν προκύψει ισχυρές ενδείξεις ότι έχει παραβιαστεί η νομοθεσία περί απορρήτου, αδίκημα σοβαρότατο, που θα μπορούσε να έχει απρόβλεπτες εξελίξεις… Η υπόθεση αφορά τη χρήση από την υποψήφια των Δημοκρατικών για τον προεδρικό θώκο στις επερχόμενες εκλογές, Χίλαρι Κλίντον, την εποχή που ήταν υπουργός Εξωτερικών, ενός ιδιωτικού διακομιστή (server) για τα μηνύματά της ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η υπόθεση ανοίγει ξανά μόλις 10 μέρες πριν τις εκλογές (8 Νοεμβρίου), με τον διευθυντή του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ, να ενημερώνει μέσω επιστολής τους προέδρους επιτροπών του Κογκρέσου, ότι έχουν περιέλθει σε γνώση της υπηρεσίας του νέα e-mail που χρήζουν διερεύνησης… Με απλά λόγια, η Χίλαρι σύρεται πλέον στις εκλογές αντιμετωπίζοντας δυνητικά σοβαρότατες κατηγορίες, για πράξεις και παραλείψεις που δεν θα μπορούσαν να αποτελούν χαρακτηριστικό ενοίκου του Λευκού Οίκου. Είναι λογικό κατά συνέπεια να πανηγυρίζει το επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ των Ρεπουμπλικάνων, που μεταξυ άλλων, καταλογίζει εκτεταμένη διαφθορά στη Χίλαρι, με τον ίδιο τον Τραμπ να εκφράζει τον «σεβασμό» του για την τόλμη που επιδεικνύουν τόσο το FBI όσο και το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η υπόθεση είναι πάρα πολύ σοβαρή και θα μπορούσε να ανατρέψει θεαματικά όσα αναφέρουν οι δημοσκοπήσεις που μέχρι τώρα θέλουν τη Χίλαρι να απολαμβάνει σημαντικό προβάδισμα έναντι του Τραμπ στην «κούρσα» για τον Λευκό Οίκο. Δημοσκοπήσεις οι οποίες όμως δεν είναι απαραίτητο να απηχούν τις πραγματικές διαθέσεις του αμερικανικού εκλογικού σώματος, αφού ο Ντόναλντ Τραμπ, ως υποψήφιος, έχει μοναδικά χαρακτηριστικά. Το βασικότερο εξ αυτών είναι ο αντισυμβατικός του χαρακτήρας, ο οποίος ασχέτως του πόσο απεχθής μπορεί να είναι σε κάποιον εκτός Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με αξιόλογους αναλυτές είναι πολύ πιο κοντά στην ψυχοσύνθεση και τον τρόπο του σκέπτεσθαι του μέσου Αμερικανού. Εάν σε αυτό προσθέσει κανείς το ότι πολλές δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανών πολιτών δεν προσέρχονται να ψηφίσουν, οι όποιες δημοσκοπήσεις δεν μπορούν να καταγράψουν το αν ο αντισυμβατικός και λίγο «τρελούτσικος» Τραμπ θα μπορούσε να κινητοποιήσει τις μάζες των Αμερικανών που απέχουν, φέρνοντάς τους στην κάλπη. Εν ολίγοις, η τροπή που λαμβάνει η «κούρσα» είναι επικίνδυνη για τη Χίλαρι Κλίντον, με το «φίνις» να αναμένεται συναρπαστικό και κατά την εκτίμηση πολλών, άκρως αμφίρροπο…

http://www.defence-point.gr/news/?p=163821

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΡΑΜΠ: http://edition.cnn.com/2016/10/28/politics/donald-trump-reacts-to-fbi-clinton-probe/index.html

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΙΛΑΡΥ: http://edition.cnn.com/2016/10/28/politics/fbi-reviewing-new-emails-in-clinton-probe-director-tells-senate-judiciary-committee/index.html

ΣΧΕΤΙΚΟ:Το FBI ανοίγει ξανά την έρευνα για τα e-mails της Clinton

No comments :