17.10.16

Ξεκινά η δημιουργία του «Ανθρώπινου Ατλαντα». Θα καταγράφει κάθε κύτταρο στο ανθρώπινο σώμα

Είναι η πρώτη φορά που θα επιδιωχθεί κάτι τέτοιο και το εγχείρημα θυμίζει το Πρόγραμμα Ανθρωπίνου Γονιδιώματος που «διάβασε» το DNA του ανθρώπου. Ο «Ανθρώπινος Κυτταρικός Άτλας» -που αναμένεται να πάρει τουλάχιστον μια δεκαετία για να δημιουργηθεί- θα «χαρτογραφήσει» τα είδη και τις ιδιότητες όλων των ανθρωπίνων κυττάρων σε όλους τους ιστούς και σε όλα τα όργανα, ώστε να δημιουργήσει ένα «χάρτη αναφοράς» του ανθρωπίνου σώματος. Το πρώτο βήμα έγινε χθες σε διεθνή συνάντηση στο Λονδίνο, μετά από πρωτοβουλία του κοινού Ινστιτούτου Broad των πανεπιστημίων ΜΙΤ και Χάρβαρντ, καθώς και του βρετανικού Ινστιτούτου Wellcome Trust. Αποφασίσθηκε ότι ο Άτλας θα είναι ελεύθερα προσβάσιμος στους επιστήμονες και γιατρούς όλου του κόσμου, βοηθώντας τους έτσι να δώσουν πιο αποτελεσματικά τη μάχη κατά των διαφόρων ασθενειών, διευκολύνοντας τόσο καλύτερες διαγνώσεις όσο και θεραπείες. Το ανθρώπινο σώμα αποτελείται από τρισεκατομμύρια κύτταρα, αδύνατο να υπολογισθούν πόσα ακριβώς, αλλά εκτιμώνται σε περίπου 35 τρισεκατομμύρια. Τα εγχειρίδια βιολογίας και ιατρικής αναφέρουν ότι στο σώμα μας υπάρχουν περίπου 200 διαφορετικά είδη κυττάρων, αλλά οι επιστήμονες θεωρούν σίγουρο ότι στην πραγματικότητα υπάρχουν αρκετά περισσότερα. Σε πρώτη φάση, θα γίνουν ορισμένα πιλοτικά ερευνητικά προγράμματα και θα συνταχθεί μια «Λευκή Βίβλος» για τα επόμενα βήματα. Οι συνεχείς βελτιώσεις στην τεχνολογία γεννούν την αισιοδοξία ότι πλέον ένας τέτοιος κυτταρικός «Άτλας» είναι εφικτός. Η Πρωτοβουλία Τσαν-Ζάκερμπεργκ, που έχουν ιδρύσει ο επικεφαλής του Facebook και η σύζυγός του, έχει ήδη κάνει γνωστό ότι θα στηρίξει χρηματοδοτικά το εγχείρημα.

ΑΜΠΕ

1 comment :

Anonymous said...

ΩΣΤΕ Ο «Ανθρώπινος Κυτταρικός Άτλας» ΚΑΙ ΤΙ ΣΥΜΠΤΩΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ "ΑΤΛΑΣ",ΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΔΕΙ ΣΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥΣ ΤΣΑΝ ΚΑΙ ΖΑΚΕΡΜΠΕΡΓΚ ΘΑ ΔΕΙ ΑΥΤΟ

http://www.naftemporiki.gr/fu/p/1038118/638/399/0x0000000000f30b30/2/mark-zoukermpergk-prisilla-tsan.jpg

ΕΒΡΑΙΟΧΑΖΑΡΟΣ ΚΑΙ ΚΙΝΕΖΑ..ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΧΑΖΑΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΙΝΕΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΛΦΙΑ.!!ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΓΟΝΟΤΥΠΟ...ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΣΑΝ ΑΤΛΑΝΤΟΓΕΝΗ ΥΒΡΙΔΙΑ ΚΑΝΟΥΝ , ΨΑΧΝΟΥΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΟΥΣ ΑΤΛΑΝΤΕΣ...ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΓΟΝΙΔΙΟ.!!ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΗΤΑΝ Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ "ΘΕΙΚΗ" ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗ...ΚΑΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟ ΕΧΑΣΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΗΙΝΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ.(ΠΛΑΤΩΝ ΚΡΙΤΙΑΣ.)

ΧΧΧΧ.