18/10/2016

Μερικές επισημάνσεις για την παρουσία Κουρουμπλή στο Συνέδριο ΕΥΠ

Όποιος θεωρεί ότι ο ρόλος της ΕΥΠ κατέστη κεντρικός λόγω των εξελίξεων είναι στην καλύτερη περίπτωση ανεπαρκής και στη χειρότερη επικίνδυνος. Διότι για πολλά όσα συμβαίνουν σήμερα, υπάρχουν καταγεγραμμένα σε προειδοποιήσεις της Υπηρεσίας, την οποία είχαν γραμμένη στα παλαιότερα των υποδημάτων τους, ΟΛΟΙ, διακομματικά. Οι μεν «παραδοσιακοί» της Μεταπολίτευσης ΠΑΣΟΚ και ΝΔ φρόντισαν να την καταστήσουν κομματικό παραμάγαζο όπου δεν έμπαινες μέσα εάν δεν είχε σύσταση από πολύ υψηλά κλιμάκια και – σύμφωνα με πληροφορίες… – τα κλιμάκια αυτά μοίραζαν τις θέσεις μεταξύ τους, μια μοιρασιά που ΔΕΝ απέκλειε την εκάστοτε αντιπολίτευση. Οι σημερινοί δείχνουν σε πολλαπλά επίπεδα να έχουν ως προτεραιότητα την άλωση του κρατικού μηχανισμού, οπότε θα μας περνούσαν και για κορόιδα αν πιστεύαμε ότι με κάποιο μαγικό τρόπο θα εξαιρούνταν από τον κανόνα η ΕΥΠ, ασχέτως ενδεχομένως καλών προθέσεων σε διάφορα επίπεδα. Όταν λέει ο υπουργός ότι «όλα τα κόμματα πρέπει να απαλλαγούν από τον πειρασμό να παρεμβαίνουν στην Υπηρεσία αυτή», εμείς διαβάζουμε α) δήλωση… προθέσεων, το είπαμε δηλαδή αλλά δεν ξέρουμε αν γίνεται και β) έμμεση–προληπτική απολογία διότι δεν ξεχνά ότι και ο ίδιος υπηρέτησε έναν πολιτικό–κομματικό φορέα και ένα σύστημα που φρόντιζε για μια «πιστή υπηρεσία»… the Greek way. Κι αυτό για τον επιπρόσθετο λόγο ότι ως είθισται στην Ελλάδα, μας παίρνει δυο δεκαετίες -το λιγότερο- να ξεκολλήσουμε από στερεότυπα του παρελθόντος (τα ίδια έκαναν και με τις ειδικές δυνάμεις στο στράτευμα) και διάφοροι περίεργοι τύποι έβλεπαν συνωμοσίες για πραξικοπήματα για να βολεύουν μέσα τα δικά τους «μαντρόσκυλα» και να αξιοποιούν στη συνέχεια την πρόσβαση.

Όσον αφορά τη στελέχωση της ΕΥΠ που θα προχωρήσει σιγά σιγά, πρώτον «να τα δούμε και να μην το πιστέψουμε» αν δεν υπάρξουν οι συνήθεις «συστάσεις» διαφόρων για υποψηφίους, ακόμα και αν υπάρχουν καλές προθέσεις. Στην Ελλάδα ζούμε. Βέβαια, δεν γνωρίζουμε αν έχουν ενημερώσει τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, ότι το γνήσιο τέκνο της αλλαγής, πρώην πολιτικός του φίλος και σύντροφος, ονόματι Χρήστος Παπουτσής, είχε εκδώσει Προεδρικό Διάταγμα βάσει του οποίου οι υποψήφιοι θα έπρεπε να εξεταστούν, μεταξύ άλλων και στο αντικείμενο της κατασκοπείας και της αντικατασκοπείας; Κι εμείς που νομίζαμε ότι θα μπουν μέσα για να τα διδαχθούν… Άρα πρέπει να δουν και αυτό μεταξύ άλλων. Ο υπουργός, αφού πρώτα υποσχέθηκε προσπάθεια για μισθολογικές αυξήσεις (ορθότατο και πρέπει να γίνει στην Ελλάδα της ισοπέδωσης των πάντων) έδωσε λέει ραντεβού στους συνδικαλιστές της υπηρεσίας να συζητήσουν για τα προβλήματα της υπηρεσίας. Εδώ αρχίζει άλλη μια σειρά προβλημάτων.

