20.10.16

Υποναύαρχος (ε.α) Λ.Σ Σταύρος Μιχαηλίδης: Τι κάνει αυτό το ξένο αυτοκίνητο με κεραίες και μαύρα τζάμια στις ακτές της Χίου;

Άλλες εποχές αναμφισβήτητα πιο "ασφαλείς" η παραμικρή περίεργη δραστηριότητα, κυρίως από αλλοδαπούς, προκαλούσε τα κρατικά αντανακλαστικά ενδεχομένως κάποιες φορές υπερβολικά. Αυτό όμως που ζούμε τα δυο τελευταία χρόνια στην μεθόριο, τα νησιά του Αιγαίου, την πρώτη γραμμή του μετώπου, ο μη γένοιτο, δεν έχει ξαναγίνει. Παρέλαση κατασκόπων(;), ξένων υπηρεσιών ένστολων και μη και κάθε "καρυδιάς καρύδι" μπαίνει και βγαίνει στο νησί μας, αντικαθιστά τις αρχές, διευκολύνει παράνομα την είσοδο αλλοδαπών, υπονομεύει την ασφάλεια της χώρας μας και ουδείς από τους εντεταλμένους δείχνει ότι ανησυχεί!!

Σήμερα στον πρωινό περίπατο έπεσα πάνω στο περίεργο εικονιζόμενο όχημα με πλήρη λειτουργία του εξοπλισμού του ενώ την ίδια ώρα περιπολούσαν στο στενό πολεμικά, ακταιωροί κλπ. Το πλησίασα, το φωτογράφισα, το περιεργάστηκα ουδείς από τους ερμητικά κλεισμένους εποχούμενους ενοχλήθηκε. Επιστρέφοντας έστειλα το ακόλουθο στις τοπικές εφημερίδες για δημοσίευση:

"Το εικονιζόμενο όχημα στις φωτογραφίες που επισυνάπτω με αδιαφανή τζάμια και ξένες πινακίδες είναι σταθμευμένο (ενδεχομένως μέρες) στην περιοχή μεταξύ Καρφά και Αγίας Ερμιόνης της Χίου, στην οροφή του φέρει περιστρεφόμενες κάμερες, διόπτρες, κεραίες και ενδεχομένως διαθέτει και άλλον εξοπλισμό εντός του που δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστεί από έξω. Οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες στις : 20/10 07:50 τοπική ώρα. Ρωτώ δημοσίως δια του τύπου κάθε Δημόσια και Κρατική Αρχή του τόπου:

Ι. Είναι εις γνώση κάποιου κρατικού φορέα η κυκλοφορία του εικονιζόμενου οχήματος;
ΙΙ. Σε ποιον ανήκει;
ΙΙΙ. Τι είδους όχημα είναι;
IV. Τι εξοπλισμό έχει;
V. Έχει άδεια για τον εξοπλισμό που φέρει;
VI. Τι δραστηριότητες ασκεί;
VII. Συλλέγει πληροφορίες και που αποστέλλονται;
VIII. Ποιον φορέα ελληνικό ή της αλλοδαπής υπηρετεί;
IX. Οι πληροφορίες που τυχόν συλλέγει ποια ελληνική Αρχή τις ελέγχει;
Χ. Ποιοι είναι "πλήρωμα" του οχήματος;

Με την ελπίδα ότι κάποιος φορέας θα απαντήσει, Σταύρος Γ. Μιχαηλίδης Υποναύαρχος (ε.α) Λ.Σ.

http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2016/10/blog-post_982.html

3 comments :

Anonymous said...

Μα ειναι δυνατον ενας υποναυαρχος να δωσει δημοσια αυτες τις φωτο και τις πληροφοριες?

ΙΣΧΥΣ said...

E.A (ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ), ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. ΑΚΟΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ, ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ , ΑΛΛΑ ΟΥΔΕΙΣ ΣΤΗΝ ΝΗΣΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΙ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΠΩΣ ΚΑΝΕΙ. ΤΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΑΠΟ ΤΑ ΛΙΓΑ ΠΟΥ ΜΑΘΑΜΕ ΟΥΤΕ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΟΥΤΕ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΧΗΜΑ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΕΜΑΘΑΝ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ. ΑΦΟΥ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΠΟΥ Ο ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ.

ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΔΡΟΥΣΑΜΕ ΚΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΡΑΣΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΠΟΛΥ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ. ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ (ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΟΥΜΕ) ΤΟ ΟΧΗΜΑ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΓΙΑ ΚΑΜΠΟΣΕΣ ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΚΙ ΕΥΓΕΝΙΚΑ ΡΩΤΑΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΡΚΟΥΝΤΩΣ ΠΕΙΣΤΙΚΟΙ. ΟΥΤΕ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΟΥΤΕ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ, ΔΙΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΛΛΟ ΣΟΥΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΗΜΑ ΣΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ..."ΜΠΑΤΕ ΣΚΥΛΟΙ ΑΛΕΣΤΕ...". 6-7 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ, ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΧΕΙΙΡΟΤΕΡΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ.

ΙΣΧΥΣ said...

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΕΟΝ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ FRONTEX. ΤΩΡΑ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟΝ ΟΙ Ε.Δ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗΝ FRONTEX ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΙΣ.