09/10/2016

Η.Β: Κοινή άσκηση και θερμή υποστήριξη στα Τίρανα

Η Βετανία φαίνεται ότι έχει κι αυτή τοποθετήσει κάτω από τις”φτερούγες” της την Αλβανία. Διαχρονικά η Βρετανία στήριζε όσους είχαμε “απέναντί” μας και εξακολουθεί να το κάνει όπως φαίνεται… Το Βασιλικό Ναυτικό και δύναμη των Royal Marines βρίσκονται στην Αλβανία και “δίνουν τα φώτα τους” στις ΕΔ της Αλβανίας με αφορμή την άσκηση “Αλβανικός Λέοντας”. Η Βρετανία έχει στείλει τα πλοία HMS Ocean και HMS Bulwark. Στην άσκηση συμμετέχουν 250 όλοι κι όλοι Αλβανοί. Γίνεται μια εβδομάδα μετά από την επίσκεψη του Βρετανού υπουργού Άμυνας, Μάϊκλ Φάλον στα Τίρανα και επιβεβαιώνει όπως λέει το Λονδίνο την δέσμευσή του να συνεργαστεί στενά με την Αλβανία. Ο Φάλον την περασμένη εβδομάδα από τα Τίρανα μίλησε για στενή συνεργασία Βρετανίας-Αλβανίας στις “προκλήσεις ασφαλείας στα Βαλκάνια”. Θα πρέπει ίσως να του υπενθυμίσει κάποιος ότι πολλά απ΄ αυτά τα προβλήματα προκαλούνται από τα Τίρανα και τα όσα απαράδεκτα και αλυτρωτικά υποστηρίζει.

Οι Βρετανοί πάντως έδειξαν το ενδιαφέρον τους για την στρατιωτική συνεργασία με τα Τίρανα με την παρουσία τους στην άσκηση που διεξάγεται στην οποία συμμετέχουν ελικόπτερα Chinook και Apache. Το Βρετανικό υπουργείο Άμυνας υποστηρίζει ότι η συμμετοχή σ΄ αυτή την άσκηση αποδεικνύει την δυνατότητα που έχουν οι ΕΔ της Βρετανίας να αναπτύσσονται γρήγορα οπουδήποτε και αυτό ακούγεται μάλλον ως “καρφί” προς την Ε.Ε η οποία έχει αρχίσει να καταλαβαίνει ότι μετά από το Brexit οι όποιες στρατιωτικές δυνατότητες είχε έχουν δραματικά μειωθεί. Στρατιωτικά η ΕΕ έχει ανάγκη το Λονδίνο κι αυτό θα το βρίσκει διαρκώς μπροστά της. Η επίσημη ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης για την συμμετοχή στην άσκηση της Αλβανίας αναφέρει ότι αποτελεί το αποκορύφωμα μιας μακράς περιόδου εκπαίδευσης στη θάλασσα που κατέληξε στο “παράκτιο περιβάλλον της συμμάχου μας στο NATO, Αλβανίας”.

Με δυο λόγια η Βρετανία κάνει επίδειξη των στρατιωτικών της δυνατοτήτων στους Ευρωπαίους για να τους υπενθυμίσει ότι παρά το Brexit την έχουν ανάγκη. Απο την άλλη δίνει τις “αυτοκρατορικές” της “ευλογίες” σε μια χώρα “ταραξια” των Βαλκανίων. Η Αλβανία είναι η αμέσως επόμενη πιο “προβληματική” χώρα της περιοχής, μετά από την Τουρκία. Και οι δύο ταραξίες έχουν ως στόχο την Ελλάδα. Η βρετανική υποστήριξη στα Τίρανα και τον Ράμα δεν μπορεί να μας αφήνει αδιάφορους.

http://www.militaire.gr/

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ, ΑΛΛΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΘΥΜΙΣΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΤΙ ΕΛΕΓΕ ΑΥΤΟΣ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΤΟΥ ΣΙΝΑΦΙΟΥ ΤΟΥ, ΟΤΑΝ Η ΑΛΒΑΝΙΑ ΕΠΙΔΙΩΚΕ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΘΕΛΑΜΕ. ΕΠΙΣΗΣ ΦΩΝΑΖΑΜΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΗΜΑΣΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΑΛΒΑΝΙΑ ΠΡΙΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΙΣΔΟΧΗ ΤΗΣ. Ο ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΙ ΕΛΕΓΑΝ; ΘΥΜΑΤΑΙ; ΕΠΙΣΗΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ,
- ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΠΕΡΙΟΧΩΝ (ΠΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΟΖ);
- ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΣΤΩ ΤΟ "ΨΑΡΟΚΑΙΚΟ" ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΩΣ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ, ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΩΣ ΚΑΡΠΑΖΟΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΚΟΡΙΖΙΚΟΥΣ;

No comments :

Post a Comment