07/09/2016

USAF: Αναζητά ιδιώτες χειριστές UAV

Δεν έχει μόνο έλλειμμα σε πιλότους μαχητικών η αμερικανική Αεροπορία (USAF), έχει και σε χειριστές μη επανδρωμένων αεροχημάτων, παρά το γεγονός ότι τα UAV παίζουν ολοένα και μεγαλύτερο ρόλο στις επιχειρήσεις, στο πλαίσιο των δυνάμεων που βρίσκονται ανεπτυγμένες σε πολλά σημεία του πλανήτη. Η λύση που έχει εξευρεθεί είναι να στρατολογηθούν ιδιώτες με συμβάσεις, οι οποίοι βέβαια αμείβονται καλύτερα από τα στελέχη της Αεροπορίας, κάτι που είναι φυσιολογικό να προκαλεί και δυσαρέσκεια στο προσωπικό, αν και οι ιδιώτες που επιχειρούν κοντά στις περιοχές ανάπτυξης, δεν έχουν δικαίωμα να εκτοξεύσουν πύραυλο εναντίον κάποιου στόχου και αναλαμβάνουν κυρίως τις αποστολές αναγνώρισης, παρέχοντας στη USAF βίντεο σε ζωντανό χρόνο. Ο αριθμός και η ταυτότητα των ιδιωτών που κάνουν αυτή τη δουλειά είναι προστατευμένη και θεωρείται κρατικό απόρρητο, αν και υπολογίζονται σε μερικές εκατοντάδες, πολλοί εκ των οποίων είναι πρώην χειριστές UAV, αξιωματικοί, ή πιλότοι μαχητικών. Την επόμενη διετία θα αυξηθούν στις τάξεις των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων για να καλυφθούν οι διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες.

http://www.defence-point.gr/news/?p=159934

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ. ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ. Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΑΣ, ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΕ UAV ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΔΟ ΑΣ ΠΟΥΜΕ 5ετίας. 

1 comment :

  1. Anonymous7/9/16 15:12

    Να τους δώσουμε το καστέλι (και να πάν να γαμηθούν οι χωριάτες) για βάση και να γίνετε η εκπαίδευση εδώ! (λέμε τώρα, σε κάποιαα άλλη ζωή)

    12G

    ReplyDelete