03/10/2016

Τουρκία: Νέα δυσμενή στοιχεία για την αληθινή κατάσταση της οικονομίας

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΑΠΥΘΜΕΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΙΜΙΩΔΟΥΣ ΒΛΑΚΕΙΑΣ.

ΓΙΑΤΙ; ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΥΝ, Η ΛΥΣΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΑΜΕΣΑ. ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ, ΝΑ ΑΥΞΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΝ ΕΤΣΙ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ. ΣΩΣΤΑ; ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΑΣ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ; ΕΛΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΑΛΛΑ ΞΟΔΕΥΟΥΝ ΜΑΝΙΩΔΩΣ ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΤΟΥΣ...

ΟΙ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΥΘΥΝΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΣΤΟ ΔΙΗΝΕΚΕΣ ΠΑΓΙΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ. ΤΜΗΜΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΤΟΝΩΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΕ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΧΕ ΑΓΓΙΞΕΙ ΤΟ 35% ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΕΣ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΣΕ ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΜΕΤΩΠΑ. Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΟ ΣΠΟΡ, ΟΠΩΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑΝ ΚΑΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΝ ΕΣΧΑΤΩΣ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΟΙ ΡΩΣΣΟΙ, ΕΙΔΙΚΑ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΕ ΚΑΤΟΧΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΡΟΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ.

ΟΙ ΗΠΑ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ; ΟΙ ΗΠΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΔΟΛΑΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ (ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΟ ΛΕΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ) ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ. ΕΓΓΥΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΟΛΑΡΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΑΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ. ΟΙ ΗΠΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΟΒΟΥΝ ΟΣΟ ΘΕΛΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΕΙΡΑΖΕΤΑΙ Η ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΙΣΟΤΙΜΙΑ. ΑΥΤΟ ΤΙΣ ΚΑΝΕΙ ΙΚΑΝΕΣ ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ ΔΑΠΑΝΕΣ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΤΟΥΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ.

ΕΜΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΟΠΩΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ; ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ Ε.Ε ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ, (ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ) ΠΟΥ ΘΙΓΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ.  ΑΝ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ Ε.Ε ΕΙΤΕ ΘΑ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ, ΕΙΤΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΕΙ.

ΤΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ; ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΟΛΗΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΙ Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ, ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΩΣ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΙΣΧΥΡΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ή ΜΕ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ή ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΧΑΜΗΛΟΤΟΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΥΣΚΑ. (ΣΧΕΤΙΚΟ: ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ...ή ΠΩΣ ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ ΔΙΑΓΡΑΦΩ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ...ΧΡΕΗ ΜΟΥ)

ΙΣΧΥΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΣΩΡΕΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΙΝΑ. ΟΣΟ Η ΚΙΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ, ΤΟΣΟ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΟ 2002 ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ. Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΗ ΑΙΤΙΟΛΟΓΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ. Η ΕΞΗΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΞΗΓΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΚΛΟΓΗ ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΓΟΥΝ ΤΗΝ ΝΕΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΛΙΡΑ,  ΟΥΤΕ ΠΩΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΙΚΡΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ , ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΜΕΓΑΛΙΘΙΚΑ ΕΡΓΑ ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΥΖΕΥΞΗΣ ΤΟΥ ΒΟΣΠΟΡΟΥ, ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΚΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ.