Το πρώτο είναι κάπως… πολιτικό. Καλά, δεν είναι υπεύθυνος ο αναπληρωτής υπουργός ΠΡΟΠΟ για την υπηρεσία; Για ποιον λόγο πήγε ο Κουρουμπλής στην ΕΥΠ; Κάτι θα μας διαφεύγει, δεν υπάρχει άλλη εξήγηση. Αν αρχίζαμε τα πολιτικάντικα, θα έπρεπε να «μυριστούμε» εκλογές! Αλλά πέραν αυτού, αναρωτήθηκε μήπως ο υπουργός μας, ποιον ακριβώς θα συναντήσει; Τον έχουν ενημερώσει ότι εις εκ των «υποψηφίων παρόντων στη συνάντηση», έχει παραπεμφθεί αρμοδίως στο υπηρεσιακό – πειθαρχικό συμβούλιο με το ερώτημα της αργίας (μη γράφουμε τώρα γι’ αυτά, θα ξημερώσουμε), ενώ επί χρόνια τελεί και σε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα για την περίφημη υπόθεση του άλλου αστέρα πρώην συντρόφου του Κουρουμπλή, του Μιχάλη Καρχιμάκη, που οδεύει πλέον προς το ακροατήριο, χωρίς αυτό ασφαλώς να αναιρεί το τεκμήριο της αθωότητας για οποιονδήποτε; Ή θα αιφνιδιαστεί αφού πλέον απέχουμε πλέον μόνο μερικές ώρες; Τούτων λεχθέντων και καθώς περνά από το μυαλό μας «πιασάρικος-δημοσιογραφικός τίτλος» για την ανάρτηση «άφησε – το “αμόλησε το απορρίψαμε” – την πινελιά του και στην ΕΥΠ ο Κουρουμπλής», θα αντισταθούμε στον… κιτρινισμό και αποτασσόμενοι τον… Μαμωνά, θα επιλέξουμε κάτι σαφώς πιο συμβατικό. Και για επίλογο, μη νομίζει κανείς ότι βλέπουμε οράματα βραδιάτικα, ας δούμε ένα ρεπορτάζ της εποχής.

Για του λόγου δε το αληθές και επειδή παρέλασαν κατά καιρούς διάφοροι λέγοντας το μακρύ και το κοντό τους στο συνέδριο της υπηρεσίας, μια ματιά στο τι είχε πει ο ίδιος ο Χρήστος Παπουτσής. Για να μην ανοίξουμε τώρα θέμα ότι ακούγαμε… διάφορα εκείνη ην εποχή, ο τότε υπουργός μας, αφού όπως προκύπτει από απάντηση που έδωσε σε ερώτηση που του είχε υποβληθεί στο Κοινοβούλιο από τον πρώην διοικητή της Υπηρεσίας και τότε βουλευτή του ΛΑΟΣ, πρέσβη επί τιμή Ιωάννη Κοραντή, ή δεν γνώριζε, ή δεν έλεγε την αλήθεια, αφού υποστήριζε πως οι υποψήφιοι για την ΕΥΠ εξετάζονταν μόνο σε… γλώσσες, σε μια περίοδο που εκτός των άλλον είχαν εισαχθεί και ψυχομετρικά τεστ. Ο ίδιος κοπτόταν για τα μεταπτυχιακά στον τομέα «intelligence» στο εξωτερικό, τη στιγμή κατά την οποία στη χώρα το αντικείμενο βρίσκεται στα σπάργανα και φυσικά, όπως όλα τα υπόλοιπα, πάσχει από τη γενικότερη παθογένεια του συστήματος πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, που είναι εν πολλοίς χειρότερο από τις προσλήψεις στην ΕΥΠ Άρα, κάποιος να ενημερώσει τον υπουργό μας, τον Κουρουμπλή και ο ίδιος να δαπανήσει λίγο χρόνο να ξανασκεφθεί όσα είπε…

http://www.defence-point.gr/news/?p=163118

1 comment :

  1. ΣΧΕΤΙΚΟ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΛΙΟ:
    Τις "πατάτες" Παπουτσή τρέχουν να προλάβουν καλοθελητές

    https://kostasxan.blogspot.gr/2012/01/blog-post_5289.html

    ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΙΘΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ...
    ΣΥΜΦΩΝΕΙ Ο ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΠΑΠΟΥΤΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΠ;;;
    ΑΝ ΝΑΙ ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΠΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΡΕΧΕΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΝΑ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΓΡΑΦΤΟΥΜΕ;;;

    ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΕΙ ΟΤΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΠ ΜΕΤΑ ΤΟ 2000 ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΨΧΜ ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ... ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΣΥΡΙΖΑΙΟΙ... ΧΑΧΑΧΑ!!!

    ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ...;;; ΧΑΧΑΧΑ!!!

    ReplyDelete