13/09/2016

Δύο νέα τυφέκια παρουσίασε η Kalashnikov. VSV-338 και SVK (ημιαυτόματο)

Το μεγάλου βεληνεκούς VSV-338, που ο οίκος Kalashnikov σχεδίασε και ανέπτυξε με δικιά του πρωτοβουλία και πόρους, έχει σχεδιαστεί για να βάλλει το φυσίγγιο .338 Lapua Magnum και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις καιρικές συνθήκες σε βεληνεκή έως και 1.500 μέτρα. Όλα τα εξαρτήματα του VSV-338 συναρμολογούνται επί κορμού από κράμα αλουμινίου και ο σκοπευτής έχει τη δυνατότητα ταχείας αλλαγής κάννης. Η κάννη ασφαλίζει απευθείας στο συρόμενο – περιστροφικό κλείστρο με τρεις, συμμετρικά τοποθετημένες ακτινικές προεξοχές. Επίσης, η ρυθμιζόμενη σκανδάλη δύο σταδίων επιτρέπει τον πλήρη έλεγχο της σκανδάλης αλλά και της πίεσης που εξασκείται επί αυτής. Η αμφιδέξια ασφάλεια κλειδώνει το κινητό ουραίο, τον μοχλό όπλισης και τη σκανδάλη. Στο εμπρόσθιο μέρος του όπλου διατίθεται το σύστημα Key-MOD για την προσαρμογή περιφερειακών όπως αορτήρα βρόχου, δίποδο και αποσπώμενες ράγες τύπου Picatinny. Στο επάνω μέρος του τυφεκίου έχουν τοποθετηθεί ράγες τύπου Picatinny οι οποίες επιτρέπουν στον σκοπευτή την προσαρμογή διαφόρων τύπων σκοπευτικών ημέρας και νύκτας. Το VSV-338 φέρει αναδιπλούμενο κοντάκιο που έχει δυνατότητα ρύθμισης, ώστε να προσαρμοστεί απόλυτα στο σωματότυπο του ελεύθερου σκοπευτή. Το κάλυμμα του εμπρόσθιου μέρους του τυφεκίου (χειροφυλακτήρας), η λαβή και το κοντάκιο είναι κατασκευασμένα από πλαστικό βελτιστοποιημένο για σκληρή χρήση (βαρέος τύπου) και είναι εργονομικά σχεδιασμένα για χρήση από δεξιόχειρες και αριστερόχειρες.

Σε ό,τι αφορά το ημιαυτόματο τυφέκιο SVK (παρουσιάζεται στο βίντεο), ο οίκος Kalashnikov έλαβε υπόψη στη σχεδίαση του τα σχόλια και τις εμπειρίες από ελεύθερους σκοπευτές που έχουν λάβει μέρος σε επιχειρήσεις. Το SVK είναι συμπαγούς σχεδίασης και διατίθεται σε δύο διαμορφώσεις, εκ των οποίων η πρώτη βάλλει το τυποποιημένο ρωσικό φυσίγγιο 7,62x54R (χρησιμοποιούνται γεμιστήρες συμβατοί με το τυφέκιο ελεύθερου σκοπευτή Dragunov) και η δεύτερη το τυποποιημένο νατοϊκό φυσίγγιο 7,62×51. Το τυφέκιο μπορεί να χρησιμοποιήσει γεμιστήρες των 10 φυσιγγίων ή 15 ή 20 φυσιγγίων εφόσον ο χρήστης το επιθυμεί. Όπως και το VSV-338 μπορεί να χρησιμοποιηθεί από δεξιόχειρες και αριστερόχειρες, ενώ η ράγα τύπου Picatinny επιτρέπει την προσαρμογή σκοπευτικών διοπτρών διαφόρων τύπων.Το SVK διαθέτει αναδιπλούμενο κοντάκιο από πλαστικό βαρέος τύπου και τα τυπικά περιφερειακά περιλαμβάνουν ταχέως αποσπώμενο σιγαστήρα και δίποδο. Την παρούσα περίοδο το SVK βρίσκεται στη φάση διεξαγωγής εργοστασιακών δοκιμών.

Υπενθυμίζεται, ότι ο οίκος Kalashnikov αποτελεί τον μεγαλύτερο κατασκευαστή ευρέος φάσματος φορητών όπλων ακριβείας. Επίσης, ο οίκος δραστηριοποιείται στη σχεδίαση, ανάπτυξη και παραγωγή αθλητικών και κυνηγετικών όπλων και διαφόρων συστημάτων και εργαλειομηχανών. Το 51% του μετοχικού κεφαλαίου του οίκου κατέχεται από την κρατική εταιρία Rostec ενώ το υπόλοιπο 49% από ιδιώτες επενδυτές. Τα προϊόντα του οίκου, που έχουν ομαδοποιηθεί σε τρία εμπορικά σήματα (Kalashnikov: στρατιωτικά όπλα, Baikal, κυνηγετικά, μη στρατιωτικά και Izhmash: αθλητικά όπλα) εξάγονται σε συνολικά 27 χώρες σε όλο τον κόσμο.

http://www.defence-point.gr/news/?p=160416

No comments :

Post a Comment