Το Τουρκικό Ινστιτούτο Στατιστικής μετρά συχνά με περίεργο τρόπο τα οικονομικά δεδομένα της χώρας, χωρίς να αποκλείεται και η πιθανότητα «μαγειρέματός» τους. Ωστόσο, ακόμα κι έτσι, τα στοιχεία για τη φτώχεια στην Τουρκία δεν μπορούν πλέον να κρυφτούν. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία υπάρχει πιθανότητα κοινωνικής έκρηξης ως συνέπεια της αστάθειας, εσωτερικής και εξωτερικής. Παράλληλα αποκαλύπτουν πως η ανεργία έπιασε και πάλι διψήφιο νούμερο, φτάνοντας στο 10.2% τον Ιούνιο, με τους νέους ανέργους έως 24 ετών να αυξάνονται κατά 2,8%. Η ίδια υπηρεσία ανακοίνωσε στις 9 Σεπτεμβρίου αύξηση του τουρκικού ΑΕΠ κατά 3,1%, σε σχέση με το περσυνό, παρουσιάζοντας όμως μείωση στο πρώτο τέταρτο του έτους κατά 4,8%. Η οικονομική ανάπτυξη προήλθε κυρίως από τις δημόσιες δαπάνες που αυξήθηκαν κατά 50% παρά από επενδύσεις ή εξαγωγές. Ήταν το τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο που η οικονομική ανάπτυξη αυξήθηκε λόγω της αύξησης των κρατικών δαπανών. Και η αύξηση των κρατικών δαπανών προέρχεται κυρίως από αύξηση των κονδυλίων για την άμυνα και την ασφάλεια και την αύξηση κονδυλίων για την αντιμετώπιση των Κούρδων παρά από τη βελτίωση του βοιωτικού επιπέδου των πολιτών, την πρόσκληση επενδύσεων ή την καταπολέμηση της ανεργίας. Στην πραγματικότητα η τουρκική οικονομία έχει καταστεί πολεμική οικονομία.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία οι δημόσιες δαπάνες δεν συνεισφέρουν το παραμικρό στο 80% του τουρκικού πληθυσμού ο οποίος καθίσταται φτωχότερος, με τους πλούσιους να γίνονται πλουσιότεροι. Τα στοιχεία καταγράφουν το διευρυνόμενο χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών. Το πλουσιότερο 20% του τουρκικού πληθυσμού κατέχει το 46,5% του συνολικού εθνικού εισοδήματος αυξάνοντας το ποσοστό αυτό συνεχώς. Με άλλα λόγια στην Τουρκία των 78,7 εκ. κατοίκων τα 15,7 εκ. ζουν καλά ενώ τα υπόλοιπα 63 εκ. καθίστανται συνεχώς φτωχότεροι. Παράλληλα, 12 εκ. Τούρκοι ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, ενώ το 67,95 των Τούρκων είναι χρεωμένοι και το 71,4% αυτών δεν μπορούν να κάνουν ούτε μια εβδομάδα διακοπές. Ακόμα χειρότερα το 35,8% δεν μπορεί να έχει στο τραπέζι του κρέας, ψάρι ή πουλερικά ούτε καν κάθε δύο ημέρες. Οι προσδοκίες στα τουρκικά νοικοκυριά καταγράφονται, κατά συνέπεια, χαμηλές. Η κυβερνητική κοινωνική και οικονομική πολιτική δουλεύει ξεκάθαρα για τους πλούσιους. Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Μεχμέτ Σιμτσέκ παραδέχτηκε πως οι οικονομικοί στόχοι για το 2016 δεν είναι δυνατό να επιτευχθούν και ζήτησε αναπροσαρμογή του μεσοπρόθεσμου κυβερνητικού οικονομικού προγράμματος.

«Οι διεθνείς εξελίξεις δεν είναι αυτές που περιμέναμε, οι συγκρούσεις στην περιοχή συνεχίζονται, η τρομοκρατία στη χώρα αναπτύσσεται και είχαμε να αντιμετωπίσουμε και την απόπειρα πραξικοπήματος», δικαιολογήθηκε ο Σιμτσέκ. Για να αυξήσει την κατανάλωση η τουρκική κυβέρνηση εξετάζει αύξηση του χρόνου αποπληρωμής δανείων και χρεών, ενώ εξετάζονται και άλλα μέτρα. Αυτά τα μέτρα όμως δεν σώζουν την πλειοψηφία των Τούρκων που ασφυκτιούν. Σύμφωνα με τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός, Μπινάλι Γιλντιρίμ, οι πιστωτικές κάρτες θα μπορούν να εξοφληθούν σε διάστημα 72 μηνών (μηνιαίες δόσεις), ενώ για τα καταναλωτικά δάνεια θα αυξηθεί ο χρόνος αποπληρωμής τους από 36 σε 48 μήνες. Ωστόσο, θα αυξηθεί το κατώτατο πιστωτικό όριο για τις κάρτες από 4.000 λίρες σε 5.200 (σε δολάρια, από 1.342 σε 1.745) το οποίο αντιστοιχεί στο τετραπλάσιο του βασικού μισθού. Τα στεγαστικά θα δίνονται σε ποσοστό 80% της αξίας του ακινήτου έναντι 75% που ήταν μέχρι σήμερα, για να τονωθούν οι τομείς των κατασκευών και των ακινήτων. Όλα όμως αυτά σε μια ήδη υπερδανεισμένη κοινωνία, αφού το 67,9% των πολιτών είναι χρεωμένο και με τα νέα μέτρα είναι πιθανό να βυθιστεί περεταίρω στα χρέη. Οι δε πολύμηνες δόσεις στο πλαίσιο των ρυθμίσεων των οφειλομένων, σημαίνει οι δανειολήπτες και οι κάτοχοι πιστωτικών καρτών θα επιβαρυνθούν με ακόμα περισσότερους τόκους, ενώ όσοι αναδιαρθρώσουν τν δανεισμό τους, θα μπουν στα μαύρα κατάστιχα των τραπεζών και δεν θα μπορούν να πάρουν άλλο δάνειο ή κάρτες.

