04/10/2016

Ο Ανώτατος συμμαχικός διοικητής Ευρώπης εν Αθήναις… και Κρήτη

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, υποδέχθηκε στο Στρατόπεδο «ΠΑΠΑΓΟΥ» τον Ανώτατο Διοικητή των Συμμαχικών Δυνάμεων Ευρώπης (Supreme Allied Commander Europe-SACEUR) και Δυνάμεων ΗΠΑ στην Ευρώπη (US European Command-EUCOM), στρατηγός Curtis M. Scaparroti, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα. Κατά τις διμερείς επαφές συζητήθηκαν θέματα που άπτονται των προκλήσεων που θέτει στη Συμμαχία το σύγχρονο περιβάλλον ασφαλείας, καθώς και η υλοποίηση των αποφάσεων που ελήφθησαν στην πρόσφατη Σύνοδο της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ σε επίπεδο Αρχηγών ΓΕΕΘΑ (Military Committee Conference in Chief of Staff Session– MC/CS), στο Σπλιτ της Κροατίας. Παράλληλα, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην υφιστάμενη στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας-ΗΠΑ καθώς και τις προοπτικές της περαιτέρω ενίσχυσής της. Επίσης, ο στρατηγός Curtis M. Scaparroti ενημερώθηκε από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ για τα σοβαρά θέματα και τις προτεραιότητες των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και παρακολούθησε την εξέλιξη και τις δραστηριότητες της άσκησης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2016» από το ενοποιημένο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων (ΕΘΚΕΠΙΧ) στο ΓΕΕΘΑ. Κατά την παραμονή του στο ΕΘΚΕΠΙΧ, ενημερώθηκε για τη λειτουργία και τις δυνατότητες που διαθέτει το κέντρο υπό την νέα του μορφή, συστεγάζοντας στον ίδιο χώρο όλα τα κλαδικά κέντρα επιχειρήσεων, στο πλαίσιο της βελτίωσης της αποτελεσματικότητας του.

Στις 4 Οκτωβρίου ο SACEUR, μαζί με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, θα επισκεφθεί στην Κρήτη: Τον Ναύσταθμο Κρήτης όπου θα ενημερωθεί για την οργάνωση, τη λειτουργία του και τις τεχνικοεπισκευαστικές δυνατότητες του.
Την 115 Πτέρυγα Μάχης όπου θα ενημερωθεί για την οργάνωση, λειτουργία και τις αποστολές που αναλαμβάνει στο πλαίσιο της αεράμυνας της χώρας καθώς και την συνδρομή που παρέχει στην εκπλήρωση διεθνών αμυντικών υποχρεώσεων της Ελλάδας.
Το Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ) στο οποίο θα ενημερωθεί για τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες και τα σχολεία που αναπτύσσει ως πιστοποιημένη νατοϊκή εκπαιδευτική οντότητα.
Επίσης, ο Α/ΓΕΕΘΑ και ο SACEUR θα απευθυνθούν στους συμμετέχοντες στο «Cyber Defence Conference in the Maritime Environment» το οποίο πραγματοποιείται στο ΚΕΝΑΠ από 4 έως 5 Οκτωβρίου 2016, τονίζοντας την κρίσιμη επιχειρησιακή λειτουργία του κυβερνοπολέμου στο σύγχρονο ενοποιημένο πεδίο των επιχειρήσεων.
Το Πεδίο Βολής Κρήτης στο οποίο θα ενημερωθεί για την οργάνωση και το πολυεθνικό πλαίσιο λειτουργίας του, ενώ θα γίνει επίδειξη προετοιμασίας βολής Κατευθυνομένων Βλημάτων Patriot.

http://www.defence-point.gr/news/?p=162067

No comments :

Post a Comment