13/10/2016

ΝΑΤΟ: Τι συζητήθηκε στη Νάπολη

Η δημιουργία ενός συντονιστικού κέντρου συλλογής και αξιολόγησης πληροφοριών στη Νάπολη της Ιταλίας αποφασίστηκε στην Σύνοδο Αρχηγών του ΝΑΤΟ για τη Νότια Πτέρυγα της Συμμαχίας,στην οποία συμμετείχε ο Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης.Κέντρο στο οποίο θα συγκεντρώνονται όλες οι πληροφορίες από τις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ αλλά κι απ΄ όσες συνεργάζονται σε επιχειρήσεις που έχουν να κάνουν με το προσφυγικό και την τρομοκρατία.

Τα σημαντικά συμπεράσματα που προκύπτουν είναι δύο:
• Το πρώτο ότι το ΝΑΤΟ μπαίνει ολοταχώς σε μια νέα περίοδο “Ψυχρού Πολέμου” με τη Ρωσία να εξελίσσεται σε απειλή-εμμονή.Λίγες ήταν οι ψύχραιμες φωνές που ακούστηκαν. Φυσικά προσφυγικό και τρομοκρατία συζητήθηκαν αλλά η Ρωσία φαίνεται ότι θα είναι πλέον σχεδόν μόνιμα στην κορυφή της ατζέντας τέτοιων συναντήσεων.
• Το δεύτερο συμπέρασμα είναι πως οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις σε αμυντικό τουλάχιστον επίπεδο διανύουν περίοδο που θυμίζει… μήνα του μέλιτος.

Ο Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Αποστολάκης είχε στο περιθώριο της Συνόδου επαφή με τον SACEUR ο οποίος του εξέφρασε για ακόμη μια φορά την ικανοποίησή του για όσα είδε κι άκουσε στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα. Ο Α/ΓΕΕΘΑ έχει επίσης “χτίσει” μια εξαιρετικά θετική σχέση και με την Michelle Howard ,η οποία περιλαμβάνεται στις ψύχραιμες φωνές που προαναφέραμε σ΄ ότι έχει να κάνει με τη “ρωσική απειλή”. Το ερώτημα είναι πόσο θα επωφεληθούμε απ΄ αυτή τη καλή σχέση που υπάρχει. Να σημειωθεί ότι ο Τούρκος Αρχηγός Ενόπλων Δυνάμεων δεν πήγε στη Σύνοδο. Η ελληνική πλευρά όταν η συζήτηση ήρθε στην νατοϊκή παρουσία στο Αιγαίο για το προσφυγικό, υποστήριξε τη συνέχιση της αποστολής μέχρι να βρεθεί τουλάχιστον μια μεταβατική λύση. Αν αυτή είναι η περιβόητη ευρωπαϊκή ακτοφυλακή το ΝΑΤΟ θα παραμείνει για πολύ καιρό ακόμη στο Αιγαίο…

http://www.militaire.gr/

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": Η ΚΑΛΗ ΣΧΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΥΓΚΥΡΙΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ. ΟΣΟ ΑΥΤΗ Η ΚΑΛΗ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ, ΔΕΝ ΠΟΣΟΤΙΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΑΙ ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΣΚΟΠΗ. ΟΙ ΗΠΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΥΡΙΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ. ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΘΕΛΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΔΙΩΧΘΟΥΝ ΟΥΤΕ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΝ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ... "ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ" ΚΑΙ "ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ". ΑΡΑ ΔΩΡΟΝ ΑΔΩΡΟΝ. 

No comments :

Post a Comment