Με στοιχεία από το ρεπορτάζ του Ζουλφικάρ Ντογκάν για το http://www.al-monitor.com/

http://www.defence-point.gr/news/?p=162020

ΣΧΕΤΙΚΟ:  https://isxys.blogspot.com/2014/10/t.html

6 comments :

  1. Anonymous3/10/16 15:16

    αγαπητε ισχυς
    συμφωνα με το μπολγκ https://hellenicsunrise.blogspot.gr/ το καταρ και λοιποι αραβες κροισοι βρισκονται πισω απο την οικονομια της τουρκιας.
    το καταρ ενισχυσε με μυθικα ποσα και κινησε την τουρκικη οικονομια το καταρ κανει κουμαντο και σε γερμανια αγγλια
    αρα τι απ τα 2 ισχυει για την τουρκια,η κινα η το καταρ και λοιποι πετρελαιαδες????

    ReplyDelete
  2. Anonymous3/10/16 17:45

    Επισης συμφωνα με δικη σας αναρτηση εδω :
    https://isxys.blogspot.com/2016/10/blog-post_74.html

    ο κυριος Χατζησσαβας μας δειχνει με φωτο τους χρηματοδοτες του τουρκου προεδρου,που δεν ειναι κινεζοι αλλα σαουδαραβες η καταριανοι συμφωνα με την εικονα.

    ReplyDelete
  3. ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΝ ΘΕΣ ΠΡΩΤΑ ΑΥΤΟ: https://isxys.blogspot.com/2014/10/t.html

    1) ΤΟ ΚΑΤΑΡ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ , ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΣΥΝΔΥΑΣΕΙ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΜΕ ΤΗΝ Σ.ΑΡΑΒΙΑ.
    2) ΔΙΕΘΝΩΣ ΤΡΕΙΣ "ΟΝΤΟΤΗΤΕΣ" ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΙΤΥΧΩΣ, ΚΡΥΦΙΩΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ, ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΝΕΝΟΣ ΕΙΔΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΣ.
    Α) ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΚΙ ΑΟΡΙΣΤΩΣ ΑΠΛΑ ΜΕΤΑΚΙΝΟΝΤΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΑΝ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟΝ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ, ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΙΣΩΣ, ΠΑΛΙ ΟΜΩΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΔΙΟΤΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ.
    Β) ΟΙ ΗΠΑ ΚΟΒΟΝΤΑΣ ΔΟΛΑΡΙΑ ΚΑΙ ΧΡΕΩΝΟΝΤΑΣ ΤΑ, ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΤΟΤΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΘΑ ΕΝΤΟΠΙΖΟΝΤΑΝ.
    Γ) Η ΚΙΝΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΔΙΚΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΙ ΕΧΕΙ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ, ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΟΛΟΣ Ο ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΕΛΕΓΧΟΥ. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΩΣ ΩΣ ΑΛΛΗΘΕΙΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΑΠΟΔΟΣΕΩΝ ΠΟΥ ΑΥΤΗ ΔΙΔΕΙ.

    Η ΚΙΝΑ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΙΠΟΤΑ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΗΤΑΝ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΙΣΟΠΟΣΕΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ. ΑΓΟΡΑΣΕ ΧΡΕΟΣ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΜΕ ΧΡΕΟΣ. Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΔΩ, ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΙΣΤΗ ΣΥΜΜΑΧΟ ΚΑΙ ΒΟΗΘΟ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ. Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ , ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΓΕΦΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΑΣΗΣ. Η ΚΙΝΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΚΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΟ. Η ΚΙΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΦΕΘΟΥΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣ ΡΟΤΑ ΚΑΙ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ.

    ΓΙΑ ΑΛΛΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ (HELLENICSUNRISE) ΔΕΝ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΕΙΔΙΚΑ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΒΛΑΨΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΙ ΠΟΤΕ. Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥΣ ΕΞΑΛΛΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙKΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ. "ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΑΒΕΣ". ΟΥΔΕΙΣ ΕΞ ΑΥΤΩΝ ΟΜΩΣ ΕΨΑΞΕ ΝΑ ΔΕΙ ΑΝ ΟΙ ΑΡΑΒΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΣ ΕΙΧΑΝ ή ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΧΡΗΜΑΤΑ. ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΨΗ..."ΕΛΑ ΜΩΡΕ ΤΟΣΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΕΧΟΥΝ, ΛΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ";;; ΕΧΕ ΔΕ, ΥΠΟΨΙΝ ΣΟΥ ΠΩΣ ΤΟ ΚΑΤΑΡ ΕΙΔΙΚΑ ΕΧΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ Η Σ.ΑΡΑΒΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΕΝΑ ΑΒΥΣΣΑΛΕΟ ΕΛΛΕΙΜΑ.
    ΤΗΝ ΑΥΤΗ ΠΕΡΙΟΔΟ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΣΕ ΤΟ ΣΟΥΔΑΝ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΗΡΕ ΚΑΙ ΒΑΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ...ΤΗΝ ΚΙΝΑ.

    ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΟΨΗ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΜΕ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ. Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΟΨΗ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΕΡΜΗΝΕΥΣΕΙ ΕΠΙΤΥΧΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΕΝ ΑΝΤΙΘΕΣΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΨΑΧΝΟΝΤΑΙ.

    ReplyDelete
  4. Η Τουρκία δημιουργεί στρατιωτική βάση στο Κατάρ - Η Τουρκία "μαθαίνει" τα Mirage 2000 μέσω Κατάρ!
    https://isxys.blogspot.com/2015/12/blog-post_76.html

    Αναβάθμιση Τουρκίας στον Οργανισμό Συνεργασίας Σαγκάης
    https://isxys.blogspot.com/2013/04/blog-post_27.html

    ΟΙ ΦΩΤΟ ΜΕ ΑΡΑΒΕΣ, ΚΑΤΑΡΙΑΝΟΥΣ ή ΜΗ, ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ή ΜΗ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. Η ΑΠΟΨΙΣ ΤΟΥ Κου ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΙΑ ΜΕ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΠΛΗΝ ΕΜΩΝ. ΑΝ ΜΑΣ ΚΑΚΙΖΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΑΝΑΡΤΟΥΜΕ ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΟΨΗ ΤΟΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΟΧΟΙ ΣΕ ΠΑΜΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ.

    ΤΟ 85% ΤΩΝ ΣΥΝΟΛΙΚΩΝ ΕΤΗΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ 50% ΤΩΝ ΣΥΝΟΛΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ , ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ, ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ. ΑΝ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΗΤΑΝ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ Χ ΙΔΙΩΤΟΥ ΘΑ ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΝ, ΘΑ ΕΙΧΕ ή ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΚΕΡΔΗ , ΘΑ ΦΑΙΝΟΤΑΝ. ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΑΠΟ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ , ΟΧΙ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΑΛΛΑ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΣΙΝΕΣ.

    Η ΤΟΥΡΚΙΑ, ΤΟ ΚΑΤΑΡ Η Σ.ΑΡΑΒΙΑ, ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΑΤΑΡ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΙΑΝΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΤΟ ΚΑΤΑΡ (ή Η Σ.ΑΡΑΒΙΑ ή/και ΟΙ ΔΥΟ ΜΑΖΙ) ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΑΝΤΕΞΑΝ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΑΝ (ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ; ΑΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΕΓΙΝΑΝ ΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΦΤΕΡΟ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ) ΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ. ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΨΗΓΜΑ ΑΥΤΟΥ.

    ReplyDelete
  5. Anonymous3/10/16 18:55

    Αγαπητο Ισχυς,δεν κακιζω κανεναν,απλως μου κανει εντυπωση που ενας Χατσησσαβας,με δραση στην Τουρκια και δεν εχει αναφερει ποτε την χρηματοδοτηση της Τουρκιας απο την Κινα,λογικα δεν θα επρεπε να το ξερει?

    ReplyDelete
  6. ΕΚ ΠΕΙΡΑΣ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΕΙΣ, ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ, ΕΛΕΓΧΟΥΣ, ΟΤΙ ΨΑΧΝΕΙΣ ΒΡΙΣΚΕΙΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΔΟΜΗΜΕΝΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΑ, ΠΑΛΙ ΕΚ ΠΕΙΡΑΣ ΜΙΛΩΝΤΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΘΕΑ, ΑΡΚΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΙΡΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ. ΟΠΩΣ ΕΞΑΛΛΟΥ ΕΛΕΓΕ ΕΝΑΣ ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΣΕ ΜΕΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΟΣ ΑΡΘΟΥΡ ΝΤΟΙΛ , "ΟΤΑΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΕΙΣ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΟΣΟ ΑΠΙΘΑΝΟ ΚΙ ΑΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ". ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΚΡΙΝΟΥΝ ΣΚΟΠΙΜΟ ΚΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΘΕΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ.

    ΝΑ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΥΘΕΙ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ (ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗ) ...
    "ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΡΙΝ ΥΠΗΡΞΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΜΙΤ ΜΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ..."ΑΝΩΝΥΜΗΣ" (MSS) ΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ, ΥΠΟ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΤΗΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗΣ (ΟΧΙ ΤΗΣ ΓΝΩΣΤΗΣ ISI) ΑΛΛΑ ΜΙΑΣ ΑΛΛΗΣ ΤΗΣ I.B. Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (ΠΕΡΙΠΟΥ 8 ΣΤΕΛΕΧΗ ΣΥΝΟΛΟ) ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΕ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΕΚΠΛΗΞΗ. ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙ ΕΙΠΩΘΕΙ, ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ."(https://isxys.blogspot.com/2016/07/blog-post_442.html)

    ΝΑ ΚΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΠΟΥ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΜΕ ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ ΤΡΕΛΟΥΣ ΑΛΛΑ ΦΕΤΟΣ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΑΜΕ ΣΩΣΤΟΤΑΤΟΙ... https://isxys.blogspot.com/2011/07/blog-post_1456.html

    ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΕΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΙ ΕΝΑΝ ΚΟΛΟΣΣΟ ΤΩΝ ΗΠΑ: https://isxys.blogspot.com/2012/07/northrop-grumman.html

    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ, ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝΟΥΝ ΜΙΑ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΑ. ΜΕ ΤΑ ΜΕΣΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΝ ΔΥΝΑΜΕΘΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ. ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΙΟΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΟΥΤΕ ΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ. ΓΙΑ ΜΑΣ ΟΙ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΑΡΚΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ.

    ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ Ο Κος ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ (ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΥΨΗΛΑ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ) ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ. ΕΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΤΑ ΜΕΣΑ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ. ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΝΟΜΙΖΑΜΕ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟΝ ΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ. ΑΚΟΜΗ ΟΜΩΣ ΚΙ ΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΩΣ ΤΕΤΟΙΑ, Η ΤΟΥΡΚΟΣΙΝΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΛΕΟΝ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΟΛΥ ΕΞΩ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΡΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΜΠΟΛΛΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ.

    ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΑΔΥΝΑΤΟ Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΙ ΑΥΤΗ Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΠΟ 2005 ΚΙ ΕΝΘΕΝ ΝΑ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΑΒΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ. ΠΕΡΑΝ ΟΜΩΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΔΥΝΑΤΟΥ ΜΕΝΕΙ ΚΑΙ Η ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΙΟΣ ΤΕΛΙΚΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΟΦΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΙΣΧΥΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΣ, ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΣ, ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΩΣ ΤΟΥΡΚΙΑ.

    ReplyDelete